![]() |
![]() |
|
Grafika Video karte i monitori |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 9.4.2007.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 19 puta na 14 poruka
|
![]()
Kupio sam ovaj monitor i primetio sledeće, igram PES6, prilikom dodavanja lopte ili dugih pasova čini mi se kao da dolazi do zamagljivanja slike monitora, moram reći da je prilično zamorno za oči, da li je ovo normalna pojava?
Ovu istu pojavu primetio sam i kada recimo brzo skrolujem web stranice? U čemu je stvar, da li se ovo može eliminisati ii ću morati da se naviknem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Na koliko ti stoji osvezavanje monitora u hercima. Koliki je odziv u milisekundama?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
Član od: 4.3.2007.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 19.4.2007.
Zahvalnice: 191
Zahvaljeno 91 puta na 72 poruka
|
![]()
lol,ja mislim da je to do odziva....al ne bi trebalo..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Refresh Rate mi je na 60 Hz. Gde mogu da pogledam koliki mi je odziv?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo ja imam Asus vw193s i uopste mi nista ne smeta a isto ima 5ms odziv.Tako da ne znam kako tebi smeta. Mozda da se odmaknes jedno metar-metar i po od monitora kao i ja kad igras PES. Zavalim se preko kreveta i pikam sa bratom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 13.6.2008.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Evo i ja sam se danas docepao ovog monitora i posle silnog testiranja sam primetio da kada otvorim neku tamnu sliku ali jako tamnu, ekran mi nekako smanji brajtnes i posle ga automatski vrati
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Zamagljivanje mi više ne smeta toliko ali pojavio se novi problem.
Kada startujem najpoznatiji program za obradu slika pojavi mi se sledeća poruka: ![]() Kliknem na Use Anyway i primetio sam sledeće: Kada otvorim sledeću sliku: ![]() Pozadina koju vidite trebalo bi da bude bela a nije već vuče na crveno. Kada otvorim "Most" sve izgleda OK: ![]() Kao što vidite. U čemu je problem kako da podesim profil monitora i odakle? Ili da jednostavno odaberem opciju Ignore? Ali ako to učinim da li ovo na neki način neće poremetiti monitor (ako tera sliku sa ne podešenim profilom)? Na svim drugim mestima (igrice, filmovi, drugi programi) boja je ok samo ovde ne valja. Kako da ispravim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
Kada kliknem na Ignore Profile sve se vidi ok (sve je belo) ali se plašim da u odabirom ove opcije neću nešto poremetiti. Dakle rešenje je? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Danas sam primetio na ekranu jedan piksel koji je plave boje. Prilikom srugog restarta sistema, sistem se nije podigao, a piksel je počeo da treperi. Nakon fizičkog restarta piksel je nestao i slika je opet normalna. Monitor je kupljen pre par meseci, o čemu je reč i ima li leka?
Hvala. Problem se opet ponovio nakon kraće pauze u radu prilikom prvog pokretanja i nestano nakon drugog restarta. Napomenuću da sam danas otvarao komp i vadio grafičku i zvučnu i čistio od prašine. Kada sam sve vratio i startovao winodws nije prepoznao zvučnu. Ugasio sam ga i karticu izvadio i vratio. Posle toga je prepoznao zvučnu i pojavio se piksel. Onda su usledili restarti, nakon kojih je nestao piksel pa onda i zvučna (opet). Opet sam ga ugasio izvukao i vratio zvučnu, upalio ga, on je ovog puta prepoznao zvučnu i pojavio piksel, zatim sam ga restartovao i trenutno nema piksela i zvučna je tu. Da li je moguće da se vađenjem kartice ovo aktiviralo? Šta da radim ako piksel nastavi da se pojavljuje? Poslednja ispravka: Jenkiduduldu (24.9.2008 u 20:22) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ja sam nabavio ovaj monitor pre jedno mesec i po dana. Zanima me gde ja najbolje izvrsiti njegovo podesavanje nakon instalacija drajvera. Na samom monitoru preko dugmadi, preko nekog od njegovih programa koji je dosao sa discom ili preko nvidia control panela? Imama utisak da mu je pomalo mutna slika iako sam sharpnes podesio na maksimum i da boje pomalo vuku na crveno. S vremena na vrme me boli glava kada ga koristim dok kod prethodnog monitora taj problem nisma imao. Efekat zamucivanja sam primetio kod igranja mass efecta mada je mozda igra takva.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Starosedelac
Član od: 28.4.2006.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 273 puta na 224 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
novi aparat, nove slike, nova tema (Samsung S850) | jonathan | Fotografija | 28 | 14.11.2007 17:55 |
SyncMaster 720n Nekoliko pitanja | Gadoguz | Grafika | 11 | 7.2.2007 0:44 |
[PHP] PHP kod za prikaz slike u potpisu? | <Rio_da> | Serverske aplikacije i baze podataka | 6 | 1.2.2007 19:26 |