Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.4.2012, 13:37   #1
Cvilee
Novi član
 
Član od: 9.2.2008.
Poruke: 10
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Java webservice i jquery pitanje xD

Pozdrav ljudi, radim neki "projekat" i potpuno sam "zaglavio" naime, na server side imam bazu+hibernate +webservice a na klijentu obican html sa dinamickom tabelom koju treba da punim preko jquery.a pozivajuci webservice izmedju je Json koji obavlja poslovnu logiku. E sad , odradio sam ceo posao oko hibernatea znaci lepo sam odradio model i controller klasu sa finim hql upitima (bar se nadam da je dobro) i doshao do dela u kojem na novu java klasu (koja poziva metode iz kontrolera) treba da "nabacim webservice" i ona izgleda otp ovako :

public class getAll implements servise {

public List<Menjacnica> getAll(){

usage.Controller temp = new usage.Controller();
Controller.getSveMenjacnice();
return (List<Menjacnica>) temp;

Moje pitanje je da li ovo ima nekog smisla ? jer kad pokusam da ga invokujem ne znam ni ja sta se desi i naravno ne radi xD Prvi put u zivotu radim sa ovim stvarima (webservice, json, jquery) tako da sam potpuno izgubljen xD Drugo pitanje je ima li iko ideju kako da uz pomoc JavaScripta (jquery) napunim obicnu tabelu u html.u podacima iz ove baze ? Opet sve treba da ide preko Webservice.a i Json.a Unapred Hvala
Cvilee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2012, 16:46   #2
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: Java webservice i jquery pitanje xD

Po ovom kodu nisam siguran da li razumes kako webservis funkcionise.

Ali evo ti ovde lep tutorijal za tako nesto:
http://www.roseindia.net/webservices...bservice.shtml
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2012, 17:15   #3
Cvilee
Novi član
 
Član od: 9.2.2008.
Poruke: 10
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Java webservice i jquery pitanje xD

Pa da, otp tako nesto sam i ja uradio s tim sto je samo sve novije xD Jedina razlika je sto moja metoda vraca listu a ne samo obican string. Evo kako izgleda ta metoda u kontroloru

public static List<Menjacnica> getSveMenjacnice(){
try{
SessionFactory sessionFactory = new AnnotationConfiguration().configure().buildSession Factory();
Session session = sessionFactory.openSession();
session.beginTransaction();
session=getSession();
Query q=session.createQuery("from Menjacnica m");
List<Menjacnica> l=q.list();
session.getTransaction().commit();
session.close();
return l;
}catch (Exception e){
e.printStackTrace();
return null;
}
}
. Jel znash mozda kako da uradim taj tkz unit testing ili kako se vec zove ? Kako da proverim ovu metodu da li uopste izvlaci iz baze ?Verovatno je i tu neka greska Al sto je najgore od svega, sve i da sam dobro uradio sve oko webservica, nemam apsolutno nikakvu ideju kako bi povezao sve to sa klijentom preko Json.a bash sad nesto gledam po netu o Json.u, i to je otp pakao uraditi sve kako treba. Najgore od svega mi je sto nemam aspolutno nikakav primer po kojem bi mogao da kontam stvari, ovako citam jednu po jednu stvar i teoretski je meni sve to jasno, ali u praksi povezati sve zajedno lici na borbu sa vetrenjacama
Cvilee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Vicevi Oblivion Cvet kompjutera 5481 27.5.2022 5:52
Smešni, interesantni tekstovi o raznim geek temama NjegovaWisost Cvet kompjutera 286 20.2.2010 13:18
Konkretno pitanje (AL ili...) dekili ŠDK - Zvuk na računaru 2 19.6.2006 22:40
NOD32 & java problem pavlaka Internet tehnologije 4 1.6.2006 20:22
Java PeTkO Pravljenje igara 4 17.3.2006 11:35


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:23.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2024, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com