![]() |
![]() |
|
ŠDK - Zvuk na računaru Saveti u vezi sa kupovinom zvučnih karti, zvučnika, slušalica... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 4.12.2007.
Zahvalnice: 109
Zahvaljeno 24 puta na 12 poruka
|
![]()
Pozdrav svima,
imam X6 dac povezan na HK980 i JBL loft 50 zvucnike, slusam muziku sa kompa i zvuk sa tv-a preko toslinka ide preko X6 i super je za muziku i filmove ali ne i za igre pozicioniranje zvuke je daleko losije usled nedostatka EAX podrske. Tu sam koristio staru X-Fi Xtreme Gamer karticu koja je radila daleko bolji posao i na njoj sam drzao povezane slusalice HD7 i bio super srecan kombinacijom i za igre (koje 90% vremena igram sa slusalicama) i muziku. Nedavno sam promenio plocu i proc 8700+Asus B360H pa mi je X-Fi Xtreme Gamer ispala iz igre, sad trazim PCIe alternativu koja ce raditi manje vise isti posao samo na novom slotu. Sta mislite sta je bolji izbor Creative Sound Blaster Z (~75e) ili CREATIVE Sound Blaster Audigy Rx (~65e) ja za sad pretezem vise prema RX ali me zanima i vase misljenje. Hvala unapred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pošto vidim da je čovek dobio odgovor, sad je moj red da postavim pitanje.
![]() Koju karticu bih trebao da jurim da bih iskoristio svoj muzički stub, Sony RX50? Što jeftinije to bolje. ![]() Matična ploča je Asrock B450M pro4, Win10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Qrkaj
EAX-a u novijim Windows-ima svejedno nema ali pozicioniranje svakako jeste bolje na SB Z kartici od integruse, ako imas novca vredi dodati 10e u odnosu na taj kranjavi RX. @Ocelot Po meni mislim da drasticnu razliku neces osetiti izmedju integruse i zasebne kartice kada je vezujes na stub/mini liniju, mozda malice zategnutiji bas i detalje, ali sve te linije vec fabraju zvuk i koriscenje efekata i ekvilajzera na njima se podrazumeva a glasnoca pretpostavljam da ti nije problem ni sa integrusom jer je pojacalo u Sony-u dovoljno jako. Ako pak odlucis da ipak bodes zvucnu zbog slusalica, pojuri neki Xonar DGX/DSX kojih bude polovnih po 20e. I za njih vise nema podrske kroz drajvere, najsveziji su tipa 3 godine stari ali i dalje funkcionisu na desetci. Preko toga ili uzimas DAC ili pomenutu SB Z karticu, nemas preterani izbor u PCIe/USB varijanti za male pare. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mario Pavićević na korisnoj poruci: | ||
Ocelot (6.4.2019) |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zvuk jeste odličan, služi me više od 20 godina i prezadovoljan sam. Mislio sam da može još nešto da se izvuče, ali neka ostane ovako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 669
Zahvaljeno 4.322 puta na 3.568 poruka
|
![]()
Naravno da može da se izvuče, samo nagluv ne bi primetio razliku između integruše i zasebne karte na toj liniji. Nisu komp. plastikaneri od 10e.
Uz zvučnu pređeš na lossless materijal ako još nisi i to je to. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Picard na korisnoj poruci: | ||
Ocelot (6.4.2019) |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 669
Zahvaljeno 4.322 puta na 3.568 poruka
|
![]()
Novo ili polovno? Polovno: Xonar DGX, DSX, AE, DX, zavisi šta nađeš i po kojoj ceni.
Novo - bolje neki DAC tipa FX-Audio X6. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
koju zvucnu karticu ?! | legolas | ŠDK - Zvuk na računaru | 12 | 30.1.2021 20:27 |
Koju ploču uzeti? | gogi77 | ŠDK - Osnovne komponente | 46 | 28.9.2012 10:25 |
Koju graficku kartu uzeti? | madmarko | ŠDK - Osnovne komponente | 55 | 4.11.2011 0:02 |
koju tv karticu bi mogao da nabavim za laptop | trnn | ŠDK - Prenosni računari | 1 | 21.3.2006 1:22 |
Koju TV karticu? | Devil | Grafika | 8 | 12.1.2006 4:47 |