![]() |
![]() |
|
Upravljačke simulacije Menadžeri, tycooni, "mali bogovi" i slično... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.644
Zahvaljeno 11.156 puta na 7.132 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.700
Zahvaljeno 4.127 puta na 2.696 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Covece, ladno kopiraju Humankind. Bas sam razocaran...
![]() Jedan lider (koji se leveluje), biras novu civilizaciju 3 puta u 3 age-a (antiquitiy, exploration, modern). Nove gejmplej mehanike u svakom age-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 146
Zahvaljeno 152 puta na 96 poruka
|
![]()
Od svega što prikazaše najinteresantije mi je da ponovo muziku komponuje Cristopher Tin, i to što skaut ide brodom po reci.
Ove promene da se menja civilizacija kao u Humankind-u mi deluju bezveze, ali ostaje da vidimo kako stvarno to izgleda u igri. I da vidim šta su uradili sa brojnošću gradova. U petici imam preko 1000 sati na steam-u dok u šestici ni 100 i razlog je samo jedan - city spamming - tj forsiranje strategije sa gomilom gradova kao najbolje opcije. Ne znam da li je gore to što AI napravi gomilu gradova na minimalnom rastojanju ili što broj mojih gradova brzo naraste da mi je mrsko ulaziti i proveravati koji mi za šta služi i gde šta da pravim i onda odustanem od igre i pre kraja partije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||
V.I.P. Test Play
|
![]()
Ima jos, ali ne bi da spamujem temu: https://www.youtube.com/watch?v=RT55oQchWVQ https://www.youtube.com/watch?v=GQ2VzOY4ils https://www.youtube.com/watch?v=Z4mcNnLccek |
||||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci: | ||
DeCoy (21.8.2024) |
![]() |
#7 | |
Intel Inside
|
![]() Citat:
BTW 11.2.2025. 70 evrića za klot edition. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Ovde su prilično lepo navedene promene koje je autor članka primetio u igri tokom trosatne probe: https://www.pcgamer.com/games/strate...-new-features/
Interesantno da su od Amplitude-a pokupili i dodatak influence-a kao dodatnog resursa, a i njihove random evente (gde se bira između tri moguća ishoda). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 326
Zahvaljeno 378 puta na 269 poruka
|
![]()
Juce uzeo na popustu Warlock - Master of the arkane i sasvim fino "cese svrab" za civolikom igrom. Sesticu Civ sam dobio od Epica besplatno, al' me nije drzala, nece ni 7. Ne znam sta treba da urade da mi bude bolja od kompletne V.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Warlock je dobra igra. Mada mi se nesto ne svidja nastavak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
|
![]()
Intervju sa ljudima iz Firaxisa - https://www.youtube.com/watch?v=0JNE1iPX7eI.
Prvih pola sata je uglavnom bilo dosadno (pričali su o tome kako su osmislili promene izgleda gradova prilikom prelasaka iz jednog doba u drugo i promene civilizacije). Otkrili su par novih civilizacija koje će biti u igri. U prvoj varijanti prelaz Rim --> Normani -->Francuzi, a druga varijanta je prelaz sa jedne Indije na drugu pa na treću (u različitim dobima imaju različite Indijske civilizacije). Potom su odgovorili na 3-4 pitanja publike od kojih je meni bilo insteresanto kako balansiraju između "tall" i "wide" izgradnje gradova / imperije. Uglavnom - vratili su specijaliste pa će tako motivisati da se prave veliki gradovi, a i svaka nacija ima ograničenje koliko gradova može napraviti u startu (kasnije može da se poveća taj broj preko istraživanja kulture). Poslednja ispravka: choi (1.9.2024 u 8:38) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Intel Inside
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Intel Inside
|
![]() Poslednja ispravka: DeCoy (11.10.2024 u 22:48) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Intel Inside
|
![]()
Izašao juče Civ. Na stranu što je igra nedovršena i bangava, nego što su poizbacivali 80% opcija za konfiguraciju partije. Jedan od komentara, ni sam ne bih umeo bolje da sročim... Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 253 puta na 135 poruka
|
![]()
Izgleda da Humankind brise pod sa Civom, koji je uzgred preuzeo gomilu odlicnih mehanika iz Humana, ali nisu uspeli da ih ukomponuju kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
A tu mehaniku ovde u CIV tek ne shvatam, zasto pobogu, koja je svrha ![]() Znaci citav smek CIV-a je da izaberes jednu civilizaciju i teras je do putovanja na mesec, ne da saltam sa jedne na drugu za svako doba??? Jel ja pogresno shvatam tu nesto ili je ovo stvarno ovako ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
=FI=Ghost (24.2.2025) |
![]() |
#18 |
Intel Inside
|
![]()
Jeste, sad je Civ kao Humankind po tom pitanju.
Šatro, nije imerzivno kad uzmeš recimo Francusku u praistoriji jer nije ni postojala tada. Sada ima tri doba (Antika, Exploration i Moderno) i svako nosi sopstvene civilizacije. Sad u ovoj partiji što igram sam se sa Rima prešaltao na Španiju. Igra kao igra nije toliko loša, osim te pozajmljene Humankind mehanike koja je glupa, ostale su prilično dobro implementirane. Ne sviđa mi se prelazak između doba jer te igra dobrano unakazi i po pitanju jedinica koje prenosiš i gradova. Bukvalno kao da imaš tri starta u jednoj partiji. Nema više penala za osnivanje gradova predaleko od matice, sad samo udri gde god nađeš zgodno mesto, tu grad posadi. Međutim, ono preko čega jednostavno ne mogu da pređem je izbacivanje maltene svih opcija za kastomizaciju partije. Nema klime, nema reljefa, nema podešavanja resursa, najveća mapa je standard uz vrlo mali izbor tipova mape... I naravno woke izbor lidera, pola su neki social justice warriori. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (15.2.2025) |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Po meni su ubili svrhu CIV-a sa ubacivanjem nekih stvari iz Humankind. Da hocu te mehanike igrao bi Humankind
![]() Pogotovu mi je krivo sto neke druge stvari zaista izgledaju dobro....ali kako da zeznu samu srz Civ igranja (za mene). Au kakav kiks. Sto se tice nedostatka opcija, garantujem da ce ih nafilovati u DLC-ovima i ekspanzijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
Sto se mene tice katastrofa. Nedostatak opcija (bez sumlje da ih prodaju kao DLC sadrzaj), Civilopedija prakticno ne postoji, i ne samo sto menjas civilizaciju kao u Humankind nego se na prelasku u novo doba sve resetuje (bukvalno sve, znaci ako si u ratu i opsedas gradove tvoje jedinice se teleportuju nazad kod tebe u teritoriju). A prelazak u novi age najmanje zavisi od tebe. UI krs, tooltips netacni. Mislim da od ovoga nece biti nista koilko god da peglaju, osnove su previse promasili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Steam - razmena igara | SirDuck | Online kupovina igara | 734 | 1.8.2024 15:49 |
Civilization IV: Colonization | donator99 | Upravljačke simulacije | 78 | 3.1.2023 13:43 |
Civilization: Beyond Earth | M.C. | Upravljačke simulacije | 136 | 13.10.2015 11:50 |
Civilization 1 | player1 | Stare igre | 30 | 11.8.2013 19:51 |
Civilization Vs. Warcraft | Alek92 | O igrama uopšte | 16 | 3.7.2006 21:14 |