![]() |
![]() |
|
2D radovi Radovi korisnika iz oblasti 2D rasterske i vektorske grafike, kao i video radovi... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka
|
![]()
Iako nemam pojma da crtam i slikam, našla sam rešenje za sebe da pravim fenomenalne "umetničke" radove
![]() ![]() Naime, imam programčić koji se zove Art Rage (Ambient Design). Na raspolaganju vam je otprilike sve što je potrebno jednom slikaru u realnosti: izbor oko papira - fin (gladak) papir ili onaj reljefni, fino ili reljefno platno; zatim četkica (doduše samo jedna) kojoj se može definisati veličina (otiska), voštane bojice, flomaster, obična olovka, gumica za brisanje, neki slikarski nožić (znate bolje od mene šta je to). I normalno, sve moguće boje... Urađene slike mogu se eksportovati kao bmp, jpg i png. Za četkicu stoji čak i čaša vode ![]() Jeste da ne može baš sad da se bira četkica i ostali slikarski alat, ali zato je programčić samo 1,5mb (čini mi se da je čak i malo manje)... Ja koja nemam pojma da naslikam bilo šta pravim fenomenalne radove... kasnije ih malo obradim u Photoshopu i napravim čudo ![]() ![]() Ne znam samo kako se ranije nisam setila da ovo kažem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Starosedelac
|
![]()
Setila sam se sad još jednog programa koji nije baš u nekom slikarskom fazonu, ali sigurna sam da može da "potkrepi" sve umetničke duše
![]() Terragen. Sigurno ste videli ili čuli o njemu... ![]() Ne znam šta bih još mogla da kažem osim da sam napravila pomoću njega svoju kolekciju: proleće, leto, jesen, zima... ![]() Ima sigurno još mnogo dobrih opcija, ali ne mogu sada svega da se setim. Instalacija je oko 2,8 mb... Ako nađem još neki interesantan program za umetnike u svojoj kolekciji, javiću vam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
Ej, imzadi, aj nabaci koji rad, da vidimo kako izgleda...Ja sam pre koristio painter....ali nije to to, prava cetkica je nezamenljiva, nego, planiram neku kombinaciju, ne zavrsen rad da skeniram, pa da ga uradim u photoshopu...hehe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 836 puta na 310 poruka
|
![]() Citat:
skenirati pa dovršavati, igrati se... blizu smo sa idejama, to je zbog udisanja terpentinskih para... kintec probaj sa lazurno uradjenim skicama, nešto radjeno akvarelom, temperom... ja sam radio preko postojećeg pastela (neki ženski akt, oko A4 formata) crtež tušem na pausu... kao drugi sloj... sad ću to negde skenirati pa u PS... videću na šta će ispasti... @imzadi nedostaje mi tu miris terpentina, pomalo umrljani prsti od boje i osećaj da ne postoji opcija Undo... morala bi probati koji je gušt sama priprema za slikanje dok mešaš boje i juriš neku nijansu... pa osećaj platna pod prstima, potom potrebna doza otkačenosti u glavi da kad pogledaš prazno belo platno vidiš na njemu priču, ili barem početak puta koji će te odvesti negde zavisno od tvojih emocija i šašavosti... sve su ovo samo fragmenti izazova i uzbuđenja koje slikarstvo donosi sa sobom... pošalji slike koje si radila... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Starosedelac
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka
|
![]()
Znam za art rage. Nije loš program,ali photoshop je zakon. Zašto odmah ne slikate u njemu, on ima sve što je potrebno za umetnost. Evo ovo sam već bio poslao kao rad, ali sada u punom sjaju ( tj. rezoluciji). Sve je urađeno u Photoshopu. Imam i jedan novi rad koji nikako da završim, (radim ga već 2 meseca) ali kada bude gotov poslaću ga. Dakle ponovo moje staro remek -djelo, a od njegovog nastanka svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem
![]() http://img220.imageshack.us/img220/7...ushjpeg7pa.jpg @Simke: A osećaj miša u rukama posle pet sati kliktanja? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: lijenština (19.2.2006 u 15:36) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Senio®
|
![]()
ovaj rad što si poslao je u stvari kolaž, imaš blizu 50% elemenata koje ti nisi naslikao... samo si ih ukomponovao u jednu celinu... probaj sve sam da uradiš.
jedan stari slikar je ponekad imao običaj da tvrdi kako zelenu boju treba prodavati u apoteci na kašičicu... probaću taj photoshop... ![]() šalim se... različito je to sve, jeste da ima dodirnih tačaka... ps glasam za klasično slikarstvo pa onda za PS i sl... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Starosedelac
|
![]()
Jesi li proverio galeriju na cgtalk-u? I šta kažeš?
Što se rada tiče Lada, kundak groze (puška) i ak 107 su sa slika, a radio i 2 letve iz hl2. Slika na zidu je sastavljena iz više slika Moskviča (šta ćeš najbolja kola na svetu) ![]() ![]() ![]() http://img492.imageshack.us/img492/9...5c2copy3kv.jpg P.S. Je li i ovo kolaž? Poslednja ispravka: lijenština (19.2.2006 u 19:29) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Starosedelac
|
![]() ![]() Pored ovako jakih umetnika da postavljam svoje radove... Neka, hvala ![]() ![]() Nego, evo dve slidže iz Terragen-a - prave se za manje od 5 minuta a baš lepo izgledaju... Ovaj prvi je iz kolekcije "Zima", a drugi iz kolekcije "Leto" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Starosedelac
|
![]()
Evo i druge....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Starosedelac
|
![]() ![]() Sada sam stvarno zbunjen šta nije jasno |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Starosedelac
|
![]() ![]() ![]() Šta nije jasno? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Starosedelac
|
![]() ![]() ![]() ![]() Prvi put čujem za taj izraz. Tek sad mi ništa nije jasno.... ![]() Da li je u "Pored ovako jakih umetnika da postavljam svoje radove" bilo primesa ironije takoreći sarkazma?. To je bio primarni uzrok moje zbunjenosti koja je kasnije evoluirala uz K'o dva ludaka u buretu... ![]() Poslednja ispravka: lijenština (19.2.2006 u 21:45) |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Starosedelac
|
![]()
Ma nije bre, šta se ljutiš! Nije stvarno.
![]() Zamisli ja, koja nemam blage veze da postavim ovde ono što sam radila u Art Rage-u, pa da počnete ti i Simke da udarate kritike... jednostavno ne spadam u taj umetnički svet u tom kontekstu... ne želim da se mešam u vašu umetnost, samo da pomognem ako mogu nekim programčićem koji bi vam bio interesantan. Ništa više. A ovo - "ko dva ludaka u buretu" je izraz (izreka) za dvoje ljudi koji se ne razumeju dok razgovaraju... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Senio®
|
![]() Citat:
![]() naravno da ovo nije kolaž i mnogo je bolje, nije mi jasno što se zezaš sa onakvim stvarima kao što je onaj prvi rad kad vidim po ovome da znaš da radiš sasvim korektno. meni se lično sama tema ove slike ne uklapa, nije mi bliska nekako, inače volim fantastični realizam gde bi se ovaj rad mogao smestiti, mene ovde ubi opet zelena boja koja po meni ne ide, previše mi odskače od ostalog dela rada... ali to nema veze i ne treba da te brine... nikada nisam obraćao pažnju da li se moji radovi nekome dopadaju ako sam sam zadovoljan njima... nisam stigao da ispratim onaj link ali ću pogledati, obećavam ps ova tvoja dva rada ne mogu da se porede kao da su ih radila dvojica ljudi ps2 vidim i na ovom radu šta si dodao a da ti nisi radio... nema ljutiš - važi ps3 ako si osetljiv na kritike reci... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Senio®
|
![]()
@imzadi
Citat:
u gornjem crvenom krugu imaš muški lik sa šeširom, mogao bi biti Tin Ujević ili već...možeš takve senke korigovati bilo bi zanimljivo, u donjem crvenom krugu sam ubacio biljke u prvi plan (sasvim slučajno su ruže, najlakše i najbrže ih je bilo odvojiti od njihove podloge) tu su da daju još veću dubinu radu... možda treba da idu negde oko sredine... slika je previše mirna, tonalitet je ujednačen i trebalo bi ponegde akcentovati neke detalje u dubini slike... to nisam stigao da uradim... sve u svemu ok je sasvim ali nevolim merenje vremena... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Senio®
|
![]()
moram dodati (da ne trpam puno u onu poruku)
slika se gradi i ovaj zimski pejsaž iako možda sam po sebi dovoljan može poslužiti kao polazište za mnogo interesantniji i kvalitetniji rad. nadam se da sam ti nagovestio gde te takva igra i pristup mogu odvesti... samo razmišljaj i posmatraj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Starosedelac
|
![]()
Eto šta sve može da vidi umetnik... (ili, umetnička duša...)
![]() Nikada ne bih primetila da može da bude čovek sa šeširom... i ove ruže dole... extra. U ovom programu mi je i nedostajalo što nema još detalja za dodavanje - neke biljke i tako to... Ali, u svakom slučaju - dobra ideja. Ako nešto napravim i ako mi se svidi, postaviću to ovde. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() ![]() Šalim se. Nisam ništa lepio u ovom radu. Sve je u photoshopu naslikano, korišćeni su neki oblici koji već postoje u photoshopu, a neke sam i sam napravio (kao na pr. lobanju). Znam da je zelena kontrast u početku je slika trebala da bude skroz u crvenim tonovima ali bilo je jednolično a ja sam želeo kontrast između anđela i đavola. Ipak ta zelena (rajska strana nije jos u potpunosti završena). Što se tiče razlike između 2 rada to znam. Prvi je omaž Stalker-u igri koja treba da bude nešto posebno (ako se uopšte pojavi) a ovo je više za moju dušu. P.S: Nije valjda da si koristio Photoshop za dodatu ružu na slici? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Senio®
|
![]() Citat:
videću da li si kritikovao, očekujem to... ■ šta je ono na okovratniku, onaj amblem, našivak? da li si i to ti uradio? ![]() ■ pusti zelenu, naročito onako sirovu i vrišteću... mislim da ti kvari kompletan rad... i andjeli borave u toplom okruženju... ■ da, photoshop 6... da li si se zezao kad me to pitaš ![]() ps ponovo sam pogledao onaj tvoj rad, korektan je iako treba dorade, mada važno je znati i kada treba prestati sa radom... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
crtanje, slikanje |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|