![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 | |||
Član
Član od: 1.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 119 puta na 49 poruka
|
![]()
Ako volite Blade Runner i Gemini Rue onda cete verovatno voleti i Cypher.
![]() Iako nije "old-school" tekstualna avantura (zbog dodate grafike) poprlicno je zanimljiva, barem zbog toga sto je "drugacija" od ostale ponude na trzistu (full-3d sherlok holmes). Mada sam jos na pocetku a i drzi me hype jer nikada nisam igrao txt-avanture. Mozda moze neki stari okoreli avanturista da kaze svoje misljenje?
Zvanicni sajt: http://www.cabrerabrothers.com/ ![]() ![]() ![]() P.S. Obavezno odstampajte uputstvo i pripremite papir i olovku! Poslednja ispravka: lukababic (10.10.2012 u 3:06) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Član
Član od: 1.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 119 puta na 49 poruka
|
![]()
Evo posle malo igranja da prenesem par utisaka.
Prica je veoma zanimljiva ali je puna sitnih gramatickih gresaka (zarezi, velika slova, promaseni razmaci: opent he door). Posto mi engleski nije primaran jezik ovo ne utice puno na mene, ali Englezi i Ameri se samo na to zale po internetu. Tvorci igre su objavili da rade na patch-u koji ce ispraviti ove gramaticke greske, a patch ce uvesti i skracenice u sintaksi jer se old-school avanturisti ljute sto ih trenutno nema, pa moraju da kucaju "open north door" umesto "open n door". Za igranje je potrebno procitati uputstvo uzduz i popreko, jer je sintaksa veoma striktna i vec na pocetku zahteva koriscenje par izraza koji barem meni nikada ne bi pali na pamet! Konkretno: "wait" i "start smoking". Igra u jednom trenutku trazi da se za operaciju ciscenja ukuca komanda "wipe" i nikako ne prepoznaje komdanu "clean", a "wipe" nije definisan u zvanicnom uputstvu igre (pripremite online engleski recnik sinonima)! Sem skrolujuceg tesktualnog uvoda igre koji je identican Blade Runner uvodu (sve do zadnje recenice obojene crvenom), postoji gomila referenci ka drugim "sf-noir" filmovima: Krijumcari podataka uzeti direktno iz "Johnny Mnemonic" filma sa Kijanu Rivsom; QRS-code masina koja je kombinacija Esper-a iz "Blade Runnera" i Precog masine iz "Minority Report"; Tec-Noir club iz "Terminatora"... ![]() ![]() Ono sto mi definitivno smeta je glavni meni od igre. Jedine opcije su: resume, quit i video options. Video opcije se odnose na full screen i windowed mode, ali prelazak izmedju njih zahteva 3 glupa koraka od kojih je jedan odabir rezolucije... a postoji samo jedna! Video opcije se resetuju svaki put kada upalite igru. Takodje je nemoguce preskociti uvod i svaki put kada zelite da nastavite igru potrebno je cekati barem 3-4 minuta da prodje intro. Takodje postoji par opcija koje se aktiviraju iz konzole, a koje su realno mogle da se stave u main menu: TURN CAMERA MOVEMENT ON/OFF, TURN FLICKERING ON/OFF. Ukoliko neko hoce da se okusa u ovoj txt-avanturi a ima kratak fitilj i nizak stepen tolerancije ka umiranju, evo dela resenja koje trenutno kucam: Citat:
Pozdrav P.S. Ne mogu da verujem da jedna txt avantura sa staticnom pozadinom zahteva 50% procesora Core2Duo @ 2.2Ghz !?! Poslednja ispravka: lukababic (10.10.2012 u 20:20) Razlog: wipe != clean, system requirements, jos resenja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 15.11.2008.
Zahvalnice: 2.781
Zahvaljeno 833 puta na 389 poruka
|
![]()
Počeo sam sinoć da je igram, stigao do dela sa taxistom. Za sada mi se baš sviđa. Slažem se da su malo jasnije i bolje mogli da urade komande i kombinacije reči, ali nije teško snaći se...
Ima šmek, ima atmosferu i sviđa mi se taj moderniji pristup, gde se sa raznim efektima povećava imerzivnost (muzika u pozadini, inventar sa strane, zvuci itd.) u igru dok je i dalje tekst dominantan |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku bokela na korisnoj poruci: | ||
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
blade runner, cyberpunk, cypher, tech noir, tekstualne avanture |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Cyberpunk 2077 | Exia | Role-Play | 3808 | 15.5.2023 9:47 |
FutureLost Cyberpunk RPG | slax | Male igre | 1 | 16.10.2011 13:43 |
Adventure: All in the Game | lukababic | Avanturističke igre | 1 | 28.7.2011 14:02 |
text vibrira ! na samsungu ! | enki | Grafika | 16 | 3.2.2008 13:27 |
Treba mi text o izlaznim uredjima | zeksa90 | Aplikativni softver | 4 | 7.9.2006 22:11 |