![]() |
![]() |
|
Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 236
Zahvaljeno 423 puta na 349 poruka
|
![]()
Imam novi iPhone 16 Max Pro, i neke aplikacije na njemu mi jedu sav kredit koji uplatim. Šta u Settings da uradim da to sprečim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 8.3.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 72 puta na 65 poruka
|
![]()
Pominješ neke pretplate u aplikacijama koje ti skidaju novac ili...? Ako su pretplate u aplikacijama, svaka od njih ima u okviru iste i opciju da se otkaže. Isto važi i za pretplate samog Apple naloga koje se nalaze settings/Apple Acount/Subscriptions
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Ovdje vise mislim da se radi u tome da mu se potrosi kredi na samome racunu, to jest kredit kao dopuna. Bar bih tako povezao iz gore napisanoga.
Imas li ti uopste aktivan internet na tome broju, da ti on ne skida racun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Konektujem se na Wi-Fi i koristim Viber za razgovore. To su neke aplikacije koje se sinhronizuju u pozadini, valjda je uključena pretplata (subscript). Neko mi reče da je to 5' posla za nekoga ko zna. Dakle, zamolio bih nekoga ko ima iPhone, ili zna nekoga ko ga ima, da mi objasni šta da radim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Većina nas se razume ali moraš da budeš precizniji. Pretplate se ne mogu same aktivirati osim ukoliko nisi vezao karticu za Apple nalog i potvrdio u samoj aplikaciji da hoćeš da plaćaš pretplatu. Kad kažeš da ti skida pare, šta to u stvari znači? Skida ti sa bankovnog računa ili ti dolazi veći telefonski račun? Isto tako ne znamo koji paket imaš kod operatera, jer ukoliko nemaš u pretplati mobilni internet,onda ga moraš na aparatu isključiti jer automatski je aktiviran. U tom slučaju uputstvo je sledeće: kad ti je otključan ekran, pozovi meni za prečice prevlačeći prstom gore desno na ekranu.Samo povučeš od vrha ekrana ka dole. Pojaviće ti se meni gde treba da klikneš na Cellular data ikonicu i deaktiviraš je. Ikonica izgleda isto kao i ikonica u gornjem desnom uglu koja pokazuje jačinu signala mreže.Kad je aktivna, zelene je boje. Kad je isključiš posivi. Ako ti je lakše iz opcija u podešavanjima onda klikni settings/Celluar i tamo deaktiviraj celluar data.
Za Apple pretplate sam ti već napisao uputstvo dva tri posta iznad ovog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.278
Zahvaljeno 874 puta na 523 poruka
|
![]()
Koje tačno aplikacije u pozadini? Kad je Viber aktivan, iPhone ne koristi ni jednu drugu aplikaciju.
Što se tiče pretplata (subscriptions), postoji par načina da se ustanovi šta je u pitanju. Ako je pretplata na neki spoljni servis (Netflix, na primer), taj servis bi trebalo da ti pošalje račun na email vezan za taj servis. Ako je u pitanju pretplata na neku od Apple usluga (Apple One, na primer), Apple šalje račun na email vezan za Apple nalog. Ako provajder skida prepaid kredit, trebalo bi na računu provajdera stoji šta je naplaćeno. Kao što kolega reče, cellular data (mobilni internet?) je obično glavni krivac za uvećan račun prepaid korisnika. Pored navedenog načina da se isključi, može i u podešavanjima: Settings -> Cellular -> Cellular Data opcija na off. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
I taj način sam naveo, svakako dok ne proveri ovo sve navedeno, nećemo saznati uzrok.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku worstever na korisnoj poruci: | ||
mvasic (18.2.2025) |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Bre ljudi, pripejd je u pitanju, skine mi ono što uplatim na trafici. Znam recimo da se FaceTime plaća, njegasam odmah deisntalirao, ne treba mi pored Viber-a.
^mvasic Gde je taj Cellular? Ne mogu da ga nađem. Poslednja ispravka: Suad Novic (18.2.2025 u 22:02) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.078 puta na 3.792 poruka
|
![]()
meni prepaid u a1 ima blokiran internet tek kad uključim neki plan dobijem internet, što ne odeš kod provajdera da ti pogledaju šta ti to skida, možda je i neki servis, ali ono ako troši internet zna lepo da ti skine kredit, to obavezno isključi, sećam se još pre jedno 15 godina još sam imao telefon sa dugmićima i ono otvorim jednu stranicu i ode kredit koliko sam imao 100 din
Mislim ono glupo da nemaš internet eto u a1 daju 10gb na mesec dana za 800 din, 200-300 minuta, i tako to, prepaid plan bez ugovora samo aktiviraš u aplikaciji kad ti treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa internet imam jer sam konektovan na Wi-Fi. Imao sam ranije iPhone 6s, niakakav mi internet nije trebao na njemu pored Wi-Fi-ja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Starosedelac
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.278
Zahvaljeno 874 puta na 523 poruka
|
![]() Citat:
Face Time se ne plaća. Appleova (odlična) aplikacija za video pozive. Radi kad je samo WiFi dostupan. Na kom jeziku ti je telefon? Cellular je četvrta opcija kad se otvori Settings: Airplane WiFi Bluetooth Cellular Nekih 100% sam siguran da je to problem. Ne skidaju aplikacije ništa, nego telefon koristi mobilni internet, kad nema wifi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
FaceTime je jedna od najboljih aplikacija koje su dostupne na Apple uređajima. Poznato je da aplikacija koristi internet i prioritetno wifi ali je isto tako navedeno i da u slučaju gubitka stabilnog wifi, ume da povuče i mobilni net. To se lako gasi u samom podešavanju aplikacije.
settings/apps/facetime/cellular data i tu isključiš. Pošto sad znamo da ne koristiš postpaid, najverovatnije samo treba da ugasiš cellular data i sve je rešeno. Vidimo se 1.marta ... nisam bio u Nišu jedno 25 godina. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku worstever na korisnoj poruci: | ||
mvasic (19.2.2025) |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovo je iPhone 16 Pro Max, Cellular je sada Mobile Service, isključio sam ga. Proveriću sa serviserima, za svaki slučaj, pa javljam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
[Android] Igre koje trenutno igrate | dex3108 | Igre za mobilne telefone | 230 | 16.9.2024 12:15 |
[iPhone] Iphone Procjena | Djordje Turjacanin | Aparati i oprema | 12 | 21.1.2012 23:01 |
Koje konzolne aplikacije koristite | Fantastic | Slobodni softver | 8 | 4.1.2011 11:56 |
Koje ludilo?!! | ATAMAH | Kvarovi | 14 | 8.12.2006 3:35 |
Koje igre vise volite? Starije ili novije? | madsrdjan | O igrama uopšte | 20 | 10.11.2006 13:27 |