![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Starośeđelac
|
![]()
Zavrsio sam original, svidjela mi se igra poprilicno, prilicno jeziva, mada dosta toga duguje onom viktorijanskom okruzenju, i sumornoj maglovitoj atmosferi. Da sam se zaista prepao, jesam na 2-3 mjesta mozda (ukljucujuci i zadnju scenu iskakanja "doticnog" iz one rupe
![]() Grafika nije nesto specijalno, ali dovoljno dobra za avanturu, a i da docara okolinu. Muzicka podloga je odlicna (da li zato sto imam Director's Cut, koliko znam izmjenjena je u ovom izdanju), atmosfera takodje. Pored ovoga, smatram da je prica glavni adut igre. Sada sam poceo Last Visit, medjutim naisao sam na bug. Kad treba da prospem vodu iz one kantice (koju sam nasao ispred blokirane garaze) u onu rupu ispred kuce, igra odjednom zakoci i preostaje mi jedino CTRL-ALT-DEL. Pokusavao sam 5-6 puta, isto se desava. Mogu da obidjem cijelu kucu i da udjem gdje god moze da se udje bez problema, ali nista mi ne znaci jer za dalji tok price moram da prospem vodu u onu rupu (pored su razbacani suveniri) da bi se dalje nesto desilo. Da li ovaj patch koji je Shlay ostavio gore moze da pomogne? Poslednja ispravka: Dimo (2.12.2007 u 12:56) |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Mr. Spatula
|
![]()
To je jedini patch koji postoji za Director's Cut. Ako on ne pomogne ne znam sta bi moglo.
Mozes i da procesljas Nucleosysov forum, mozda nadjes nesto pametno. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shlaymara na korisnoj poruci: | ||
Dimo (2.12.2007) |
![]() |
#43 |
Starośeđelac
|
![]()
Patch je rijesio problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Član
Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 40 puta na 7 poruka
|
![]()
Ljudi trebam pomoć, zapeo sam na jednom dijelu.
Drugi dan u kući, kiša pada, oluja je vani, pronašao sam 2 skrivene sobe, u jednu se spustio sa užetom, u drugo provalio sa čekićem. Krenem prema svojoj sobi i igra mi javlja da bi trebao sjesti za stol i početi sa pisanjem knjige, no međutim ćim krenem tipkat, igra javlja da se ne mogu fokusirati, tj. da me sprijećava misterija te obitelji. Što da radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Veteran
|
![]()
Padaju mi na pamet dve stvari:
Spoiler za prvo:
i Spoiler za drugo:
Igru sam prešao pre dosta vremena tako da je ovo sve iz malog mozga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Član
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 40 puta na 7 poruka
|
![]()
Uz puno muke završih ovu igru za nepuna 2 dana. Moram priiznati da ima teških zagonetki, kao recimo ona kada se treba napraviti Amajlija. A s obzirom da nism ni 10% stvari pročitao koje je trebalo proćitati, čudim se kako sam uspio. Sam kraj igre je dosta creepy, ali brzo se zaboravi, zapravo više sam se trznuo dok sam bio u peći i vidio pokrete kroz rešetku nego na samom kraju.
BTW, jel ima još koja slična avantura? bas mi se igraju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Mr. Spatula
|
![]() Barrow Hill, isto izvodjenje, hororcina. Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder , isto izvodjenje, hororcina sa fenomenalnom atmosferom i konfuznijom pricom. The Lost Crown: A Ghost-hunting Adventure, trece lice, horor i paranormalno. Ima manje tehnicke nedostatke. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shlaymara na korisnoj poruci: | ||
eniac (6.8.2008) |
![]() |
#48 |
Član
Član od: 1.2.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 6 puta na 3 poruka
|
![]()
Meni je ovo bila jedna od tezih igara u poslednje vreme, a ne znam zasto, mislim da sam 4 ili 5 puta gledao hint. Valjda me je zamorilo to tumaranje po kuci i osecaj da se nista ne desava. Igra je jeziva na momenta, a prica je vrlo dobra i stalno intrigira da se sazna sta se zapravo desilo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Član
Član od: 19.6.2006.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 69 puta na 41 poruka
|
![]()
Evo ja resih ponovo da odigram ovu dobru staru avanturu. Novi operativni sistem Windows 7 x64 + patch od 500MB za poboljsanu grafiku = BSOD.
![]() Resenje problema: BSOD je izazvan iz razloga sto automatsko detektovanje refresh rate ne radi u Win 7. Samo treba da edit-ujete scream.cfg (koji se nalazi u direktorijumu u koji ste instalirali igru) i da stavite za RATE vrednost 60. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku wega na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#50 | |
Veteran
Član od: 6.9.2009.
Zahvalnice: 166
Zahvaljeno 32 puta na 23 poruka
|
![]() Citat:
probao sam ovo sto si ti uradio al nece da promeni fajl neda mi da sacuvam... problem resen ... kreirao sam novi cfg. posto onaj pravi nije hteo da sacuva cak ni kad bih ga preneo npr na desktop , to mi se jos nije desio ![]() e sad kad krenem sa igrom imam 2 opcije koju igru zelim da igram Last visit ili directors cut... jesu li to 2 razlicite price? i kakva je razlika Poslednja ispravka: Shlaymara (20.3.2010 u 22:16) Razlog: Spajanje postova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Starosedelac
Član od: 12.4.2006.
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 482 puta na 244 poruka
|
![]()
Last visit je epilog igre. Nemoj ga igrati dok ne završiš Director's Cut verziju igre.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku draske73 na korisnoj poruci: | ||
laki1991 (20.3.2010) |
![]() |
#52 |
Starosedelac
Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 675
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka
|
![]()
Jee setih se sad ove igre znam da sam je igrao tokom toplog leta nisam imao obaveza promenio noc za dan pa sam je obicno picio oko 3h ujutru.Sta reci ima tacno 3 dela u igri kad sam bukvalno umro od straha.Maska,pec i donekle kraj i ako sam znao kako ce se zavrsiti tj pretpostavio sam svejedno sam se prestravio inace ne dam se lako zaplasiti ali ovo je stvarno jezivo...Naprimer vecina horor filmova su mi smesni a sto se tice igra vise mucni nego strasni ali ovo je zaista creapy :P
Poslednja ispravka: Ekiman (21.3.2010 u 18:05) |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Starosedelac
Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka
|
![]()
Sinoc je predjoh. Igra je remek delo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Starosedelac
Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka
|
![]() Citat:
Btw,tim iz Nukleosisa ( studija odgovornog za Scratches) je oformio novi studio pod imenom Senscape Interactive. Trenutno rade na novoj igri pod sifrovanim imenom ''Unnamable Project''. http://www.facethehorror.com/ (Sajt novog projekta) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
Igra je vrlo dobra. Disk je još uvijek negdje na mojoj polici i čeka ponovno skidanje prašine. Treba reći da je peč must have jer bez njega nije moguće preći rupu u zemlji na početku DC-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Starosedelac
|
![]()
Niste sigurni da li vam se gleda horor film, ili igra neka horor avantura? Vi biste i jedno i drugo?! Onda ispratite autora igre Scratches, koji ce je u lajv strimu od 20h veceras igrati, uz komentarisanje (sto mu dodje kao Developer's commentary, jel).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
Ludoviq_Diamantidis (29.3.2016) |
![]() |
#58 |
Starośeđelac
|
![]()
O čovječe... šest godina kasnije i opet mi se igra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Član
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 95 puta na 46 poruka
|
![]()
Ова игра ми је међу најдражим авантурама. Прешао сам оригинално издање и био одушевљен. Поново ми се играла и инсталирао сам Director's Cut.
Корак по корак, стигох до трећег дана и увидио сам да у игри постоји много графичких и техничких грешака. О овоме нико не прича! Услед сумње да се ради о некој 32 vs. 64 bit брљотини, након три различита оперативна система, прешао сам на сумњу да се ради о грешки коју је GOG екипа направила приликом израде installer-a. Почео сам са Retail копијама (едит scream.cfg фајла се подразумјева, Rate=60, иначе BSOD) и ствари су се додатно закомпликовале. Ево шта сам открио. Нажалост, оригинални аутор је зезнуо игру приликом израде scratches-dc-update од 500 mb које је интегрисано у GOG installer а вјероватно и у Steam верзију. Оригинална (значи она која није DC) retail верзија нема нити један glitch, судећи по прегледу локација које су доступне на почетку (осим дугмади на кошуљи, што је минорно). ПРВА retail верзија Directors Cut која је изашла на 1 CD има помјешан hotspot на улазним вратима. Он се налази скроз супротно од кваке, тамо гдје визуелно нема ничег. То исправи patch од пола мегабајта. ДРУГА retail верзија је она која је изашла на 2 диска и она се такође добија са инсталирањем горе поменутог апдејта од 500 mb, та садржи све грешке. После тога је било барем једно DVD издање игре, а вјероватно и два. Та издања су основа за ове дигиталне верзије које су доступне данас. Штавише, игра је имала још неколико издања зависно од издавача, постојало је и неко Special Edition, између оригинала и DC-a. Грешке које сам пронашао до почетка трећег дана: Citat:
Штета баш, са овим графичким апдејтом игра стварно изгледа сјајно! Мораћу ипак оригинал да играм, сметају ми грешке. Баш ми је криво због ових дистракција. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Grond na korisnoj poruci: | ||
Shlaymara (12.3.2021) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, horor, horror, scratches |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|