![]() |
![]() |
|
|
#21 | |
|
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.429
Zahvaljeno 3.409 puta na 2.347 poruka
|
Citat:
Ono što sam provalio je da i moderne igre igram kada su pravljene sa "tradicionalnim" senzibilitetima u pitanju, nemam živaca za kretenizme u igrama, retardirane UI-eve, krindž dijaloge (ne loše već krindž), idiotske multiplayer progresije, pay2win, itd. Ima moderni gejming itekako šta da ponudi, kako u AAA tako i, još više, u indie sektoru. Samo treba čovek da razvije dobar njuh jer igara ima previše. |
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
Porsche (26.9.2025) | ||
|
|
#22 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 312
Zahvaljeno 1.539 puta na 1.062 poruka
|
Gaming ima da ponudi mnogo, i dalje igram sa istim žarom kao pre 20 godina, brdo ultrakvalitetnih naslova izlazi svake godine. Ako me nešto ne privuče baš na prvu loptu krenem da igram nešto drugo. Nije do igre, nego mi se možda ne igra baš ona ili taj žanr trenutno.
Tako sam počeo Hollow Knight pre ko zna koliko, igrao sat vremena i batalio. Posle godinu-dve kada sam je dohvatio ubio 100h lagano, nisam mogao da se odvojim. Neke igre završim u jednoj ili dve sesije - Yoku's Island Express i SteamWorld Dig 1/2 mi padaju na pamet. Što se tiče AAA naslova Jedi: Fallen Order mi je legao fenomenalno i tu nije bilo odvajanja dok se nisu odradili svi achievementi. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Veteran
|
Počeo da igram, definitivno me kupila uvodna pesma, atmosfera vrlo dobra, ima stutteringa (gde više nema?), malo je mehanika kljakava, ali pričica obećava.
Nije za sada ništa wow, ali svakako drži nivo! Brutalna pesma: https://www.youtube.com/watch?v=e4x6ZwNei9k Greh je ovu igru igrati na english! |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka
|
Akira Yamaoka je radio OST. Ne moze da ne valja
![]() Ceo OST je za 10. I to skroz objektivno kazem. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Veteran
Član od: 1.1.2006.
Zahvalnice: 123
Zahvaljeno 239 puta na 154 poruka
|
Svaki drugi naslov je remaster ili rimejk, tako da pitanje je koliko imamo novih igara uopšte, samo se na već prežvakan sadržaj lepi nova fasada i prodaje po cenama za koje bi do pre par godina developeri bili streljani. Dobro znamo da je rat, korona virus s***** sve, od sledeće nedelje možda goriva na pumpama više ne bude. Za ovaj dosadni stutering bi trebalo MS kroz DX12 da reši shader compilation. UE5 je postao stvarno dosadan sa ovim štuckanjem u igrama.
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Starosedelac
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 385
Zahvaljeno 388 puta na 261 poruka
|
![]() Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Veteran
|
Odigrao sam je konačno! Sve u svemu, dobra, klasična atmosfera košmarskog sveta Silent Hill kao i u prethodnicima, samo u azijskom okruženju. Priča je, u najbolju ruku, korektna, otvara pitanja o krivici, potisnutim traumama, tradiciji i onom tankom sloju između stvarnosti i noćne more.
Mehanika nije revolucionarna, naprotiv, malo je kljakava, ali vizualni deo i zvuk uspeva da održi tenziju do kraja. Soundtrack je fenomenalan, odlepio sam! Tako da, ova igra uspeva da deluje istovremeno retro i nekako novo, ali svakako nije ništa previše odlepljujuće, osim ako nisi u ovakvim temama ili želiš da uhvatiš zmaja nostalgije u novom ruhu. |
|
|
|
| Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku tommy gun na korisnoj poruci: | ||
ogisha (14.10.2025), pentraksil (14.10.2025) | ||
|
|
#28 |
|
Starosedelac
|
Sasvim korektan naslov. Igra je koncipirana slično kao Nier, gde je potrebno više prelazaka kako bi se odmotali novi detalji bitni za razumevanje priče, a po defaultu, dovoljno je 3 prelaska, od kojih canon ending najranije može da se otključa u trećem prelasku. Ti kasniji prelasci ne predstavljaju toliki problem jer se mnoge deonice mogu pretrčati bez ulaženja u fajt.
Priča mi je većim delom bila konfuzna, pogotovo nakon prvog prelaska. Kockice se slažu tek nakon drugog, a pogotovo nakon trećeg prelaska. Veće poznavanje japanske (ili azijatske?) kulture bi mi više pomogao u razumevanju nekih stvari tokom igre ali svakako posle svake SH igre se konsultujem sa internetom. Ono što mi se posebno dopalo u igri je dizajn sveta kao i ponašanje svih karaktera u igri - ekspresije lica, body language... fenomenalno odrađeno. Sve u svemu baš nekako karakterističan naslov, ima neki svoj identitet i zaslužuje mesto u serijalu (iako je ovo praktično spin-off). Nešto slično očekujem i od sledećeg naslova Townfall. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.019
Zahvaljeno 4.130 puta na 2.478 poruka
|
Uf, ne sviđa mi se to da tri puta trčim kroz istu igru zbog pravog kraja. Srećom može uvek i na YT da se odgleda nakon prvog prelaska. 😁
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (19.2.2026) | ||
|
|
#30 |
|
Starosedelac
|
I ja retko kad prelazim više puta zbog različitih krajeva, osim ako je to deo mehanike, kao ovde al igra mora da me privuče da bih to radio. Problem ovde je što je prvi kraj uvek "bad ending" i valjalo bi prikupiti i ostale dokumente koji su bitni za priču. Možda onda bolje da pređeš prvi put, pročitaš sve bitne dokumente vezane za priču, pa onda pogledaš krajeve 2, 3 i 4 i eventualno dodatna objašnjenja
![]() Ovo su moja okvirna vremena za svih 5 krajeva: 1 - 13h 2 - 11h 4 (canon) - 6h 3 - 2:40h 5 (UFO) - 1h |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Silent Hill | Tetanus | Akcione igre | 580 | 13.2.2026 11:33 |
| Silent Hill 2 Remake | code master | Akcione igre | 58 | 19.6.2025 20:24 |
| Silent Hill Downpour | janbo_TR_cracker | Konzole | 14 | 21.1.2020 15:35 |
| Silent Hill Mobile 2 Walkthrough | Geomaster | Igre za mobilne telefone | 4 | 25.7.2009 16:04 |
| Silent Hill 5 | donator99 | Konzole | 15 | 1.10.2008 16:09 |