![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#5521 | |
Banned
Član od: 28.4.2009.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 273 puta na 199 poruka
|
![]() Citat:
------------------------------------------------------------- Nešto što sam gledao skoro 2 korona-meseca: Zone Blanche aka Black Spot (2017- ) ![]() Netflix Wikipedia YT-promo prve sezone YT-promo druge sezone Davno, davno, kada čitah "Sveta krv, sveti gral", pominjaše tamo iskonsku antihrišćanski nastrojenu Francusku, čvrsto utemeljenu galskim (keltskim) poreklom i zaklonjenu dubokim, zabitim šumama u koje niko ne zalazi. Autori ove serije probaše da se okoriste pomenutom galskom mitologijom i naprave svojevrsni miks krimića, trilera i horora. Inicijalni je zaplet jednostavan: tužilac Franck Siriani biva (po kazni) poslat u zabito mestašce Villefranche, sa zadatkom da istraži zašto je tamo stopa ubistava šestostruko veća od nacionalnog proseka. Sav stisnoguz, metiljav i alergičan i na sopstvenu senku, stiže u kraj u kome "živa i preteća šuma" ometa signal mobilne telefonije (otud ime serije "Zone Blanche"), a pejsmejkeri malo-malo pa pobrljave. Upoznaje lokalne pripadnike žandarmerije, lokalne moćnike, obične stanovnike varošice...svi do jednog kriju neke teške tajne iz prošlih vremena. Glavna saradnica mu postaje osmoprsta šefica žandarmerije Laurene Weiss i sama obeležena tragičnim događajem iz sopstvene prošlosti (glumi je Suliane Brahim, likom i građom nalik nekoj mlađoj i zgodnijoj varijanti Charlotte Gainsbourg iz "Nymphomaniac"-a). Reklo bi se - intrigantno. Jeste, ali (pokazaće se) više kao eventualni strip scenario, ali ne i tv-serija. Svaka epizoda započinje slučajem koji ima jaki natprirodni vajb, da bi na kraju razrešenje bilo krajnje prizemno. Crvena nit koja se provlači kroz seriju je priča koja traje od doba neuspešnog pokušaja osvajanja šuma oko Villefranche-a, tokom koga je sa lica zemlje (u sudaru sa Cernunnos-om, nemilosrdnim rogatim bogom Gala) nestala tamo poslata elitna rimska legija.Poslednje dve epizode daju nekakvo natprirodno polu-razrešenje serije, ali bezukusno i nedopečeno. Moglo je sve to mnogo bolje, jer nikada ne pogledah film/seriju u kojoj "opasna" šuma deluje manje preteće. Pogledajte zbog odličnog, neurotičnog Laurent Capelluto-a (tužilac Franck Siriani), ili ukoliko padate na pomalo divlje ženske nalik Suliane Brahim-ovoj (Laureane Weiss). Postoji (naravno) i homo-lik, ali nije vulgarno odrađen po murikanskom šablonu, Weiss-ovkin pomoćnik, bradati džin Hubert Delattre (Martial Ferrandis zvani Teddy Bear). Dakle: gledljivo, ali je zaista moglo i bolje. P.S. Najbolja scena serije - pokušaj samoubistva tartom od bademovog brašna ! ![]() Poslednja ispravka: torivoje (17.9.2020 u 18:13) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5522 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.396
Zahvaljeno 1.941 puta na 1.420 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5523 |
Starosedelac
Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 828 puta na 495 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5524 |
Starosedelac
Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 796
Zahvaljeno 681 puta na 431 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5525 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 303
Zahvaljeno 1.492 puta na 1.031 poruka
|
![]()
Harley Quinn (2019-)
https://www.imdb.com/title/tt7658402/ Uh ovo mi je leglo vrhunski, saznao za nju tek skorije na redditu i oduševio se. Odličan humor, nešto slično Archeru, fenomenalan voice acting i karakteri koji su užasno zanimljivi, svaki na svoj način. Samo kad čujete Bane-ov glas kao parodiju Toma Hardija... Perfection. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5526 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.068 puta na 2.438 poruka
|
![]()
Konačno sam pogledao malo više epizoda The Orville-a, tačnije primorala me devojka jer je treki tipičan pa gleda čim naleti na TV-u. Na stranu što ni najmanje ne volim parodiju kao žanr, zbog toga sam i imao veliku odbojnost prema ovome, kada jednom pređem preko toga ovo je stvarno dobra serija sa kvalitetnim i zabavnim pričama koje me često uvuku iako nemam nameru da ih pratim. Kapiram zašto većina tvrdi da je više Star Trek od onog ispatetisanog Discoverija gde pola vremena gledamo silno zabrinutu Michael Burnham.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5527 |
Banned
|
![]()
Prva epizoda (od 8, koliko sadrži 1. sezona) nove "švedžanske" serije White Wall (2020- ) bolja od ocena na IMDb-u iz jednostavnog razloga, a taj je - neobičan zaplet.
![]() YT-klip Elem, privatna firma (koju podržava vlada) iskopa par stotina metara duboku mrežu tunela da bi se u njih trajno odlagale ogromne količine RA-otpada iz svetskih nuklearki. Par dana pre zakazane ceremonije otvaranja dođe do prerane detonacije naboja postavljenog da smrvi nezgodno postavljenu stenu.Ekipa siđe da utvrdi šta se desilo i shvati da je čitava stena neobično snažno namagnetisana. Malo dodatnog bušenja teškom mehanizacijom i...ostanu zabezeknuti onim što se pomolilo (a šta su to videli nas gledaoce čeka tek u drugoj epizodi). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5528 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 424 puta na 350 poruka
|
![]()
^
Prva verzija... Poslednja ispravka: Suad Novic (30.9.2020 u 10:54) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5529 |
Banned
|
![]()
^
Suad "The Flash" Nović. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5530 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 424 puta na 350 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5531 |
Banned
|
![]()
Nastavljena 10. sezona TWD-a, ali se pojavila i nova spin-off serija:
The Walking Dead: World Beyond. ![]() "The series will focus on the first generation to grow up during the zombie apocalypse." ![]() YT-trailer |
![]() |
![]() |
![]() |
#5532 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 944 puta na 700 poruka
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Guslanje se nastavlja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5533 |
Veteran
Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 255
Zahvaljeno 194 puta na 140 poruka
|
![]()
Lololol ovo izgleda još gore nego onaj prethodni spinoff...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5534 |
Banned
|
![]()
Taman konačno umre serija "The 100", kad' eto je ova. Što bi (guglovane) Švabe rekle:"Kein einziger Tag ohne Scheiße in deinem Leben".
![]() 4 (maloletna) junaka sa plakata su 150 kila mega-guzate crnkinje, geekoidna reinkarnacija Anton Yelchin-a obučena u krupan rebrasti somot (jer "empties", što je novi naziv za zombije, ne mogu progristi kroz njega), Jessica Jones-oidna klinka par godina pre nego ostane bez junfera i mentalno spori bucko sa frizurom a la Staša Zajović dve nedelje nakon poslednjeg pranja kose. Pred ovakvom ekipom nad ekipama stoji sića zadatak: preći 1.100 km terena gusto načičkanog zombijima, izbeći genocidne namere suprotstavljene militarističke frakcije, pronaći tajnu bazu iste i iz nje spasiti oca dve klinke iz prve, andrićevski duge rečenice... Prosto k'o pasulj. ![]() Poslednja ispravka: torivoje (3.10.2020 u 9:43) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5535 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5536 |
Član
Član od: 12.12.2011.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 72 puta na 58 poruka
|
![]()
FTWD je meni bio bolji od originala ali su posle dobre 3 sezone pobili sve glavne likove da bi je spojili sa TWD i postalo je negledljivo kao i ovo novo djubre. Kasting mora da je bio crnkinja check retard check jaka samostalna zena check i lgbt lik check(batalio sam pre nego sto sam dosao do ove zadnje informacije ali kako su retardirani ne bi me cudilo da su svo cetvoro lgbt)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5537 |
Banned
|
![]()
Za sada je samo jedan lik otvoreno homo - mlađi tip čiji je dečko bodyguard oca klinki koje pomenuh.
Zombiji su ovom prvom epizodom spušteni na nivo all-around porodične zabave za sve starije od 12 godina (bez obzira na pristojne specijalne efekte). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5538 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
dobro valjda neće javno da se ljube što bi reko palma pa da mora da objašnjava unucima kako 2 tete imaju dete
![]() Odgledao jutros još jedan zombi apokalipse i ne treba očekivati neku mudrost tu, kad su razvukli twd pa u pola epizoda sade krompir i samo na kraju sezone naprave neki finale da se zainteresuješ šta će dalje da bude i ovo je na istom nivou, dobro da pustiš pred spavanje i da zaspiš na pola.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5539 | |
Banned
|
![]() Citat:
Off... Mene, inače, takve stvari veoma nerviraju (važi i za hetero-varijantu), ukoliko se zloupotrebljavaju, a vreme im nije. Zadiranje u tuđu intimu / razastiranje sopstvene intime na dnevnoj bazi i pred očima drugih mi je uvek bilo klasičan primer lošeg ukusa i loših manira. Npr. ne pravim razliku između školskog druga, prostačine, koga ne videh godinu dana, a njegova prva rečenica bi: "T, što sam sinoć j.... jednu malu!" i kolege sa faksa sa kojim me upozna kolegnica, a njegova prva rečenica bi:" Ja sam taj-i-taj i gej sam." . Koga, bre, briga šta ste i koji ste... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5540 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Torivoje, za tebe je serija Lovecraft Country ko poručena. Obavezno baci pogled, posebno na petu epizodu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Serije grafičkih kartica | Ilke | Grafika | 19 | 14.7.2009 12:40 |
Španske serije | miša topola | Cvet kompjutera | 20 | 17.4.2009 18:05 |
Novi Slax 6.1.0 i zadnji iz serije 6.x | laikexpert | Slobodni softver | 2 | 14.4.2009 16:25 |
Nova kamera starije serije | westorbit | ŠDK - Foto i audio/video | 0 | 18.4.2007 16:13 |