![]() |
![]() |
|
2D radovi Radovi korisnika iz oblasti 2D rasterske i vektorske grafike, kao i video radovi... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 | |
Veteran
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 64 puta na 26 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Veteran
|
![]()
Citiram - mrmot u poseti mome domu( februar 2006) - "MORA DA POCHNEM "DA CRTAM DZ ROBOTE
Pa eto ti odlichan nachin da pochnes sa istim U svakom sluchaju to je zanimljiva tema za crtanje A da bi crtao gundama - samo treba da ih malko proanaliziras - cirka 10 min( svi su na istu foru pecheni) Eto danas sam bas radio X303-AEGIS. JOs malko pa cu da ga postujem ovde Nego be prihvatash li ti izazov ili ne?? 2D( by mrmot) vs 3D( by nesonja) A likovi na ovom forumu ce da komentarisu ko je BOLJI Otvorimo novi post - NESONJA vs MRMOT in GUNDAMS A sta kazes? |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
khm...ja nisam bas za battle ovaj VS onaj...ima samo da izrodi prepirke, a koliko sam skapirao ovde svako fura neki svoj fazon, sto je i ok
![]() Eto, da vidite u kom sam ja tripu...evo jeden slike sa raznim varijacijama. Sliku sam radio temperom, pa sam to fotografisao, koristeci blic... ![]() ![]() evo slike u originalu (osim sto je aparat izmenio boje kako mu se cefne, jel ![]() ![]() evo i modifikacija http://i15.photobucket.com/albums/a3...difikovano.jpg http://i15.photobucket.com/albums/a3..._wallpaper.jpg dakle, meni nije bio cilj da postignem fotorealizam, ovo je expresija, sve je radjeno iz glave... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Veteran
|
![]()
Pa znas sta i nije ga nesto mnogo ubio fotoaparat :P
Lepa slika ![]() @nesonja: jeste rekoh da moram da POCNEM da ih crtam, al u zivotu nisam to crtao ![]() Dakle, mogu da probam al ne garantujem uspeh ![]() Ti, s druge strane, sto si manijak za 3ds mozes slobodno da otvoris temu i bacas modele da se iscudjavamo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Veteran
|
![]()
Kako be NIKAD NISI. Mora da bar nekad jesi.
Evo npr ja kad bejah mladjani skolarac pocetkom 90tih i dok je na tvu jos mogla da se vidi MECHA- jer to bas i nije robot vec mecha- Mecha ima pilota dok su roboti upravljani daljinski- ja se ubijah od crtanja istih. Da mi je dajos mogu da pronadjem te listove papira( kompjuter bio godinama daleko od mene) :} I tako od kad videh komp jka poceh da radim 3d stvarcice.( i tako vec vise od 6 god) Nego da znas da cu da otvorim topik. Eto jos jedan gundam mi fali da zavrsim prvu seriju( i to moj omiljeni) A ti probaj. Eto uzmi x-105 STRIKE. Najjednostavniji je za crtanje i modeling uopste. A i kako ti rechce - To je pravi pravcati GUNDAM Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 836 puta na 310 poruka
|
![]()
Tehnika kojom je ovaj rad urađen najpre bi se mogla nazvati: Uljni pastel na papiru...
Zašto sam poslao baš ovaj rad nisam posve siguran. Rad je donekle obrađen u PS-u bez nekih bitnih prepravki, samo kolorit i kontrast... plus su uklonjeni moji lični podaci sa dna rada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
evo, celu noc chatujem (zaraza!!! aaaa!!) pa usput i napravim nesto...
nisam znao u koju temu da stavim, valjda ovde... Dakle, ovo mu dodje digitalni kolaz, nebo je nastalo od dve slike, kucice su docrtane, drvece je isto tako ubaceno...i poljana, to je sa neke slike isto...e da, i munja hehe. Prvobitna zamisao mi je bila da naslikam sliku u photoshopu, pa sam onda mislio da kombinujem sa fotografijom...kad ono, sve ispade od fotografije. Izgleda da je cetkica nezamenljiva...vi koji imate dail up, sacekajte malo da se ucita slika, animacija je u pitanju :P ![]() evo i jos jednog rada, to sam uradio radi coveka, vladale-a. Lepo me zamolio da mu uradim wallpaper, pa evo ga http://i15.photobucket.com/albums/a3...Wallpaper2.jpg eee, i to je kolaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 60 puta na 47 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Veteran
|
![]()
Ovo sam zapoceo a long time ago pa se resih da ga dovrsim :P
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Veteran
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
|
![]()
Je li probao ko da nacrta nešto uz pomoć ArtRage-a ili Deep Painta , sa tabletom ( valjda se tako zove ). Znate one table sa olovkom. Na šta liči rad sa tako nečim , mislim na tablete ( htedoh da uzmem neki, pa da pitam za iskustva )?
BTW, Deep Paint je sada besplatan , i izgleda mnooogooo moćniji od Art Rage-a, i može se skinuti sa http://www.download.com/Deep-Paint/3...-10398243.html PS: probah nešto sa pomenutim dvojcem, ali, šta da kažem, prokleti miš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Veteran
|
![]()
Pa, samo ima *malecka* razlika izmedju ta dva programa, artrage je veliki megabajt a deep paint 60 megabajta :P
Radih par stvari u artrage-u, prilicno verno simulira ulje na platnu, samo sto je mana to sto se to ulje ne susi tako da posle nekog vremena slikanje postane brljanje po platnu :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Veteran
|
![]()
a na sta lici rad sa tabletom, evo pogledaj Tedda
![]() jednostavno, uzmes jednom olovku u ruke, i potpuno zaboravis na misa. Ja kad ulazim u fotosop, automatski se hvatam za olovku- uslovni refleks, ili kako god ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Veteran
|
![]()
ma tablet je zakon
![]() sto se programa tice, Photoshop je malcice nezgrapan zato sto brushevi ne daju SAVRSENE linije, nego se pojavljuju glupe linijice i coskovi ![]() Ako trazis mali, ali delotvoran program, nadji openCanvas na netu (portalgraphics.net mislim da je sajt?) ima neka 3-4mb, ali je suuuper. Ova devojka ga koristi, pogledaj samo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Veteran
|
![]()
ajd da vidim ja taj open canvas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Veteran
|
![]()
Evo link: http://www.portalgraphics.net/en/oc/oc4/download.html
Program se placa posle mesec dana, nazalost (ako hocete Plus! verziju koja podrzava .PSD fajlove). Verzija koja se ne placa je 2.x, ne znam da li moze da se iskopa sa neta - valjda moze. Jako dobra stvar su Event files - naime, program "snima" svaki potez cetkicom, tako da mozete sacuvati crtez i onda slati drugima/gledati kako nastaje, potez po potez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Starosedelac
|
![]()
Sup. Hvala ti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Veteran
|
![]()
Evo nesto i od mene( 90% 3ds max- verovali ili ne odlichno sluzi i za 2d crtanje) a photoshop je posluzio samo za COMPOSITE- odnosno spajanje elemenata jer su svi radjeni zasebno naravno i za FInal touch)
Pa za ljubitelje ANIMEa ima toga josh ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Novi član
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Neki moji radovi nalaze se ovde:
http://www.wpgallery.com/gallery/thu...s.php?album=11 Kombinovana tehnika: drvene bojice, flomasteri, crni tuš, pa onda skeniranje i obrada u Photoshop-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |