![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 31.3.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
imam ADSL neo bee
i imam dva kompa koja sam pokusao da povezem swichom,umrezavanje mi je ok,mogu da delim sa drugim kompom stvari iz prvog kompa ali ne mogu da koristim internet na oba kompa istovremeno...Interesuje me da li postoji neka caka za povezivanje ili je nesto drugo u pitanju... Molim sve one koje znaju da mi odgovore posto se vec nedeljama mucim da provalim ali mi ne ide,a cuo sam da moze tako da radi... Poslednja ispravka: WANDER (1.4.2009 u 10:36) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da li imas ruter ili modem?Znaci da li uradjaj koji si dobio od neeobee-a ima USB konektor ili pored njega postoji i LAN(UTP)?Ako je samo USB onda moras da kupujes ADSL ruter.Ili postoji mogucnost deljenja interneta ali bi racunar na kome je instaliran modem preko USB-a morao da bude stalno ukljucen da bi ovaj drugi imao pristup.Ajd napisi kako je kod tebe pa da da ti predlozimo sta je najpametnije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
pa imam sa lanom i swich sam dobio od jednog druga koji se pravi pametan i kao kaze da moze a ja izgubio vreme bzvz ali uzalud jer nisam siguran za IP
PARAMETRE |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ajde pogledaj koji je model modema koji si dobio od provajdera.Sto se tice samog interneta,morao bi da radi ako si modem prikljucio preko lana u switch(znaci bez USB-a on ti ne treba).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
us robotis 219001
Poslednja ispravka: WANDER (1.4.2009 u 19:13) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
To je samo modem i nema mogucnost rutiranja.Zgodnija varijanta je kupovina rutera,a manje zgodna Internet connection sharing.Za ovo drugo je bitno da drugi racunar ima automatic setovnja za IP adresu da bi ICS radio,a za pnaj na kome je modem da u opcijama konekcije ukljucis ICS.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako neces da kupujes ruter,modem povezi preko USB-a i napravi standardnu konekciju kao za dial-up.Zatim idi desni klik na tu konekciju,pa advanced,pa stikliraj Allow other network users to connect through this computer's Internet conenctions.Racunare naravno povezi na switch,i ovom drugom racunaru dodeli automatsku IP adresu i DNS server,restartuj ga naravno i to je to.Mada opet,zgodnije je kupiti ruter jer onda ne moras drzati jedan racunar stalno ukljucenim da bi drugi imao pristup netu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako igrati igre preko Neta? | Monk Psycho | Mrežne igre | 9 | 14.7.2009 0:01 |
Flash- kako u flashu da bojim preko slike? | flame | Grafički softver i radovi | 1 | 2.12.2006 4:34 |
web kamera preko modema kako? | Zliman | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 6 | 17.11.2006 20:19 |
Panasonic GD87, kako prebaciti slike preko IR? | DragonSlayer | Aparati i oprema | 8 | 13.5.2006 18:53 |
Kako umreziti dva racunara preko modema? | firefly | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 11.3.2006 15:23 |