![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
Banned
|
![]()
Nakon The Longest Journey ja nisam igrao bolju avanturu, pa mi zalosno da neko zbog GRAFIKE ne igra?!?! Strasno vreme doslo...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Banned
|
![]()
Pa ko je napisao da zbog eventualno lose grafike nece igrati ?
Inace, ako stvarno ne ucestvuje Benoit Sokal, bogami to moze biti minus u startu. I slazem sa sa tvojom prvom receniom. TLJ 1 i S1 su mi dve najbolje point and click avanture. Prica u obe igre je fenomenalna, a igre ni po cemu nisu slicne ![]() ![]() Ah, kakve igre ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pjanovic na korisnoj poruci: | ||
nexexcalibur (3.7.2011) |
![]() |
#63 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Banned
|
![]()
Aarrghh, Dimo you old lady partybreaker
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
V.I.P. Recenzent
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 763
Zahvaljeno 1.023 puta na 567 poruka
|
![]()
А не, сада је lady admirer.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Banned
|
![]()
Taj post je napisan:
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Starosedelac
|
![]()
ispunili ste pola strane zbog clanka iz 2009. i posta iz 2010.
![]() no, kad smo vec tu, minus u startu je ako Sokal ne ucestvuje, mada covek mozda nema vise sta da kaze na tu temu, pa se vracamo na onu staru raspravu o cedjenju fransize. Mada doduse, ja jos nisam ni (Pjano zatvori ochi ![]() Wikipedia sadrzi zacudjujuce dosta informacija koje prvi put cujem: "The company has stated that the game will miss its original June 2010 release date due to the fact that negotiations with Benoît Sokal are underway and the takeover by Anuman, and is likely that it will be released after 2010.[3] In an interview given in February 2011, Benoît Sokal revealed that work on the game had not even started due to a lack of funding. [4] He says that he would want to use real-time 3D graphics comparable to those of Assassin's Creed. However, that would require a very large budget. He states that developing the game on the same engine as Syberia I and II is not an option because that would lead to a commercial failure" Ah Benoa, Benoa, a bio si kul lik ![]() Poslednja ispravka: dijego_ (4.7.2011 u 3:16) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
Pjanovic (4.7.2011) |
![]() |
#69 |
Banned
|
![]()
Komercijalni neuspeh...
Pa jbt, ko je jos zaradio praveci P&C avanture ![]() To igra 5% igracke populacije, ako i toliko. AC 3D engine, for the love od god... na sta ce/bi to liciti/lo. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pjanovic na korisnoj poruci: | ||
Laskaris (14.7.2011) |
![]() |
#70 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 644
Zahvaljeno 1.132 puta na 879 poruka
|
![]()
^
Slazem se, nijedna avantura nije zaradila neke ogromne pare. Srecom ne kostaju koliko i akcioni ili RPG AAA naslovi. Nekako mi se cini da ih zato najvise i volim iako sam skoro sasvim prestao da igram igre - cesto (jos uvek) su plod rada manjeg posvecenog tima gde pojedinci mogu dati svoj licni pecat i u ovom se zanru najmanje oseca brutalna industrijalizacija PC zabave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Član
Član od: 12.3.2007.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 43 puta na 23 poruka
|
![]()
Po wikipediji, na prvoj syberiji je radilo 35 ljudi i budzet za igru je bio 2 miliona evra. Dakle, nimalo naivne cifre...svako ko ulaze tolike pare racuna i na komercijlni uspeh..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 644
Zahvaljeno 1.132 puta na 879 poruka
|
![]()
^
Nisu male ali uporedi ih sa budzetima AAA FPS ili RPG naslova poznatih velikih proizvodjaca igara. U odnosu na njihove budzete to je sitnis a i to je verujem jedna od najskupljih avantura ikada. Budzeti su obicno znatno manji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Član
Član od: 12.3.2007.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 43 puta na 23 poruka
|
![]()
Ma svakako je za avanture potrebno uloziti daleko manje para nego za neke druge zanrove, ali daleko od toga da su avanture projekti koji se rade (samo) iz ljubavi, u slobodno programersko vreme i sl. Ulozi se 2 miliona sa nadom da ce se zaraditi 4!
Evo npr. koliko u prodaji kosta jedna visokobudzetna avantura: http://www.sk.rs/2011/06/siop12.html 3000 din! |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.634
Zahvaljeno 3.759 puta na 1.834 poruka
|
![]()
Nakozio sam se
http://www.vg247.com/2012/11/26/sybe...series-writer/ Verovatno nece prici prvim igrama po kvalitetu, ali ipak Sokal + Microids, provereno partnerstvo |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Au brt, drugi deo izasao pre skoro 9 godina. I feel old now
![]() Takodje ne verujem da ce ovo biti u rangu prethodnika ali daj sta das ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Starośeđelac
|
![]()
Lajtmotiv čitavog teksta u suštini je najava prodora Anuman Interaktiva na sam vrh igračkog (čitaj: komercijalnog) tržišta. To dovoljno govori, uz hint da će igra biti multiplatformska, o čemu se ovdje radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Komercijalne i multiplatformske avanture su danas bolje od 90 odsto onih niskobudzetnih. Tu pre svega mislim na L.A. Noire.
Danas je situacija mnogo gora nego tokom devedesetih, kad su avanture bile jedan od najpopularnijih i najprofitabilnijih zanrova, pa se i u njih dosta ulagalo. Sada, kada su bacene u zapecak, dobijamo igre koje su daleko od standarda koje su postavili LucasArts i Sierra. Prica se da je situacija s avanturama sada mnogo bolja nego pre nekoliko godina, sto je tacno kada se stvar posmatra s kvantitavine strane. Ima dosta avantura, ali nisu nista posebno, pojavi se tek nekoliko odlicnih primera godisnje. Na ovim ostalima rade amateri (uglavnom Nemci ![]() Zato me raduje kad neko najavi visokobudzetnu, komercijalnu avanturu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Starosedelac
|
![]()
Mene u celoj prichi raduje sto smo ocigledno dobili jakog avanturistickog izdavaca, nakon gasenja Adventure Company. Pored Syberie 3 najavili su i Draculu 4.
A jos vise od toga sto se vraca "francuska skola" posle gasenja Kheopsa. Francuzi mozda nisu pravili najbolje avanture ali im igre zrace nekom posebnom atmosferom poput Cryovih, Little Big Adventure... |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Starosedelac
Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 231
Zahvaljeno 1.054 puta na 784 poruka
|
![]() Poslednja ispravka: Acanen (1.2.2013 u 9:55) |
![]() |
![]() |