|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
3.10.2009, 19:01 | #1 |
Novi član
Član od: 3.10.2009.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Monitor za graficki dizajn (obradu fotografija)
Pozdrav,
Imam dilemu u vezi kupovine novog TFT monitora. Ukratko: - trenutno radim na CRT Samsung SyncMaster 959NF koji je stvarno odlican monitor i pokazao se (sa mojom "domacom" DIY kalibracijom) odlicno u stampi; - problem su moje oci koje vise ne mogu da ga izdrza; Cime se bavim/za koje potrebe mi treba monitor: - graficki dizajn (konkretno obrada fotografija za stampu na prvom mestu, pa sve ostalo (vektorski poslovi)); - web dizajn; - da ima vecu rezoluciju od 1024px po sirini; - i da ne kosta vise od 300e! Svestan sam da za te pare ne moze da se kupi profi monitor, ali mi treba monitor koji ima sasvim solidan prikaz boja i na koga mogu da se oslonim koliko-toliko. Da nije u pitanju obrada fotografija kojom se bavim (od posla do posla), bez razmisljanja bih kupio bilo koji monitor, ali posto ne smem da rizikujem da mi se pojavi u stamp nesto sto se nije videlo na monitoru prilikom obrade kolora, treba mi pomoc! Znam da trazim nerealno, ali bilo sta priblizno + savet sta da radim.. Izgubicu vid. |
3.10.2009, 19:25 | #2 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 702
Zahvaljeno 4.337 puta na 3.580 poruka
|
Re: Monitor za graficki dizajn (obradu fotografija)
Ovaj:
http://accessories.dell.com/sna/prod...p&sku=320-7825 http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=871 Nema ga u prodaji kod nas, ali mislim da moze da se naruci. Detalje imas u drugom linku koji sam stavio. |
3.10.2009, 19:26 | #3 |
Član
Član od: 28.2.2007.
Zahvalnice: 76
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
Zbog finansija moraš kupiti TN panel (nažalost) i jedini izbor ti je ViewSonic VP2250wb.
Inače, pošto se baviš obradom fotografija, čisto da znaš, da je najbolji lcd monitor (naravno sa IPS panelom) hp lp2275w. Poslednja ispravka: Mobius (3.10.2009 u 19:29) Razlog: link |
4.10.2009, 11:33 | #4 |
Novi član
Član od: 3.10.2009.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Ja sam se opredelio za sledece resenje... tj. u ovom slucaju - kompromis, posto mi je to za sada najrealnije resenje.
Zadrzacu ovaj CRT pored novog monitora koji budem kupio i sluzice mi samo za obradu fotografija i sl. A novi monitor, cu da koristim za sve ostalo, tj. kao default. Tako cu da ustedim jedno 150e, dobicu OK monitor od koga nece da me bole oci, i moci cu (mozda) da se zezam i vrsim testiranja & DIY kalibraciju npr. iste fotke prema CRT monitoru. Hvala na savetima & pomoci, da bude srece pa da imamo svi kvalitetne monitore. Puno pozdrava. |
Bookmarks sajtovi |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji monior DA KUPIM za obradu fotografija? | VedRun | ŠDK - Grafika | 1 | 18.12.2008 21:30 |
laptop za graficki dizajn | cyberserbia | ŠDK - Prenosni računari | 0 | 6.9.2006 13:31 |
Graficki dizajn | bobi | Grafički softver i radovi | 1 | 14.1.2006 14:41 |