![]() |
![]() |
![]() |
#61 |
Starosedelac
|
![]()
Cekajte jel onda izasla ili nije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Veteran
Član od: 5.4.2008.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 191 puta na 125 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Starosedelac
|
![]()
Ja ovo nadjoh na googlu kad sam ukucao windows 7 beta
http://gizmodo.com/5048501/windows-7...ember-probably |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Nisam iinstalirao mada sam je skinuo. I nabrzinu pregledao po disku sta ima i nasao gomilu razlicitih txt fajlova i sl koji se odnose na zahteve za instalaciju Viste SP1 i razne EULE za Vistu i sl. Dakle narode, kao sto se i mislilo, to je optimizovana Vista i verovatno ce kada bude final verzija da bude vrlo slicna po svemu zadnjoj verziji Viste sa tadasnjim zakrpama i SPovima, kakvi god da budu . Izgleda da koliko god da bezimo od Viste na kraju ima da nas stigne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Član
Član od: 28.10.2006.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: igne (6.11.2008 u 21:48) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ja licno poznajem nekoliko strastvenih gamer-a koji su bas zbog novih igara presli na Vistu, tj. zbog DX10
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
E ovako, neko je spomenuo slichnost Windows 7 sa Longhornom, i bio je u pravu. Na nekom site-u (ne mogu sad da trazhim to je bilo pre vishe od mesec dana) sam prochitao da je Windows 7 u stvari izvorni Longhorn, a Vista je bio samo nusprodukt... dok je razvijanje Longhorna pauzirano da bi Microsoft izbacio Vistu ranije tj da uzme vishe $
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Deo inventara foruma
|
![]()
sorry,ali nisam u toku pa me zanima da li je windows 7 vista ili neki novi windows?
Sorry ako je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Novi Windows ali je izgleda zasnovan na Vista-inim temeljima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 1.519 puta na 1.052 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Bryan Fury na korisnoj poruci: | ||
dzonihsv (7.11.2008), marko_informaticar (24.3.2009) |
![]() |
#74 |
Deo inventara foruma
|
![]()
U prinipu Vista preimenovana u Win 7 i bolje optimizovana.
![]() Eto ga moj sledeci OS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Član
|
![]()
Ako i neka je, ja volim te efekte i providne prozore, jos kad bi bio i koji efekat pri zatvaranju i otvaranju prozora kao na mac ili linux bilo bi super
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Veteran
Član od: 17.1.2008.
Zahvalnice: 481
Zahvaljeno 128 puta na 85 poruka
|
![]()
Ne znam za ostale ali meni je taj plasticni interfejs GROZAN! XPov GUI je nekako izbalansiran izmedju Win95 i Win7.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
@igne:
Vista nije los sistem samo je imala dosta glup pocetak. Prvo je izasla nedovrsena da bi se ispunio rok, i to se obilo o glavu. Pa na brzinu izdat SP1 koji je krpio rupe i promasaje. Da bi izasli u susret proizvodjacima hardvera (citaj laptop) uveli su oznaku Vista ready koja u praksi je znacila sve osim da ce na tome Vista da radi kako je planirano i tecno, pa su ljudi poceli da se zale. Da je u startu data specifikacija koja daje prave podatke sta ti treba da bi ona radila tecno i da je izasla u startu sa SP1 u sebi broj prituzbi bi bio vrlo mali i svi bi znali sta da ocekuju. Tako je ispalo da je Vista izasla kao nedovrsen sistem i to je sada prati i svi ponavljaju kako papagaji. I svi cekaju Win7 ko slamku spasa a u sustini on je ispeglana Vista. Danas, situacija je dosta izmenjena u odnosu na ono u startu: procesori su jaci, 4Gb rama je vec nesto sto postaje standard, HDovi su veci i brzi, graficke su dosta jace.... I tu se vec mnogo teze primecuju problemi sa Vistom po pitanju brzine i tada dolazi do izrazaja ona druga prica: uporedjuje se stabilnost sistema i performanse. I tu imas pricu koja kaze da je Vista stabilan proizvod koji radi kako treba, jeste slabija malo u igricama ali ne previse, i oni ljudi koji se ne igraju previse i koji su spremni malo vremena da potrose na nju i prilagodjavanje nevide ni jedan razlog zasto da predju na XP. Oni koji se igraju mnogo, ti cene svaki frejm u igrici i oni ce uvek pre da glasaju za XP. Plus, oni su poznati po tome sto i cesce reinstaliraju sistem, a u upotrebi je ceso XP Pro sa poznatim serijskim, i tu imaju mnogo manje glavobolje oko aktivacija (znam mnoge koji imaju original XP koji je neotvoren, ja sam jedan od njih). |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku vasiljevic na korisnoj poruci: | ||
marko_informaticar (24.3.2009), oluja (7.11.2008) |
![]() |
#79 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sto dovodi do toga da kada izadje finalna verzija Win7, koji je u stvari sredjena Vista sa malo kozmetichkih promena Vista ce doziveti sudbinu Windows-a ME i otici u History
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Starosedelac
Član od: 19.4.2006.
Zahvalnice: 229
Zahvaljeno 377 puta na 260 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Vista Service Pack 2 Beta | NenadN | Operativni sistemi | 4 | 6.12.2008 22:30 |
Windows Vista SP1 beta preview | Bryan Fury | Operativni sistemi | 0 | 6.9.2007 8:37 |
Apple Safari 3 Public Beta for Windows | WU TANG CLAN | Aplikativni softver | 24 | 29.6.2007 16:51 |
Windows Vista Beta 2 official prikaz | Kostarum Rex Persia | Operativni sistemi | 0 | 18.6.2006 4:59 |