![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#81 |
Član
Član od: 19.12.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Ima li neko resenje za moje probleme?
Radi se o "ilustrovanoj" poruci gore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Videli smo poruku (bar mi modovi), ali ja ne znam šta da ti predložim. Liči na slabljenje samog monitora, ali ako sam u pravu, tu ne postoji način da to sam rešiš. Servis je jedino rešenje, ali da sačekaš još malo, možda će ti neko stručniji (javi se Vojo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Član
|
![]()
OK,hvala puno na tome!
Cekam onda nekog strucnijeg... |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.867
Zahvaljeno 996 puta na 617 poruka
|
![]()
Nisam nikako strucniji, ali znam da pomenuti model, kao i 793DF (tj jeftine varijante samsunga) umeju da prave slicne probleme... najcesce su to linije uglavnom crvene boje. Anyway- mislim da je najbolje resenje servis ako je monitor pod garancijom, tj novi monitor ako ovaj nije (mislim da se popravka ne isplati mnogo, ako je i moguca).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
Black Arrow a dali se ta recimo dole crvena preleva sa ostalim bojama slike na monitoru ili je strogo oscrtao crvena, a i kakva je ta bleda s desna.. na sta lici
meni prvo pade na um da je samo naelektrisanje ali to je isuvise banalan prob. na zalost mislim da je otisao monitor, sama mreza |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
Neki put se ekran namagnetiše iz čista mira ili zbog promene mesta (iznenađujuće, ali na njega utiče i Zemljino magnetno polje). U tom slučaju je dovoljno da mu se zada komanda "degauss". Ako se ispostavi da nije u pitanju ništa od pomenutog, onda je monitor neispravan i treba ga reklamirati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Član
|
![]()
Monitor mi stoji na stolu,sa njegove desne i leve strane su neki jeftini zvucnici i odmah sa desne strane,malo dalje,je kuciste.
Da pokusam da nekako udaljim sve potencijalne uzroke koje bi mogli da namagnetisu monitor.Na koju daljinu i sta jos treba da uradim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Starosedelac
|
![]()
Valjda je 0.8 m minimum (tako pise na mojim starim zvucnicima). I uradi degauss da vidis da li ima efekta (to ces naci na OSD opcijama monitora).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Član
|
![]()
Da pomerim i zvucnike i kuciste?
Jel treba jos nesto da uklonim iz blizine monitore pa onda uradim degauss? |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Član
|
![]()
Pa???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Neozbiljni kolega
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Član
Član od: 24.12.2006.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
Ja imam veliki problem jer od kad sam stavio novi sistem pocelo je da mi izbacuje nesto "Frequency out of rang" i pisu neki brojevi(nesto kao 127k/186hz(lupio sam brojeve i ovo k ali tako nesto)) ili mi nestane slika na monitoru i samo treperi lampica dok ne restartujem...to mi nije bilo pre stavljanja nove graficke(ATI Radeon 9600 Series) i pre mi je radilo samo na SP1 ali sam morao da dignem win nekoliko puta, a sad kad sam opet menjao sistem stavio sam opet SP1 ali sad vise ne znam sta da radim, 100 puta sam isntalirao SP1 ali i dalje isti djavo...inace monitor je Philips 107E6!!!HELP
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Starosedelac
Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 747
Zahvaljeno 779 puta na 353 poruka
|
![]() Citat:
Pogledaj koliki ti je refresh rate. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Član
|
![]()
60 Hz
Poslednja ispravka: Leviathan (24.5.2007 u 23:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Član
|
![]()
Malopre sam isntalirao CS usao na neki server i posle 5 sekundi ovo mi izbacilo
![]() pomagajte ubicu se |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Član
Član od: 12.6.2006.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
@Rosker
@Freško HVALA! Bilo je u pitanju podesavanje drivera. Bio mi net u kvaru, pa sam malo kasno video odgovor, al nema veze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Član
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Da li neko ima SAMSUNG 931BF?
Ja sam ga kupio i totalno razočarao-izbedačio kad ni posle 10 dana pokušavanja nisam uspeo da mu podesim boje kako treba. Naime, boje su prejake. Kada gledaš neke fotografije, vidi se onaj efekat koji fotografi zovu prepaljivanje ili tako nešto. Znači, sve boje su prejakog intenziteta i ne postoji nijedan način da se utišaju. Isprobao sam sve moguće opcije sa kalibracijom boja, MagicTune, gamma i ostalim glupostima od pratećih programčića za podešavanje, ugradjene komande na samom monitoru i ništa... ![]() Jednostavno su neprirodne boje i mnoogo lošije od crt monitora koji sam ranije imao, kao i od osnovnih modela samsung monitora sa oznakom N... Da li je neko imao ovakve probleme i kako ih je rešavao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Novi član
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ne znam da li je u pitanju monitor ili nesto drugo,ali mi je neophodna pomoc!
Slika na monitoru se suzava. Prvo je bilo mozda oko 2 cm, a sada oko 5 cm sa leve i desne strane,sve je crno. Ne znam da li je u pitanju virus ili nesto drugo. Inace pri ukljucivanju racunara pojavljuje mi se neko pitanje sa dve opcije Resolwe now i Resolwe lether,pominje se nesto Get Genuine! Pomagajte! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Neozbiljni kolega
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
evo danas kad sam dosao kuci (a jutros je sve bilo OK) upalim komp i ono na samom startu iscrta mi se bela linija sirine nekih cenat i pol i mozda 3-4 centa odozdo udaljena, vodoravno, poja vi mi se i komp ne dize sistem.. znaci sve crno sam ose ta linija iscrtala, onako nije skroz bela nego kao, malo sivkasta i kao da nije nesto s grafikom OK pa ima malo "pomesanih poiksela" ako tako mogu rec ili ono kad slika ima los kvalitet, a pozadina je skroz crna..
i ja nista, pritisnem reset dugme i sistem se normalno podigne ali... sad su mi pocele "pičit" linije, vodoravno, onako, 2 milimetra siroka, onako slabije primetne, na crnom nista ali na belom fino vidljive, pa pocele sporo letat jedna za drugom udaljene oko 5 cm,.. znaci nije ih puno nego eto, svake 3 sekunde krene druga, meni lici na UMIRANJE monitora.. mada se tesim al, sta vi mislite.. uradio sam odma restart ali nista.. nema promena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
monitor, problem |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problemi sa MSI kt400 | zatoichi | Grafika | 5 | 15.3.2007 12:24 |
Problemi sa bluetooth headsetom | Gowron | Prenosni računari | 0 | 16.10.2006 14:44 |
Problemi sa ATI na MEPIS-u 6 | dragomix | Slobodni softver | 2 | 7.10.2006 23:25 |
leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv | ural | Foto i audio/video | 17 | 30.8.2006 1:36 |