![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
nije kvar ali neznam gde da drugde postavim
uzeo sam wd sa novog kompa i poneo ga kuci u nadi da cu da razmenim fajlove sa starim kompom i naravno nisam na sve misio. Stari komp ima sata prikljucak ali nema ulaz za napajanje kakvo imam ovde, u napajanje je kao "sata" , znaci tako tanko da ne pasuju ona sa cetiri standarde "rupice". koje mi na najbolje resenje ? da nadjem neki eksterno kuciste? koje ia najjeftinjije za to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Pa imas adapter za sata kabl za napajanje koji kosta oko 100 dindzi ako ne i manje.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Gorankx na korisnoj poruci: | ||
Crusader88 (25.4.2008) |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
ljudi sad imam problem, kupio sam kablicu i privezem sve kako treba i hard disk komp ne vidi, sto je najgore hard disk i ne radi??!! wtf
sta bi moglo biti mozda do stare ploce asus kt 880(via chipseta), ili prvo moram neke drivere da instaliram ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da li se hard disk cuje kada ukljucis racunar?Da li si prebacio hard disk u SATA 1 rezim pomocu dzampera?Da li si ga prikljucio na plocu?Da li si usao u BIOS i pogledao da li ga tamo ima i uradio autodetekciju ako ga nema?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Veteran
|
![]() Citat:
ne vidi ga u bios, prikljucen je i u plocu i na napajanje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Član od: 22.2.2008.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 119 puta na 71 poruka
|
![]()
Piše na HD etiketi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
ma jok, pise samo za neki puis mod i tu sam sad stavio jumper i opet ne vidi
Edit: probao sam dzumper u sva 4 da stavim i u ni jedan nije proradio Poslednja ispravka: Crusader88 (29.4.2008 u 15:04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Član od: 22.2.2008.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 119 puta na 71 poruka
|
![]()
Prekontroliši prvo da li je grana na koju si priključio HD isključena u BIOS-u.
Napiši tačno koja je serija u pitanju ako ovo ne pomogne: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
znaci jumper sam stavio na svako mesto i nece da radi, tj hard disk uopste ne radi
imam u bios neki serial port adres i ima : disabled 3f8/irq4 2f8/irq3 3e8/irq4 2e8/irq3 i onda kada selektujem neki (osim disabled) stvori se paralel port mod i tu ima: normal epp ecp epp+ecp i onda se jos stvoriparalel port irq i tu ima neki djavo izgleda da jednostavno ne moze da radi ovaj hard na stari komp ![]() Poslednja ispravka: VojaM (30.4.2008 u 13:59) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako hard disk uopste ne radi onda je problem u tom adapteru koji si kupio ili je sam hard disk neispravan (manje verovatno). Probaj i da taj adapter prikljucis na neki drugi molex kabl od napajanja. Serijske i paralelne portove nemas potrebe da diras, oni nemaju nikakve veze sa tvojim problemom. Kada dobijes znake zivota od hard diska, onda cackaj po biosu.
Poslednja ispravka: VojaM (30.4.2008 u 13:58) Razlog: ne ispravan --> neispravan |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]()
Cim cujes motor na hard disku koji radi na 12 v na konju si decko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
Da li je moguce da su nekompatibilni sata standardi? ima sata i sata2... drug mi je isto tako nesto pokusavao i nikako nije mogao da natera da proradi noviji sata hdd sa starijom sata plocom...
p.s. ovo sam samo lupio... ako ima neko ko zna vise o ovome neka me demantuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 198
Zahvaljeno 145 puta na 44 poruka
|
![]()
Dobio sam hdd maxtor sata 150 (valjda sata1, tačna oznaka 6y080m042601a) da pokusam da spasim što je moguće više podataka, ako je uopšte i moguće, jer je počeo da cakće i nije mogao da se digne sistem sa njega. Moja ploča je p4p800 koja, ako sam dobro video, ima sata priključak.
Mene zanima da li će komp da prepozna hdd i da li su potrebni neki drajveri da se instaliraju? PS nisam kacio disk jer nemam sata kabl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
pa ako je sata disk i imas sata prikljucak sve bi trebalo da prodje bez problema.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nikola87 na korisnoj poruci: | ||
ledilo (28.5.2008) |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 198
Zahvaljeno 145 puta na 44 poruka
|
![]()
HDD iz mog prethodnog posta je riknuo. Uspeo sam da sačuvam većinu podataka. Pitanje je koji hdd uzeti? Gledao sam na pc berzi sata 1 diskove ali su skuplji od sata2. Meni treba preporuka za sata2 disk koji ima jumper kojim se prebacuje u sata1 režim, veličine 160GB. Ploča na koju se stavlja je p4c800 de luxe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Moj hard disk... umro... :( | forrest_gump | Nosači podataka | 8 | 4.12.2007 1:04 |
Hard Disk "otegao papke" pomagajte | _RaZoR_ | Kvarovi | 7 | 9.10.2007 20:52 |
world of warcraft - problem hard disk | NoViCaAa | Kvarovi | 1 | 11.1.2007 3:19 |
SATA II Hard Disk | ForceWare | Nosači podataka | 14 | 2.9.2006 18:49 |
Hard disk is down!.... | Peruzzi | Kvarovi | 8 | 21.7.2006 0:13 |