![]() |
![]() |
|
Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 23.8.2006.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Da li se mogu kupiti neki zvucnici sa vuferom i zakaciti ih na TV pa ih koristiti umjesto zvucnika na TV-u...Da li je to izvodljivo ?Npr zvucnici od kucnog kina..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Na slici je taj adapter.Na ova dva audio izlaza kacis tvoje zvucnike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.887
Zahvaljeno 3.695 puta na 1.129 poruka
|
![]() Citat:
Poslednja ispravka: Chivan (22.12.2007 u 18:42) Razlog: izbačena slika iz citata |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]()
A kod gotovo svih novih televizora postoji obican ulaz za slusalice. Prikljucis tu neki 2.1 sistem i Bog da te vidi. Tako sam ja radio, znaci radice sigurno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Ja kako vidim na ovaj skart sto si prikazao na slici na njega mogu prikljuciti i s-video znaci mogu i racunar povezat na to ako se ne varam...ŽZnaci i zvucnike i s-vodeo povezujem na taj jedan skart jeli?Sta mislite jeli bi moglo to tako?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Dobro kaze Master Neo. Ako imas noviji TV samo ga na prikljucak za sluske nataknes i radice ti. Zvuk je kad gledam Gospodara Prstenova
![]() Trese se kuca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Hvala vam mnogo ljudi ovo me interesovalo reko ako ne moze da djaba ne kupujem ali evo vidim da moze a jeli se na taj skart gore na slici moze prikopacti i zvucnici i video preko kabla sa racunara na TV?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
V.I.P. Video/TV softver
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 462 puta na 359 poruka
|
![]()
Može, ali ti za video treba TV kartica ili grafička sa VIVO. Ja sam povezao tako jer TV mi ima bolji prijem signala od TV kartice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
V.I.P. Video/TV softver
|
![]()
Korisno je prebaciti video sa kompa na TV jer TV daje bolju sliku od monitora.
Ko nema kablovsku, a hoce da snima TV program, dobro je da prebaci sliku sa TV-a u komp jer TV ima bolji prijem signala od TV kartice ili graficke sa Video-In. Sa pomenutim SCART adapterom je to lako izvesti, osim sto kablovi moraju da se ubodu u odgovarajuce konektore na komp (u zavisnosti da li pustas film, ili snimas TV program). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
imam ja tv u svojoj sobi ali mali...nego ja bi kupio duzi kabal i povezao ka sa velikim TV-om u dnevnoj sobi na kome bi se sve fino vidjelo...da ocu nesto pokazujem na netu a on da sjedi u dnevnoj i gleda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
V.I.P. Video/TV softver
|
![]()
Da, to je to. Preko S-Video prikljucka saljes sliku na TV. Samo treba da podesis odgovarajuce opcije i u drajverima posto moze da se podesi da sliku vidis samo na TV, samo na monitoru ili na oba (i da ti pri tome ne bude crno-bela na TV).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
a kako cu zvuk sa racunara prenijet na TV?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
V.I.P. Video/TV softver
|
![]()
Za to ti treba audio kabl koji ćes da bocneš u zvučnu karticu umesto zvučnika za kompjuter, a sa druge strane u crveni i beli činč na SCART adapteru. Ako su ti, 'pak, zvučnici za komp bolji od zvučnika na TV-u, ostavi tako kako je, samo ih primakni TV-u da ti ne bi zvuk bio "iza leđa" ili gde ti se već nalaze zvučnici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
Član od: 4.3.2008.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 10 puta na 9 poruka
|
![]()
Izvinjavam se zbog dizanja teme iz mrtvih, ali računao sam da je bolje nego da otvaram novu sa identičnim naslovom
![]() Elem, imam Samsungov tv i Logitechove 2.1 zvučnike. Da li mogu da ih ubodem u izlaz za slušalice na tvu i da ih tako koristim a da pri tome ne oštetim tv? Jedan drugar mi je rekao da su otpori na slušalicama i zvučnicima drugačiji, pa da bih mogao da oštetim tv usled pregrevanja (ako sam dobro shvatio) ako povežem zvučnike na taj izlaz. Hvala unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
Član od: 10.6.2015.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 37 puta na 36 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne bi trebalo da bude problema sto se tice povezivanja tih zvucnika na izlaz za slusalice, a vecina novih TV aparata ima i podesavanja za tip izlaza, kod mene na Sony-u u Audio settings imas da biras da li je su izlaz povezane slusalice ili eksterni zvucnici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Multi-Boot | bojongo | Operativni sistemi | 32 | 18.12.2009 17:16 |
Najbolji proizvodjaci memorije | polarnimeda | Osnovne komponente | 35 | 29.2.2008 14:29 |
Automatsko konektovanje na kablovski net | _RaZoR_ | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 13 | 11.12.2007 17:18 |
Uticaj procesora na igre | Dusan_BG | Osnovne komponente | 15 | 11.12.2007 11:27 |
PS2 na monitor - kako? | muki85 | Grafika | 17 | 11.3.2007 5:02 |