Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.9.2023, 13:18   #21
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 189
Zahvaljeno 448 puta na 291 poruka
Određen forumom Re: Lies Of P

Po meni Sekiro je igra koja nema smisla bez parija.Tući se sa bosem bez da se ide na punjenje te skale nema apsolutno nikakvog smisla.Teorijski je moguće, ali besmisleno.Ovde ipak nije takav slučaj.Augmentacija i klasična dodžaj-udri kombinacija ipak daje rezultate pa samim tim ne bih rekao da je ovo teže od Sekira.Osećaj uspešno blokiranog udarca nije kao u Sekiru i to otežava stvari.Takođe, u Sekiru je blokiran udarac blokiran udarac, ovde ukoliko se blokira udarac ali ne sa savršeno tajmiranim blokom troši se helt, tj. određeni deo skale posvetli i trajno se gubi ukoliko se nakon toga dobije još neki udarac ili puni ukoliko se zadaju udarci.Nema jasnog indikatora nakon koliko savršeno pariranih udaraca će bos ili neki neprijatelj otići u stager. Mislim sve ovo je ovako i ustalim igrama ovog tipa, ali je ovde malo teže uočljivo, nema nekih jasnih indikikatora o svemu tome.
Kao što sam napisao dok sam igrao demo, uhodavanje u igru, po meni, skoro da ne postoji, jer će svi ljubitelji souls igara biti u poptunosti na domaćem terenu pa dalje ostaje samo blago upoznavanje sa svetom i definisanje načina borbe.
Što se tiče odabira lika postoji samo Dexterity based, Balanced i Strength i ne znam koliko ima smisla u toku igre lika orijentisati na nešto što nije u samom startu izabrano.
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku m1aden na korisnoj poruci:
DaniloNS (26.9.2023)
Stara 1.10.2023, 12:39   #22
m1aden
Starosedelac

U sustini bosevi prilicno zahebani solo a prelaki sa spektrama. Mogu da se summonuju pred bos arenu (deluje mi da protivnici najvise i ostavljaju resurs za summon spektri).Prelazenje deonica do mini bosa, bosa, nisu preterano teske i relativno lako ih je pretrcati ukoliko se zaglavi kod bosa.Level dizajn, liftovi, kapije... sve je tu kao u najboljim FS naslovima.Prica je malo razvijenija u odnosu na izvorni materijal i likovi su dosta interesantni.Ima malo nekih side questova u vidu pronalazenja lokacija i likova usput, ali nista specijalno.
Juce sam se ceo dan bas mucio sa debelim Penivajzom, ali sam ga na kraju ipak nekako rastavio.Lazemo dalje...
Stara 4.10.2023, 10:49   #23
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 660
Zahvaljeno 1.383 puta na 712 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Odlicna kombinacija Bloodborne-a i Sekira, malo treba vremena navici se da se ne rola kroz neprijatelje nego okolo i to je to. Parry je malo nesrecan jer se drzi blok dugme, pa ako se omasi perfect parry na prvi udarac nije jednostavno uraditi perfect na sledeci. Malo bi ti visual cues mogli biti upadljiviji, takodje domet oruzja kada se borite sa glomaznijim neprijateljima (npr Parade Master) moze da "slaze" u smislu nabodes perfect parry ali nisi dovoljno blizu da udaris iz mesta nego moras da pridjes pa protracis napade. Nista strasno samo su mi te procene situacija nekako prirodnije dolazile u FS igrama, al' opet davno su oni ispekli taj zanat.
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Andross na korisnoj poruci:
m1aden (4.10.2023)
Stara 4.10.2023, 11:24   #24
Cracked But Whole
Starosedelac

Član od: 26.6.2016.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 609 puta na 368 poruka

Dosad nisam imao problema, ali King of puppets me urniše. Time što su kopirali soulsborne igre, kopirali su mnoge sjajne stvari koje volim, ali isto tako i neke apsurdno glupe. Tipa, naći otvor za napad na boss-eve je nekad prosto zamarajuće, jer imaju dugačke combo napade koji traju dugo. Pored toga, multi-phase borbe, ogromni health barovi, itd.
Za razliku od Sekira ovde je teško skapirati koliko perfect parry nabija stagger metar.
Uz to, čak i kad se napuni do kraja, potreban je heavy attack da se on inicira, a za bilo šta osim DEX oružja treba sto godina da ga aktivirate, i velike su šanse da će to biti uzalud jer će neprijateljev šestostruki vezani combo da ga ujebe.
Cracked But Whole je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Cracked But Whole na korisnoj poruci:
m1aden (4.10.2023)
Stara 4.10.2023, 12:35   #25
m1aden
Starosedelac

Au dobro je da još neko ima problema!

Mislim King of Puppets sada veće samo smara jer ga prosto treba nalupati da bi se došlo do
Spoiler za druga faza:
Romea
, ali tamo pakao za mene. Recimo da je odnos prve, tj. druge i druge tj. trece faze kao svojevremno Otac Ariandel i sestra Frida.
Ja gospodin nosim kišobran sa sobom i super je brz, a nije mi sada ni slab više toliko i definitivno mogu samo sa njim ovog bosa da peglam.Sve ostalo, za moj build, je presporo za nega.
Kinga relativno brzo sredim, kiselinom, ali ne bez greške i uzme mi kada nisam skoncentrisan sasvim dovoljno da posle fali.
Druga faza plakanje! Dva dana sam ostao tu pokušavajući da radim parije ne bi li tako brže rešio borbu, ali sam očajan.Ako mu od njegovih bezbroj uhvatim 2-3 udarca.Juče sam krenuo ponovo da rolam i tu stižem do druge faze, druge faze i tu kad krene, manje više ni ne vidim šta se dešava na ekranu.
Toliko sam se radovao igri i toliko mi je bilo drago što je ovakva kakva jeste, ali sada je se malo plašim.
Stara 4.10.2023, 14:59   #26
Andross
Kekule Mekule

Heavy kombo sa STR oruzjem je plakanje uraditi.
Stara 6.10.2023, 15:00   #27
Andross
Kekule Mekule

Muzika bas kida, steta sto je po defaultu ugusena u opcijama, mora da se digne na 10 a ostalo smanji da bi se posteno cula.
Stara 6.10.2023, 15:20   #28
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.608 puta na 4.068 poruka

Citat:
Andross kaže: Pregled poruke
Muzika bas kida, steta sto je po defaultu ugusena u opcijama, mora da se digne na 10 a ostalo smanji da bi se posteno cula.
I steta so nisu izbacili OST XD
dex3108 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.10.2023, 21:05   #29
m1aden
Starosedelac

Kompletna igra kida!Ja zamerke nemam do sada...
Stara 10.10.2023, 10:07   #30
Andross
Kekule Mekule

E sad mala digresija, mene interesuje sto je ovo u akcionim igrama a Soulsi su u RPG-u (preciznije sta ce souls u rpg-u kada je ovo u akcijama )? Isto budzis pluseve, imas razlicita oruzja i armore (doduse ne u kolicini ko u soulsu), consumables, a zapravo dodatno imas i skill tree koji unapredjuje tvoje vestine (kao sto RPG i treba da ima), imas NPC-ove koji zapravo pricaju nesto korisno u vezi price i imaju neku licnost, storytelling postoji i najbitnije stepen role playinga u vidu igranja pinokia postoji (a ne budi genocidalni manijak da ova rupcaga u kojoj je sve smece ostane isto smece kekeke). Iskreno Lies of P ima vise elemenata RPG-a (i kvalitetnije odradjeno) nego Souls.
DaniloNS (10.10.2023)
Stara 10.10.2023, 12:35   #31
sp01
Veteran

Član od: 5.9.2017.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 288 puta na 209 poruka

Преместити тему у други подфорум је далеко тежи послић него променити наслов теме?
sp01 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2023, 10:45   #32
Andross
Kekule Mekule

Pitaj DeCoy-a, van programiranja mogu cackat' isto koliko i ti.
Daco igraj pinokia nemoj zezati.
Stara 11.10.2023, 11:38   #33
DaniloNS
Veteran

Član od: 29.6.2016.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 202 puta na 172 poruka

Citat:
Daco igraj pinokia nemoj zezati.
Ovo meni upućeno?
DaniloNS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2023, 13:38   #34
Andross
Kekule Mekule

Da da, igra je fantasticna, legla bi ti ko guzovi na nosu.
Stara 11.10.2023, 14:43   #35
DaniloNS
Veteran

Citat:
Da da, igra je fantasticna, legla bi ti ko guzovi na nosu.
a otkud ti znaš da je ne igram? Špijuniraš moj komp?

Sad si se odao.

Naravno da ću da je igram, čekam da je kupim kada malo padne cena nakon ovog hajpa, Crni petak, ili oko Nove godine, očekujem neke popuste tada na Steam-u. Trenutno je 50-60 eur, najskuplja igra koju sam do sada platio je bio Elden Ring (45 eur)
Stara 11.10.2023, 14:53   #36
m1aden
Starosedelac

Au kakav je nesuđeni Batmanov Bane ovaj Champion Victor! Kakva kombinacija njega i Mr. Hyde-a, a predobar za pariranje.On i i ono čudovište iz močvare (u prvoj fazi, druga me toliko iziritirala da sam na kraju opet uzeo spektru i sa njom iz prvog puta prešao).Avaj...
Stvarno su napravili kopiju bolju od originala.Toliko igra na svim poljima briljira a tako je utegnuta!Tako su lepo izdozirali apgrejde čini mi se i mogućnost rebalansa pred sam kraj, ako se ne varam (nisam još došao ili našao to drvo).
Ozbiljan kandidat po meni za GOTY, bar u kategoriji svojoj, koja i ne znam baš koja je.
Nija baš suva akcija, ali je pitanje da li je akcioni RPG ili akcija sa primesama...
Stara 11.10.2023, 15:31   #37
Andross
Kekule Mekule

Citat:
DaniloNS kaže: Pregled poruke
a otkud ti znaš da je ne igram? Špijuniraš moj komp?
Znam sta si radio ovog leta muahahahaha. Salim se, da si igrao javio bi se ti ovde u temi umesto zahvalnice da delis

Tek sam dosao u katedralu, nemam nesto puno vremena da igram ovih dana. Fuocu sam se milosne majke nacestitao, ona druga faza je kretenizam teski da sam je na kraju cheesoavao sa onim energy cellovima, jedni sto se bacaju na pod za dot aoe plus drugi sa kojima ga gadjas. Zeznuo sam se sa strength buildom, prespor je iskreno.
DaniloNS (11.10.2023)
Stara 11.10.2023, 15:44   #38
DaniloNS
Veteran

Znači, svi hoćete da kažete da je baš toliko dobra da vredi čitavih 60 eur? Skinula sa trona Bloodborne?
Stara 11.10.2023, 15:58   #39
m1aden
Starosedelac

Teško ih je porediti iako su u skoro istom okruženju.U Lies of P je neuporedivo lakše doći do vrata, lifta ili čekpointa, nego što je to u BloodBorne-u i kada se zagine, mnogo je lakše pretrčati samo deonicu do mesta gde se zaginu.Takođe, ergo koji ovde ostaje nakon što se zagine kod bosa uvek bude ispred vrata za arenu sa bosom a i ako se zagine a ne stigne se do erga ne gubi se kompletan već određeni deo samo.Bosevi su "face" koliko i bilo koji iz souls igara a mnogo su bolje animacije meni ovde i uopšte igra meni izgleda dosta bolje od souls igara, jedino što nema te neke epike koju ima DS, ER, i BB.Ovde svet nije toliko maestralan i velik.Osećaji pronalaženja prečica ni malo lošiji.Zahebancije oko levelovanja, itema, apgrejda, takođe.Priča ne nešto preterano nafilovana sa informacijama, ne znam kakvim sinematicima, ali ipak bolje predstavljena nego u FS naslovima.Jasnija.
U suštini kompletna igra izgleda kao da je sledeća igra FS-a i ima apsolutno sve što bi jedna njihova igra imala, a ima itekako svoj pečat i određene teme koje obrađuje je usavršila do te mere da su prosto bolje od originala.
Nekako mi se više sviđa i ovako neka verzija svima poznate priče u odnosu na priču koju ima BB, recimo.
Iako to nije tako izgledalo na prvu, ima i ovde morbidnosti koju ima FS.
I tako...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku m1aden na korisnoj poruci:
DaniloNS (11.10.2023)
Stara 11.10.2023, 18:54   #40
Andross
Kekule Mekule

Iskreno bolje iskustvo od Elden Ring-a, barem meni za sada.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Telling Lies code master Avanturističke igre 1 12.12.2019 13:32

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:48.