![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 27.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Molim vas preporuku, koja konfiguracija bi bila dovoljno jaka za
1. internet 2. snimanje TV programa sa TV kartice 3. igrice za klinca od 5 - 6 godina Predpostavljam da je procesor sa jednim jezgrom dovoljan? Uz to bi išla neka wireless tastatura i miš kućište bi bilo neko standardno, jednobojno (black), koristio bi se daljinski sa TV kartice E, da koja TV kartica (sa solidnim softwerom) bi radila posao? Moj klinac ima Celeron 2.4 GHz sa 512 MB i nema problema sa njemu zanimljivim igrama, ali nešto nisam siguran da bi to dobro radilo kao VCR Unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 30.1.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 281 puta na 187 poruka
|
![]()
Pa vidi ovako,ja se ne bih odlucio za jedno jezgro ipak dolaze vremena kada ce ti snaga procesora trebati ,prvenstveno mislim na win7,pa hd filomovi koji mozda nisu zaziveli bas kako treba kod nas ovde,ali jos malo veruj hoce,pa pored nekog dual core procesora mozes uzeti i grafiku neku ati hd 4670 sa 512MB ddr3,koja bi bila dovoljna i za igranje klincu i za hardversko dekodiranje video sadrzaja koje ce veruj mi uskoro doci i kod nas bukvalno ces tu masinu sa 1 jezgrom baciti........
Zavisi sta hoces da li Intel ili amd varijantu ali recimo e5200 Asus p5ql-pro 2gb na 800Mhz (zavisi sta volis geil,kingston i tako dalje) hd 4670 512Mb ddr3 ima ona ne trosi mnogo i netrazi neko ekstremno napajanje hard minimum preporuka ili 750gb ili 1tb imas hitachi modele ako se odlucis za ovako nesto e sad na tebi je da biras stavio sam ti 5 osnovnih komponenti,e5200 sasvim solidan procesor za mnogo OC potencijala,Asus jeftiniji p43 cip set i pogodna ima solidan broj pci slotova za tv karticu ,sat karticu i sta god...,2gb rama neki minimum da sve radi fino a i nije skupa,hd4670 odlicnu kupovinu koja ce sasvim fino posluziti i za igre i za video.A sto se tice hard diskova oni su sada jefitni ovog leta sbb uvodi hd televiziju,ako si video hd sadrzaj znas sta je ako nisi spremi se na iznenadjenje,vrhunsi jasna i kristalna slika,posto takvi filmovi zauzimaju malo vise hard disk ce trebati... Sto se tice tv kartica ,a nisam imao sve u rukama ali znam da lepo rade asus bazirane na 7135 i 7131 verzijom cipa,no svaka ce ti dati malo losiju sliku nego na tv-u,e ako imas uslova za d3 onda se isplati za snimanje i naravno bice fino ako ti je signal ok. Softver pa "kupi" cyberLink PowerCinema eto tako nesto... Poslednja ispravka: starx (1.6.2009 u 16:09) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 3.975 puta na 3.699 poruka
|
![]()
onda i neku pci-e tv karticu.
Ako polušavaš da napraviš vcr, onda samo uzmi tv karticu, pogledaj po forumu koja je dobra i šta zahteva, ali ako hoćeš digitalnu tv koja sad dolazi onda će to da košta dosta više- |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
|
![]() Citat:
U principu to je sasvim dovoljna mašina za snimanje video materijala sa TV kartice , u principu može da se doda još 512MB Rama (a i nemora) i mašina je spremna . Što se tičer TV Karte , pa zavisi kolkiko se para ima , ako je budžet ograničen onda TV2000XP , cena oko 3600 Dinara . A ako se ima malo više para na raspolaganju može i TV2000H ,on ima i analogni tjuner za klasičnu TV a takođe na sebi ima i DVB tjuner za nadolazeću digitalnu televiziju . Ta kartica je ~6000 dinara . A ako se rasplolaže sa cifrom do 100 Eura za TV tjuner onda može da se pazari Full Hardverski PVR3000 Deluxe koji ima hradversko MPEG4 enkodiranje (snimak direktno pakuje u DIVX) , a pritom ne opterećuje procesor , takođe tjuner ima i hardversko filtriranje TV signala pa slika sa TV ima DVD kvalitet .Njegova cena je do 8000 Dinara . Sva tri tjunera koja sam spomenuo su marke Leadtek/Winfast ... |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
water wizard (1.6.2009) |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 30.1.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 281 puta na 187 poruka
|
![]()
Ako razmisljas u tom pravcu ja te razumeh da hoces novi komp,reci koja je ploca pa da vidimo jel ima verovatno agp,pa ako uzmes i karticu mocice klinac da igra igrice,ako nadogradjujes taj.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|