![]() |
![]() |
|
|||||||
| Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#16761 |
|
Starosedelac
Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 849 puta na 508 poruka
|
(IL FALSARIO) THE BIG FAKE
![]() https://www.imdb.com/title/tt36741457/ Vrlo dobar talijanski krimi-triler o sitnom falsifikatoru umetnina i njegovom vrdalamanju kroz kriminalni milje Rima tokom 70-ih, a umešani su i razni ini krimosi, tajne službe, političari pa čak i sveštenstvo (šok). Sjajno napisano, režirano i odglumljeno (naročito perfomans jednog plaćenog ubice koji se pojavljuje u svega dve i po kraće cene), uz očekivano kvalitetno dočaran Rim iz tog perioda, kao i dobro odrađeno i zadovoljavajuće finale. Poslednja ispravka: Pipboy (6.2.2026 u 13:47) |
|
|
|
|
|
#16762 | |
|
Deo inventara foruma
Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 241
Zahvaljeno 438 puta na 360 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#16763 |
|
Starosedelac
|
HAMNET
https://www.imdb.com/title/tt14905854/ ![]() Nepotrebno ravan i razvučen u prvoj polovini, ali ubitačno efektan i moćan u drugoj, naročito u finalu. Džesi Bakli rutinski odlična, Pol Meskal iznenađujuće sjajan takođe, ali je glavna zvezda filma maleni Džejkobi Džup u naslovnoj ulozi, šteta što ga nema više u filmu (što je, opet, sa druge strane i razlog zbog čega je njegov performans toliko efektan). |
|
|
|
|
|
#16764 |
|
Deo inventara foruma
|
Marty Supreme (2025)
https://www.imdb.com/title/tt32916440/ ![]() Dosta dug film (možda i nepotrebno), ali vrlo dinamičan tako da nijednog trenutka nije dosadan. Tema, začeci stonog tenisa u SAD. |
|
|
|
|
|
#16765 |
|
Starosedelac
|
WE BURY THE DEAD
![]() https://www.imdb.com/title/tt29713093/ Solidan australijski zombi-triler sa nekim novinama taman koliko da drže pažnju što se tiče žanrovske strane priče i prilično uspelom napetom, setnom i na momente turobnom atmosferom, uz Dejzi Ridli koja je sasvim korektna u svojoj ulozi, iako su svi ostali oko nje primetno za koju klasu iznad. |
|
|
|
|
|
#16766 |
|
Deo inventara foruma
|
The Closed Circuit (2013)
https://www.imdb.com/title/tt2807624/ ![]() Snimljeno po stvarnim događajima. Živi dokaz (ko zna koji već) da svuda u svetu u državnim aparaturama sede najveći kriminalci. Film mi je bio težak za gledanje, a ovaj na slici je toliko odvratan, da sam svo vreme smišljao šta bih mu uradio. Da ne bude sve crno, tu su zaista prelepe glumice. Film sam na jedvite jade našao na ok.ru. Poslednja ispravka: Suad Novic (11.2.2026 u 12:43) |
|
|
|
|
|
#16767 |
|
Deo inventara foruma
|
U svakom slučaju, interesantan biografski film, a ovakvu pozadinu Hamleta ne verujem da niko ni sanjao nije.
|
|
|
|
|
|
#16768 |
|
Starosedelac
|
Inače, klinjo koji glumi Hamneta i momak koji se pojavljuje kao Hamlet u komadu su rođena braća, najs kasting.
|
|
|
|
|
|
#16769 |
|
Veteran
Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 239 puta na 160 poruka
|
Mirage (Durante la tormenta) - 10/10
Očaran sam kvalitetom filma, jer mi je odavno bio na kompu, još dok sam ranije čeprkao po netu neke od filmova koji bi bili skriveni hitovi i strahovito se kajem što ne odgledah ovo ranije. Španci su doktorirali trilere i psihološke drame odavno, a ovaj film je zaista vrhunac jedne briljantne priče čiji su čak i elementi fantazije savršeno prezentovani kroz maestralan, a opet pragmatičan scenario, glumu koja ostavlja bez daha i jezivo realnu atmosferu gde se kombinuje dijapazon elemenata napetosti, neizvesnosti, dramatičnih oscilacija i iščekivanja neočekivanog.Fascinantno su uklopljeni i majčinski instinkti, variranje ljudske prirode, fine nijanse romantike i neugodno preplitanje prošlosti i budućnosti gde je rok za ispravku onoga što deluje nemoguće sve kraći sa sve više tenzije. Drago mi je što još nailaze filmovi koji umeju da mi rastresu pamet i podsete na pravu filmsku umetnost, a ovaj film treba obavezno da odgledate, posebno ako ste ljubitelj poigravanja sa ljudskom psihom gde vas priča, uz sve njene brojne elemente, kompletno uvuče do zadnje scene. The Invisible Guest (Contratiempo) - 8,5/10 Još jedan španski triler koji ostavlja bez daha sa svojim širokougaonim raspletom, kompleksnim karakterima i pažnjom usmerenom na detalje koji i kada često promaknu, ponovo isplivaju u međuvremenu. Ovde gledamo kako se svet poznatog biznismena i njegove ljubavnice ruše zbog njihovih postupaka koje pokušavaju da prikriju, a sama istina će ostati da visi u vazduhu do poslednje scene, dok je sam kraj genijalan, drugačiji od skoro svakog filma. Ništa nije kao što izgleda, a i ono što bi se učinilo logičnim, to ubrzo menja druga stavka koja naiđe i ta psihološka vrteška traje neprekidno. Udubio sam se od prve scene do samog kraja i oduševljen sam, tako da ljubitelji ovog tipa žanra i ovako kompleksnih priča svakako će uživati.Live Twice, Love Once (Vivir dos veces) - 8,5/10 No Hard Feelings - 8/10 Sleep Tight (Mientras duermes) - 8/10 Fenomenalan španski psihološki triler čiji je tok radnje intrigantan, konkretan i sa nekoliko vrednih karaktera, a priča je ispunjena detaljima i sa dosta psihoze i ljudske hladnokrvnosti. Film savršeno dočarava negativnu energiju i neprijatnost glavnog karaktera filma, Cezara (gluma glavnog glumca koji ga tumači je neverovatno realna) čija je jedina radost da uživa u nesreći drugih i da je kod drugih podmuklo i neprimetno izaziva. Videćemo kako izgleda rasplet njegovih bolesnih ideja i posledice njegovih postupaka po druge ljude, a posebno sa jednom stanarkom na koju se okomio na mnogo intimnijem nivou (bolesno jeste, mada nema eksplicitnih scena).Dumb Money - 8/10 |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Tagovi |
| filmovi, preporuka, review |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2596 | 28.11.2025 20:18 |
| Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
| Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
| Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
| Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |