![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 24.10.2007.
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 126 puta na 62 poruka
|
![]()
Poštovanje svima. Imam problem, pa bih želeo da mi pomognete ako je ikako moguće. Naime, preko SBB-a imam pristup kablovskom internetu, sve je povezano na desktop računaru i sve fercera kako treba. E sad, problem je na prvom mestu to što sam ja totalni duduk za wireless. U konsultaciji sa ljudima iz PC šopova kupio sam Wireless ruter, i povezao sve na sledeći način:
Kablovski modem > Desktop PC _______________> Wireless ruter>Laptop Naravno, ja sam očekivao da to radi po principu "plug and play", znači da laptop prepozna signal i da se poveže, ali od toga nije bilo ništa. Znači verovatno treba da se odradi neko naprednije setovanje rutera, ili neko podešavanje tog tipa, ali što se toga tiče ja sam kao neko "neuko čeljade". Tako da, ako imate neki savet kako da rešim ovaj problem, bio bih vam stvarno zahvalan. Unapred hvala svima, Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Ponovo pozdrav svima. Došlo je do promena. Uspeo sam da na kratko povežem i lap-top sa internetom, ali onda sam preterao i malo se zeznuo. Naime, preko adrese http://192.168.0.1 sam uspeo da uđem u postavke wireless rutera, tu sam napravio neke izmene želeći da zaštitim wireless od upada sa strane, pa sam postavio neke bezbedonosne postavke.
Stavio sam vid zastite WEP, shared key, 128 bit enkripciju, generisao ključeve, sve što sam uradio sam zapisao, spasao postavke i izašao. Sada sa laptopa ne mogu da pristupim ni internetu, ni samom ruteru. Prvo mi je izbacivao da unesem key, a nakon toga kaže da ne može da se poveže. Sada ni to ne izbacuje, već poruku o nekoj grešci. Kako da rešim ovaj problem. Molim vas, ako iko ima bilo kakvo moguće rešenje, pomagajte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ex Parrot
|
![]()
Potraži u uputstvu rutera kako se vrši reset (tj. vracanje postavki na fabrička podešavanja), a onda sve podesi ponovo (šta ćeš, na greškama se uči
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku GoranSTX na korisnoj poruci: | ||
NSadian (30.11.2007) |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Resetovao i sve radi. Misterija je kako. Znači imam i mrežu i internet, a da uopšte nisam uspeo da drugi put, nakon reseta, uđem u postavke rutera. I na desktopu i na laptopu je jedino podešeno da oba automatski prihvataju dodeljene IP adrese, ništa više. No dobro, bitno je da za sad fercera. Još samo da provalim kako da uđem u postavke rutera, da postavim zaštitu na mrežu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci: | ||
NSadian (30.11.2007) |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
@holodoc Verujem da ima takvih primera, ali ovo kod mene zaista nije bio slučaj. Dobio sam Wireless ruter u pakovanju sa fabričkom plastičnom vakuum folijom. Prvi put sam uspeo iz prve da uđem u postavke rutera, da podesim zaštitu za mrežu, ali posle toga nikako da uđem u postavke rutera
![]() Pride, u mom prvom postu, pogrešno sam prikazao shemu. Nije: kablovski modem > desktop PC _______________> wireless ruter > laptop Već je: kablovski modem > wireless ruter > desktop PC ____________________________> laptop Pozdrav i hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa prebacivanjem s kamere na hard | krip | Video/TV softver | 7 | 11.11.2007 22:10 |
Problem sa promjenom teksta na slici | M1los | Grafički softver i radovi | 9 | 31.10.2007 16:53 |
Wireless ADSL router | Freeman88 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 15 | 12.7.2007 10:40 |
[PHP] Problem sa PHP kodom i konektovanjem na bazu | diablo_ | Serverske aplikacije i baze podataka | 4 | 18.11.2006 19:46 |
leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv | ural | Foto i audio/video | 17 | 30.8.2006 1:36 |