![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 28.10.2006.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
Uvek kad sam kupovao igrice "od oka" ili po nekim mojim pretpostavkama (Tomb Rajder sam pogodio) nikad nisam naisao na neku avanturu koja ce ispuniti moja ocekivanja jer mozda trazim nesto nemoguce ali eto ipak da pokusam na ovaj nacin da nadjem nesto sto ce da me zadrzi za igrackim stolom
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
nisi bas jasan sta hoces, da li avanturu ili arkadnu avanturu, nesto teze ili za pocetnike, starije, novije, tastatura, mis, prvo lice, trece lice, jel za pc ili konzole
![]() ![]() Riddle of the Sphinx ili The Cameron Files tu su i indiana jones and the fate of atlantis, i recimo the dagger of amon ra. ako si tomb raider naveo kao primer kakvu igru trazis, onda indiana jones and the infernal machine, tj. indiana jones and the emperor's tomb. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
igne (19.11.2008) |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 28.10.2006.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
Podrazumeva se da bude PC tastatura i mis, bolje arkadna jer obicna avantura me mozda smori, iz kojeg lica mi je bas svejedno samo da je dobro, recimo ne starije od 2-3 godine igra i moze da bude nesto teze, ako je lako nije mi interesantno i nezadrzi me mnogo da je igram, volim izazove
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mr. Spatula
|
![]()
Ni u drugom postu nisi najjasnije rekao sta bi voleo da igras. Reci koja ti se igra svidela pa bi voleo da igras nesto slicno.
Ako trazis nesto slicno Tomb Raideru, bojim se da si promasio podforum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 31.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Mozda Secret Files:Tunguska...odlicna avantura,grafika izvrsna sa puno lokacija!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 23.5.2008.
Zahvalnice: 614
Zahvaljeno 148 puta na 86 poruka
|
![]()
Ај овако. Досадиле ми ове брзе игре, пуцачине, јурњава тамо вамо... шта знам. Поготово након што сам пробао нове наслове типа Фар Крај 2, Фолаут 3, па чак и РА3, иако су ми стратегије омиљени жанр. Тако да сам решио да се преусмерим на авантуре и останем наравно уз РТС. Е сад ми треба ваша препорука за неку готивну авантурицу. Видео сам да постоје разна поимања авантура, па да се разумемо, не треба ми ништа типа Томб Рајдер, ГТА и сл. Више типа нешто класичних авантура (како их ја доживљавам) као што је Siberia нпр. Оно што мени пада на памет сад као нешто што сам баш готивио да играм јесте Siberia, Grim, Runaway, Overlord (е сад бем ли га да ли ова спада у ову категорију).
Све у свему да не буде екстра брза, хорор, акција нека, него више драма, хумор (па и црни), истраживање неко рецимо, игра код које би ми требало размишљање и за коју бих се везао ![]() Хвала унапред и надам се да нисам много угушио ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Uglavnom, ako hoces avanture idi na site "Microids"-a. Oni se uglavnom base tim zanrovima. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dacajak na korisnoj poruci: | ||
batakpudla (18.12.2008) |
![]() |
#9 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Full Throttle (idealno za pocetak, kratko i ne previse tesko) Sam & Max Hit the Road Indy and the Fate of Atlantis Monkey Island 3 (i prethodna dva ako ti se ovaj svidi) Broken Sword Od onih za koje ti ne trebaju dodatni programi imas: Discworld Noir Blade Runner The Last Express Sanitarium Still Life Gabriel Knight 3 The Longest Journey The Neverhood I bila je neka slicna tema sa gomilom dobrih predloga, pretrazi malo forum. |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Dio37 na korisnoj poruci: | ||
batakpudla (18.12.2008), _Maximus_ (7.5.2009) |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 117 puta na 70 poruka
|
![]()
Ehhhhm, interesantna tema... Da onda i ja pitam nesto sto me zanima, dakle... TREBA mi, samo tako mi treba, avantura poput Myst-a (svi delovi, od originala preko Rivena, Exilea i Revelationa do Kraja doba), URU-a (sem prvog expansion packa-a, taj mi je bio smaranje, ali zato Path of the shell - extra), znate vec na sta ciljam...
Odnosno, sto vise razmisljanja (ali zagonetki sa logicnim resenjima, a ne kao, npr. pravljenje kolaca po nekom sifrovano/debilnom receptu, u Still Life cini mi se?), po mogucstvu sto manje dijaloga i kombinovanja gluposti u inventaru - u principu sve ono sto cini jednu kvalitetnu Myst-oliku (kao sto bi rekao cenjeni S. Macedonic) avanturu... Eh, da, obe poslednje Dracule su mi bile manje-vise extra!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 19.1.2008.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 39 puta na 25 poruka
|
![]()
Jedino sto mi pada na pamet sad je,kao sto je Dijego to dole vec spomenuo, Riddle of the Sphinx
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Alice: An Interactive Museum AMBER: Journeys Beyond Aura: Fate of the Ages Bioscopia Celtica Chemicus: Journey to the Other Side Clandestiny Comer Drowned God: Conspiracy of the Ages Lighthouse: The Dark Being Morpheus Obsidian Physicus: Save the World with Science! Qin: Tomb of the Middle Kingdom Safecracker: The Ultimate Puzzle Adventure Schizm: Mysterious Journey Mysterious Journey II: Chameleon (Schizm 2) Secrets of the Luxor Sentinel: Descendants in Time Shivers Shivers: Harvest of Souls Timelapse Voyage Worldspiral: Liath Zork Nemesis: The Forbidden Lands 11th Hour The 7th Guest Pogledaj ove naslove preko linkova u spisku avantura postavljenih u temi Pogodi avanturu, pa izaberi. Preporučio bih ti posebno avanture Schizm: Mysterious Journey, Sentinel: Descendants in Time i Aura: Fate of the Ages. Ovo su (takoreći) nov(ij)e igre (zloglasne po logičkim zagonetkama) koje ćeš lako poterati na nekoj savremenoj mašini. Citat:
![]() Ako je za vampire, isključivo dolazi u obzir glog. |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
vazquez (22.12.2008) |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 31.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Odigras sve dijelove Tomb Raidera i to je to sto trazis, ja koliko znam Egipat,arhitektura,artifakti,na jednom mjestu imas samo u Tomb Raideru!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 117 puta na 70 poruka
|
![]()
@zoran845: Thanx, ali skoro sve sam sa tvog spiska vec odigrao, sem par starijih naslova, pokusacu negde da ih nadjem... Aura mi je bile nekako previse lagana (ali bas zanimljiva), Sentinel - prekratka, a sto se tice Mysterious Journey - pakleno teska, ali nevidjeno dobra igra!!!
![]() LM, za sto se tice recepta za pravljenje kolaca - ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() I sam sam imao probleme sa đžćčš (i to baš u vezi sa istom igrom), pa mi je bilo simpatično tvoje pominjanje "kolaca". ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
Član od: 13.4.2006.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 144 puta na 56 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
![]()
Imam dosta igara, sta odigrati, dakle, sta je po vasem misljenju najkvalitetnije od ovoga
![]() - Dracula Origin - Dracula 3 Path Of The Dragon - Belief And Betrayal - Agon Lost Sword Of Toledo - The Experiment - The Lost Crown A Ghost-Hunting Adventure - OutCry - Immortals Of Terra A Perry Rhodan Adventure (ripovana skulpt.urna verzija, ne znam ni dal je cela ![]() Otprilike znam, kakva je koja igra (neke sam bio zapoceo, a neke sam samo instalirao da vidim da li rade, ko velim da li sam bandwidth, ovaj pare ![]() ![]() Fala ! E da, net mi istice veceras u 23:59, znaci sa cirka sat i po, aj malo skratite veceru ![]() Poslednja ispravka: Pjanovic (18.2.2009 u 23:18) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Mr. Spatula
|
![]()
Igrao sam i sve ali ih nisam sve i zavrsio. Neke zato sto su me smorile a neke sto nisam imao vremena
![]() 1. The Lost Crown A Ghost-Hunting Adventure - fantasticna igra iako ima dosta mana. Po meni definitivno avantura godine ![]() 2. Dracula 3 Path Of The Dragon - Kheops, jbga ![]() 3. Perry Rhodan - odlicna SF avantura, nesto cega nije bilo godinama. 4. The Experiment - orginalnost na svakom koraku. Ono sta moze da te odbije od igranja je neverovatna sporoca i ludacka neoptimizovanost pa se moze desiti da imas jendociferan broj frejmova ![]() 5. Dracula Origin - cist prosek, nit smrdi nit mirise. 6. OutCry - deluje mi kao zanimljiva igra ali nisam daleko odmakao posto mi je specifican kvazi 3d ili sta je vec izazivao vrtoglavicu ![]() 7. Agon Lost Sword Of Toledo - ako si igrao prethodne chaptere i svidelo ti se, ovo mozes da stavis i na prvo mesto. 8. Belief And Betrayal - jedina igra na koju si bacio pare ili bandwidth aka smece ![]() Uglavnom, sve igre na mestima 2-7 mozes da igras bilo kojim redom tj uzmes ono sta ti vise lezi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
![]()
Da, imam i Nikopol, koji me je smorio onim brzopoteznim resavanjem odredjenih situacija, igrao sam par sati i batalio.
Takodje, igrao sam OutCry, totalno ucmala atmosfera, ali to je tako i zamisljeno, pa mi deluje da je prespora, nju cu mozda malo kasnije. Experiment sam takodje probao, sa performansama nisam imao problema, jedino sto je dosta konfuzno, mislim nisam u formi ![]() ![]() Favoriti za start su Dracule, pre ce biti mislim Origin ![]() The Lost Crown A Ghost-Hunting Adventure ima endzin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, predlozite mi avanturu, preporuka avantura, preporuka igara, sta igrati |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
MTID, MTU i SK: Šta nam treba za dobru eTrgovinu? | Dukes | Javne rasprave | 65 | 23.1.2012 14:51 |
Nekoliko saveta za novog avanturistu | pfonihx3 | Avanturističke igre | 224 | 27.9.2011 13:41 |
POMOC !! Trazim dobru tastaturu | blabla21 | ŠDK - Ostale komponente | 8 | 2.8.2011 16:48 |
Predlozite mi novu konfu | Goonotora | Šta da kupim? | 36 | 22.12.2007 2:53 |
Predlozite neki dobar, mali FPS! | ZoNi | Akcione igre | 11 | 4.10.2006 22:12 |