Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.3.2024, 20:54   #101
ogisha
Veteran

Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 355
Zahvaljeno 356 puta na 238 poruka
Određen forumom Re: Lies Of P

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Ili ja nisam najbolje procitao ili je igra to lose predstavila ali sam bio pod utiskom ako se klikne OK da igra automatski pocinje NEW GAME PLUS....
Isto sam želeo kao ti ali sam slučajno pritisnuo OK, poče new game plus i videh da sam se zeznuo, misleći da bih sa Cancel video i ostale krajeve (koje sam kasnije pogledao na yt). Sad mi je lakše zbog tvog posta
ogisha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2024, 21:41   #102
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.582
Zahvaljeno 3.906 puta na 2.432 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
ogisha kaže: Pregled poruke
Isto sam želeo kao ti ali sam slučajno pritisnuo OK, poče new game plus i videh da sam se zeznuo, misleći da bih sa Cancel video i ostale krajeve (koje sam kasnije pogledao na yt). Sad mi je lakše zbog tvog posta
Eto, makar nesto od moje muke
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.3.2024, 0:53   #103
DaniloNS
Veteran

Član od: 29.6.2016.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 202 puta na 172 poruka

Pa kreni u NG+, lakši je tri puta u odnosu na prvi prelazak. Jeste da bossovi imaju 40% veći health, ali i ti si mnogostruko jači nego pri prvom prelasku. Takođe, u NG+ igra te zasipa sa mnogo više ergo-a, pa ćeš se jako brzo i mnogo levelovati. Bićeš OP već na sredini NG+. Toliko mnogo ergo-a dobijaš da u NG+ recimo od početnog levela 80 na kraju dođeš na maltene level 200.
DaniloNS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.3.2024, 18:43   #104
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.582
Zahvaljeno 3.906 puta na 2.432 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
DaniloNS kaže: Pregled poruke
Pa kreni u NG+, lakši je tri puta u odnosu na prvi prelazak. Jeste da bossovi imaju 40% veći health, ali i ti si mnogostruko jači nego pri prvom prelasku. Takođe, u NG+ igra te zasipa sa mnogo više ergo-a, pa ćeš se jako brzo i mnogo levelovati. Bićeš OP već na sredini NG+. Toliko mnogo ergo-a dobijaš da u NG+ recimo od početnog levela 80 na kraju dođeš na maltene level 200.
Retko koju igru ja mogu da krenem ponovo odmah nakon prvog prelaska. Isto vazi i za filmove, serije itd. Ma koliko dobre bile, treba tu malo lufta Nije problem tezina vec volja
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2024, 9:50   #105
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 704
Zahvaljeno 1.255 puta na 966 poruka

Znam da se o ukusima ne raspravlja ali..
Probao i ne slazem se sa skoro ni jednim pozitivnim utiskom o igri: Dizajn nivoa nikakav, broj poteza bilo kojim oruzjem smesno mali, raznovrsnost oruzja sustinski mala, mehanika kretanja protivnika nikakva (u pitanju su uglavnom lutke koje se ne krecu kao lutke), ne postoji osecaj tezine prilikom udarca niti protivnici adekvatno reaguju na njih, parry funkcionise u okrsaju sa 10 puta vecim protivnikom sto je fizicki nemoguce jer samo ogromna snaga protivnikovog udarca dovoljna je da probije bilo koji blok.. Bossovi u dve faze a pritom spamuju stalno iste napade.
Igra je lepa, utegnuta ali, kao sto je receno, dizajn nivoa je siromasan, ne smeta sto je linearna.
Ah da, glavni junak ne moze da skoci ili iiz skoka izvede bilo koji udarac. Istrazivanje sveta je nepostojece, dizajn nivoa zbog nepostojanja skoka je na nivou iz devedesetih.
Usudjujem se reci da je Lords of the Fallen u kinematici i animaciji borbe bolji. Steelrising je mnogo zanimljivija igra. Ima slabosti ali dizajn nivoa je mnogo bolji, vertikalnost dizajna postoji, prica je bolja, ranovrsnost oruzja je daleko veca, raznovrsnost udaraca takodje, fizicki model je bolji pa protivnici bolje reaguju na svaki udarac. Bossovi uglavnom nisu visespratnice a parry je moguc samo protiv protivnika slicne fizicke snage a nije moguc sa odredjenim oruzjem. Aegis moze da skace i iz skoka tj u skoku izvodi udarce (ne komboe iz DMC ili Bayonette), borbe imaju vertikalnu komponentu dok to u Lies of P nije slucaj. Aegis moze da se prisunja protivniku i izvrsi egzekuciju s ledja. Steelrising je sveukupno bolja i kompletnija igra uprkos masovnim hvalospevima Lies of P.
Lies of P je dobro izreklamiran ali zapravo, osim utegnute, optimizovane grafike (i na prvu loptu interesantnog ali zapravo njanjavog i dosadnog artworka) malo toga pruza sto zaista valja. Uninstall posle 5-6 sati.
DS3 ostaje daleko najbolja igra ovog tipa, ER je preobiman i ne pruza nista sto u DS3 nije vidjeno. Steelrising i nije sto posto soulslike igra.
Idealna borbena (i RPG) igra bi bila kombinacija NioH-a, Ninja Gaidena, DS3 i Steelrising-a. Svaka od ovih igara je dobra u odredjenim elementima ali podbacuje u drugim. Zasto niko od developera ne pogleda stari Blade of Darkness?

Poslednja ispravka: Laskaris (5.5.2024 u 17:23)
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
polarnimeda (5.5.2024)
Stara 5.5.2024, 12:56   #106
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.873
Zahvaljeno 996 puta na 617 poruka

bas se umnogome slazem sa ovim sto je laskaris napisao, iako je obrisao igru nakon 5-6 sati. ja sam je zavrsio i deluje, u najkracem, kao osakaceni goli skelet dark soulsa.

nema ni priblizno detalja kao u DS, oruzja su dovoljno slicna da ih nisam ni menjao, bossovi nisu nesto zahtevni, imaju po nekoliko poteza koje vrte. igra je definitivno laksa od svih DS, laksa i od ER gde mozes da ides okolo, istrazujes i vratis se jaci posle tamo gde si zapeo. mnogo je laksa i od sekira sa kojim ovog porede, a koji je duplo bolja igra. nisam pritom koristio summone ni jednom. takodje me nervira sto su radili bossove u dve faze i to tako da je prva uvek veoma jednostavna, ali treba vremena da se odradi. na onu laxasiu sam izgubio 3 sata, od cega je 2h i 50 minuta bilo dosadno ponavljanje prve faze, samo da bi me urnisala na pocetku druge (dok je malo nisam izvalio).

okruzenje je dobro uradjeno ali i dalje nekako genericno i jednolicno. dizajn nivoa kopija DS ali na mnogo manjem nivou, pa pomnozeno sa 15... sve sto ima da se nadje, a nema mnogo toga, lako je naci. vrlo ogranicena kretnja stvarno.

mislim, meni je sveukupno prijala i ja bih je preporucio, ali ne moze bas da pridje originalnim fromsoftware naslovima. naravno, razlika u budzetima je nebo i zemlja, ali razlika u ceni nije i tu lezi glavni problem. ovo bi bio ok naslov za 30ak evra, a ne od 60 za koliko je prodaju.

i takodje dajem prednost svakom delu dark souls u odnosu na elden ring. cak i drugom delu koji mnogi ne vole. meni je bio dobar, ekspanzija brutalna.

bas cu da vidim na sta lici the lords of the fallen. tu su kukali da su bossovi prelaki, pa su ih budzili, ali nije sve u bossovima i tezini, uopste. mnogo je patcheva izaslo u medjuvremenu, mozda vredi necemu.

Poslednja ispravka: polarnimeda (5.5.2024 u 14:43)
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2024, 13:29   #107
Laskaris
Deo inventara foruma

U Sekiru parry ima smisla jer se uklapa u dizajn protivnika i nemogucnost da ih stunujes bez parryja. Uz to, protivnici prave znacajan damage, vecina je brza i nemoguce je duze vremena izbegavati udarce a zadavati svoje. Razmena udaraca brzo dovodi do pogibije. Sekiro uz to ima nemerljivo bolji dizajn sa vertikalnom komponentom. Uz DS3 najbolja Fromsoft igra. Iako licno nisam ljubitelj parry nacina borbe u Sekiru je to zaista smisleno uradjeno.
Stara 5.5.2024, 14:48   #108
polarnimeda
Deo inventara foruma

meni ne smeta sto parry nema smisla. nego, jednostavno, igra mi je malo siromasnija za ovakav tip igre.

ali ok. dao bih joj ja recimo 7,5/10.
a DS 1 2 3, ER i sekiro sve izmedju 9 i 10.
Stara 5.5.2024, 18:18   #109
polarnimeda
Deo inventara foruma

probao sam danas lords of the fallen i podizem ocenu za lies of p na 8.

u pinokiju je makar osecaj kombata dobar, u ovom LOTF plutas, zamah oruzjem te prebacuje 10 metara napred, od starta su krenuli isuvise pompezno, dodali tu mehaniku sa lampom dosadnu, bespotrebnu... zakomplikovali ono sto je prosto. oruzja kao da nemaju tezinu, tj. njihovi udarci. obrisao posle 2 sata. bukvalno su puno osrednjih elemenata igre sklopili lose.

pinokio je na kraju ipak najbolji soluslike a da ga nije izbacio from. ako ne racunamo souls like igre tipa hollow knight.
Stara 5.5.2024, 19:47   #110
Laskaris
Deo inventara foruma

LotF je poluproizvod ali kinematika i animacije borbe nisu losi. LoP time bas ne moze da se pohvali. Bolje probaj Steelrising. Nije sasvim soulslike i nije bez mana ali je korektna igra skroz. Meni bolja od LoP.
Stara 5.5.2024, 20:10   #111
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 189
Zahvaljeno 448 puta na 291 poruka

Ja se recimo ne slažem ni sa čim što je Laskaris rekao.Zameriti ovakvoj igri što je parry moguć mnogo većim neprijateljima... hm...

U Sekiru si sa katanom koju koristiš od početka do kraja igre mogao da pariraš neprijateljima poput Demon of Hatred, Divine Dragon... da se boriš pod vodom... mislim...
DS igre isto... ER... o ukusima ne treba raspravljati ali ima li stvarno mesta ovakvim zamerkama u ovakvim igrama?
U Sekiru je parry must, u Piju i nije, iako je vrlo, vrlo efektan u odnosu na drugačiji stil borbe.
Ako ćemo realno, P po svojoj atmosferi, okruženju, kombinacijama sa oružjem, najviše ima BB-a u sebi.Mislim da je baš daleko od Sekira... a i Sekiro je ipak Sekiro!
Ne vidim nikakav problem sa level dizajnom osim ako nije problem njegova linearnost, što je posle otvorenosti ER-a baš prijalo.
Smatram i besmislenim poređenje sa SR-om. Osim što i jedna i druga igra imaju automatone ni po čemu drugom ne mogu da se porede.P je u odnosu na SR AAAA igra.Po igrivosti pre svega, a o ostalom ni ne bih.
Ne znam kakva to priča treba da bude ovde, pogotovo ako igru poredimo sa uzorima, ali čak je i tu prilično dobro.Mislim na samu adaptaciju ovakve jedne priče kao i likove koji se ovde pojavljuju a bazirani su na likovima iz Pinokija i drugih priča.
Muzika prilično dobra sa pojedinim temama koje briljiraju.
Po meni je P jedini pravi soulslike naslov do sada...
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2024, 21:12   #112
Laskaris
Deo inventara foruma

https://www.youtube.com/watch?v=p3w1p-O4eYY

Evo glavnih bossova (uglavnom) - parry udarcu cudovista od 5-10 tona i to ne jednom nego tri i vise puta zaredom. Mislim, izvini ali totalno je bzvz u 2024 godini. U SR ima puno razlicitog oruzja i build razvijas ili mozes da razvijas prema fokusu na odredjeni stil igre, a ovde? Mlatis macem ili nekom mocugom levo-desno. OK, mozes da spamujes bombe do besvesti kao i u SR. Stun protivnika ne postoji u LoP a u SR postoji i to samo laganijim oruzjem (verovatno zbog balansa) ali ima i logike da osamutis ili oboris protivnika kada ga tresnes diskom sa lancem u glavu. U LoP sta imas od oruzja osim maca, velikog maca, monster-maca i neke toljage-buzdovana? Pa, nista. U SR postoji citava paleta razlicitog oruzja, mnoga se mogu koristiti u skoku ili iz skoka i tako izbegavas opasne napade protivnika (neki automatoni sa lancem i kuglama u obe ruke npr). Prica u SR je nemerljivo bolja, setting takodje.
Ali reklama, sarenis unreal engine-a i eto iskoci brate igretina, a ona je zapravo mucak. Zabavan i saren ali mucak. Argument "igrivost" je diplomatski receno zamena teza. Pod "igrivost" se podrazumeva u sustini jednostavan i siromasan borbeni sistem - to ne da nije igrivost kao kvalitet nego nema blage veze sa kvalitetom. SR ima kvalitetniji borbeni sistem. Igra ima drugih problema ali borbeni sistem je, iako nije idealan, za LoP izmislio raznovrsnost. Ali, avaj, nema sarenisa. SR, bez ukljucenog assist-a i bez spamovanja granata, nije nimalo laka igra. Cik pobedi bossove iz prve laganeze bez stunovanja nekom od granata na koju su osetljivi.
LoP je kao DMC (na primer petica) bez skoka i bez kombo udaraca. Kad to uzmes DMC-u ostane manje-vise nista. Sarenis sveta, efekti prilikom mahanja oruzjem i to je to.

Poslednja ispravka: Laskaris (5.5.2024 u 22:03)
Stara 5.5.2024, 22:04   #113
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 660
Zahvaljeno 1.383 puta na 712 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Koplje, stap, disk, sekira, papagajke, trozubac, kosa, bodez, torov cekic… I kombinacije svega toga medjusobno. Naigrao si se jbg.
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2024, 23:15   #114
m1aden
Starosedelac

Ja sam svoje hvalospeve igri dao jos za vreme demoa iskljucivo na osnovu sopstvenog iskustva. LoP je od prvog do poslednjeg trenutka naslov koji je po meni jedini uspeo da pruzi atmosferu jednog FS naslova.SR nije ni blizu toga. Koliko god tebi borba u njemu delovala realno.
Stellar Blade-u, cim ga se dokopam, sigurno necu zameriti sto Eve sve to sto radi radi u stileto stiklama od 15 cm, sto je prilicno neudobno i nerealno...
Stara 5.5.2024, 23:28   #115
DaniloNS
Veteran

Igre su subjektivna stvar. Ne vredi raspravljati o tome stvarno. Meni je lično Steelrising njesra teško, a Lies of P mi je eto bolji i od DS1 i DS2, egal sa DS3, ali ipak iza Elden Ringa i Sekira. Sekiro je po meni možda i igra decenije, ali to je samo moje subjektivno mišljenje.
Stara 5.5.2024, 23:45   #116
m1aden
Starosedelac

Takodje, LoP uopste nije laka igra. Ne znam odakle to? Bosevi su neuporedivo laksi sa spectrama i voleo bih da ih nema ili da se bar ne dobija toliko tog resursa za njihovo pozivanje a klip koji je gore postoji za bukvalno svako igru gde likovi igraju ng+xxxx, prelaze bez damagea i tako to.
DS3 Parry
Ovde DS3 izgleda i laksi od LoP. Protivnici nisu tako veliki ali pojedina oruzija ne bi bas mogla sa ovakvim macem da se blokiraju.
Sasvim je ok da se tebi LoP ne svidja ali ako pricamo o jednom soulslike naslovu LoP za sada nema konkurenciju. Nadam se da ce se to vec u avgustu promeniti.
Stara 6.5.2024, 0:03   #117
Laskaris
Deo inventara foruma

Naravno da je dozivljaj igre subjektivan ali borbeni sistem u kojem imas skok i udarac iz skoka, stun i parry koji ne funkcionise protiv velicine protivnika nosorog+ je jasno superioran. To sto je LoP nekome zabavniji je ok. Souls igre nikada i nisu blistale borbenim sistemom uz izuzetak Sekira. Imaju druge, takodje bitne kvalitete. LoP je rudimentarni DS3 a samo pojednostavljena parry mehanika donekle ga spaja sa Sekirom koji je daleko bolja igra ako izuzmemo unreal engine. DS1 i 2 su zastarele igre pogotovo bossovi u kecu. Ljudima kojima se borbeni sistem DS igara dopada nema mnoo razloga da se LoP ne dopadne. Moderna, tehnicki besprekorna igra. Ipak, budimo realni u vezi sa borbenim sistemom.
Stara 6.5.2024, 1:44   #118
DaniloNS
Veteran

Citat:
m1aden kaže: Pregled poruke
Takodje, LoP uopste nije laka igra. Ne znam odakle to? Bosevi su neuporedivo laksi sa spectrama i voleo bih da ih nema ili da se bar ne dobija toliko tog resursa za njihovo pozivanje
Svi kukaju kako su Lies of P i Elden Ring lagani, jer masovno koriste summon-e, koji čine igre prelakim. Potpuno je druga dimenzija igrati bez njih. U LoP kada koristiš Spectre-a uopšte ne moraš da naučiš da pariraš, samo čekaš povoljnu priliku da mlatneš bossa sa leđa dok ga Spectre zamajava spreda...bezveze. Ja sam tek ''progledao'' u drugom i trećem prelasku kada Spectre- nisam zvao ni za jedan jedini boss fajt.
Stara 6.5.2024, 14:07   #119
polarnimeda
Deo inventara foruma

ja ih nisam zvao ni u prvom (i jedinom) prelasku i svejedno mislim da je igra laksa od svih fromsoftware naslova.

cini mi se da bossovi imaju manji broj poteza koji trebaju da se nauce, da je vreme za reakciju vece i da je manje poteza kojima su tajminzi nekonstantni (ako uopste ima takvih) i koji traze vise dobar refleks.

takodje, mehanika da drzis blok i onda jednim udarcem u bogatom vremenskom okviru dopunis svoj HP mnogo olaksava stvari. takodje, stagger je ovde mnogo laksi. svakog bossa bacis u stagger bar neki put, u fromsoftware anslovima mnoge nisam ni jednom.

mozda je i do iskustva sa ovakvim igrama, ali mislim da je najmanje toga.
Stara 23.9.2024, 15:43   #120
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 660
Zahvaljeno 1.383 puta na 712 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Jiwon Choi najavio da se uveliko radi na DLC-u kao i da je nastavak u planu.

Spoiler za slika:

pjesma
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Telling Lies code master Avanturističke igre 1 12.12.2019 13:32

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:16.