![]() |
![]() |
|
Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Veteran
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 305
Zahvaljeno 280 puta na 184 poruka
|
![]()
^^ Od svega nabrojanog, njemu najverovatnije treba samo blokiranje reklama, ne i puštanje u pozadini, preuzimanje videa, niti Youtube Music Premium, a davati 750din mesečno radi blokiranja reklama je rabota koju bi gotovo sigurno želeo da izbegne. Takođe, ako je do sada primarno koristio Youtube aplikaciju, ponuda za Youtube Premium mu je sigurno iskakala mali milion puta.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ogisha na korisnoj poruci: | ||
Rocker (1.4.2022) |
![]() |
#22 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 3.312 puta na 1.997 poruka
|
![]()
I YouTube Premium rešava taj problem na najelegantniji i najsigurniji mogući način pa je kao opcija prosto morala da bude navedena.
A 750 din. mesečno je mala cena naspram gledanja u pasulj da li će gomila closed-source projekata u vlasništvu pojedinaca ili nekolicine ljudi odjednom početi da radi sumnjive stvari (ako to već ne radi). Besplatan ručak ne postoji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
V.I.P. Recenzent
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 765
Zahvaljeno 1.024 puta na 568 poruka
|
![]()
Slažem se sa Vladom, a i Ogishom. Ne vidim poentu plaćanju sadržaja na YT. Kad bi te pare išle ka autorima video klipova, pa ajde. Nego te pare idu za YT da bih ja mogao da pratim YT sadžaj bez reklama. A oni već dobili pare od onih što su postavili reklame. Što bi neki rekli: duplo golo. Svašta.
Ja čak i kad odem na neki sajt koji mi izbaci obaveštenje da moram isključiti add bloker da bih nastavio da pročitam šta me interesuje, isti gasim. Apsolutno na njemu nema ništa interesantno. Niti jednom sajtu nisam išao niz dlaku. Gde to vodi? Da nećemo sutra plaćati svakoj web destinaciji što smo uopšte otvorili neku stranicu? Što se tiče reklama na YT, ja ne znam kako izgledaju. Iz razloga što ja ne mogu da biram sadržaj na tv-u, isti ni ne gledam (ili gledam u promilima) možda i 10 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Neću da ulazim u filozofsku raspravu oko toga ko kakvu poentu vidi u plaćanju ili neplaćanju za bilo koji servis.
Činjenica i dalje ostaje da YouTube Premium rešava problem za čije rešenje je čovek pitao u časopisu. Šta tu nije jasno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.975 puta na 3.699 poruka
|
![]()
I ja se slažem za tv, ili reklame ili pretplata nikako oba, pazi molim te da plaćam da gledam reklame to je tek vrhunski bezobrazluk ali dok je ovaca...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ne znam kako si ti uopše premostio da ćeš sa Premiumom gledati reklame... Samo iz ovih par rečenica se vidi da apolutno nemaš pojma kako YouTube monetizacija funkcioniše. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar Djurovic (7.2.2022) |
![]() |
#27 |
V.I.P. Recenzent
|
![]()
Ako si raspoložen da me prosvetliš, tu sam.
Hoćeš da kažeš da pare kojima bih platio premium YT da ne gledam reklame, idu autorima video klipova? Ili hoćeš da kažeš da pare koje ja platim YT da bih okačio reklamu ne idu YT? Jer to sam doslovce naveo. Stvarno nemam pojma oko ovoga. Ako si raspoložen, kucaj. PS: I add-blocker rešava iste te probleme. Na PC, doduše. Na telefonu aplikacije... Sve zavisi s kojeg brda posmatraš stvari. Ne valja ako stojiš pod brdom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Čini mi se da sam par puta video neke pare od yt premium kao publisher..
Neutrino pročitaj pažljivo ponovo moj post, naročito obrati pažnju na prvi deo Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.304
Zahvaljeno 4.083 puta na 2.664 poruka
|
![]() Citat:
O tome je jos odavno govorio pokojni TotalBuiscuit, jos dok se ista stvar zvala Youtube Red. A i pise zvanicno: Citat:
Poslednja ispravka: player1 (5.2.2022 u 10:27) |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci: | ||
Dekip (5.2.2022) |
![]() |
#30 | |
Član
Član od: 25.10.2020.
Zahvalnice: 292
Zahvaljeno 43 puta na 30 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dušan Vićić na korisnoj poruci: | ||
Rocker (1.4.2022) |
![]() |
#31 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.304
Zahvaljeno 4.083 puta na 2.664 poruka
|
![]()
> Pa pošto smo mi Balkanci, nama je bolje da tražimo alternative nego da plaćamo nešto što možemo naći na internetu za džabe. Nuff said.
Sto je sustina kod nas. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci: | ||
Dušan Vićić (5.2.2022) |
![]() |
#32 | |||
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.887
Zahvaljeno 3.710 puta na 1.132 poruka
|
![]()
Predstavljamo SK 02/2022 | Svet kompjutera
Qzma i Kole listaju novi broj SK, featuring Oluja, Dača i Mrvica ![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Definitivno zanimljiv video i treba strpljenja da bi se odgledao ceo. Quzma u svom elementu kao uvek. Mozda da bude malo kraći.
Što se broja tiče preterali ste sa fiskalizacijom, mnogo prostora. Ako ste hteli da tekstove izleklamirate trebali ste kao glavnu temu da je stavite na naslovnoj strani. Verovatno bi privukla nove čitaoce koje bi to interesovalo. Zanimljiv tekst o štampaču i konstatacija da ima predobar izgled za kancelariju. Nasmejao sam se... Verovatno istina. Ta L Epsonova serija je super isplativa. Primer je i moj štampač iz 2013. koji je u zivotu L550. Treba da pišete malo više i o zanimljivim i korisnim aplikacijama koje bi se koristile kroz televizore koje podrzavju Android i Google. Ima nešto i na forumu o tome, medjutim ne bi bilo ni tako loše da se prenese u časopis. O CESID-u da pišete i na dvadesetak strana ne bi naškodilo kvalitetu izdanja, samo bi ga oplemenilo. I dalje zalim za Ukratko... Na kraju, prilično dobrih tekstova o hardveru i raznim programima. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
oluja (11.2.2022) |
![]() |
#34 | |
Veteran
Član od: 27.7.2014.
Zahvalnice: 310
Zahvaljeno 123 puta na 104 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
SK HQ
Član od: 6.4.2018.
Zahvalnice: 55
Zahvaljeno 120 puta na 56 poruka
|
![]()
Ukratko je izostao samo u ovom broju jer je većina novosti upravo sa CES-a pa nismo hteli da se ponavljamo niti da preterujemo sa fillerima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.607
Zahvaljeno 10.901 puta na 6.984 poruka
|
![]() Citat:
Slažem se sa Dekipom, ako mi forsiraš reklame za mene ne postojiš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Deo inventara foruma
|
![]()
dobra reklama vezana za temu ne mora da škodi, slično kao što mnogi yt kanali preporučuju kupovinu onog što recenzuju preko njihovog linka, time pomažeš autoru.. s druge strane ima i reklama koje su plaćene da se vrte kao na tv rafal reklama bez analitike da li to gledaoca interesuje.
Time sajt pravi sebi duplu štetu, prvo to posetioca ne interesuje a drugo može da ga iznervira i da napusti sajt brže nego što je došao... sve to zajedno vodi do manje profita. Web reklame su mnogo sofisticiranije od tv i radio, treba da nude ono što kupcu treba i što želi da kupi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
V.I.P. Recenzent
|
![]() Citat:
Isto važi za YT. Ti kad bi slušao moj razgovor sa ovima što zovu na telefon, kao slučajan uzorak, pa da pita ovo, da uvali ono... Nekad mi ih bude žao. Posle razogovora sa mnom ne znaju ni kako se zovu. Od "vršitelja" radnje postaju oni koji "trpe" radnju. Ti verovatno imaš uspešnu komunikaciju sa reklamdžijama, čak i ove vrste. Ja nemam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Starosedelac
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.168
Zahvaljeno 819 puta na 491 poruka
|
![]()
Meni je tema reklama vrlo zanimljiva.
Da bi smo dobili kvalitetan sadržaj na sajtovima, autori moraju biti motivisani da ga postavljaju. Dok god je to samo hobi, rad na sadržaju često postane neredovan (život ima presnost nad hobijem). Finansijska motivacija je, u najvećem broju slučajeva, najefikasnije rešenje. Ključno pitanje je kako mi, korisnici, prihvatamo da platimo autorima sadržaja za njihov rad. Gledajući reklame? Plaćajući za pristup sajtu? Kupovinom preko priloženih linkova? Nešto četvrto? Ako bi prihvatili reklame kao rešenje, da li bi prihvatili i ciljani marketing, ne bi li reklame koje gledamo bile nešto što je nama zanimljivo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.607
Zahvaljeno 10.901 puta na 6.984 poruka
|
![]()
Neka sajt sam organizuje reklame, neka nađe sponzora za članak/članke, neka ga reklamira u jednom ili dva banera u članku i to je to, verujem da bi retko ko imao išta protiv. Sasvim druga priča je kad sajt nagura šljašteće adsense idiotluke u svako ćoše.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Svet kompjutera 11/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 58 | 9.11.2012 18:35 |
Svet kompjutera 10/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 86 | 20.10.2012 0:01 |
Svet kompjutera 4/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 223 | 20.5.2012 16:12 |
Svet kompjutera 1/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 102 | 27.1.2012 22:09 |
Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |