![]() |
![]() |
|
O SK-u uopšte Opšta rasprava o izgledu i sadržaju časopisa. Primedbe, predlozi i pohvale su dobrodošli! |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
E pa mislio sam da u ovoj temi govorimo o onome sto nam se ne dopada u svetu kompjutera da bi oni koji ga pisu mogli to daeventualno isprave i da sk postane najbolji domaci casopis za kompjutere, ako vec nije
![]() ![]() Evo da pocnem prvi ![]() 1) Recimo mogli bi malo vise paznje da obrate na greske. U ovom broju u dodatku o mp3 plejerima u textu kazu jedno a u tabeli drugo, recimo za tip displeja. Takodje u tom testu su pisali neke bespotrebne stvari za koje je po meni bila dovoljna samo tabela, recimo sta ima od opcija, koju bateriju koristi,kapacitet itd. Dok neke stvari nisu pominjali kao sto su trajanje baterije, kvalitet prijema fm radia, dimenzije plejera, mogli su takodje da kazu jos ponesto o kvalitetu zvuka. Dopalo mi se recimo kada opisu kvalitet samog uredja,da li krcka,pucka i tako jos neke sitnice. 2)Recimo u testovima monitora me nervira sto opisuju kako igleda moniotor, dal je siv, crn, okrugao, kockast i ostale bespotrebne stvari. Ok je sto pomenu kakva je ergonomija i kvalitet monitora i postolja al mislim da bi mnogo vise trebali da opisu samu sliku pa cak i da je uporede sa nekim drugim monitorom koji su vec testirali. 3)Sada cu malo morati da pohvalim gosn. uzelca. Njegovi tekstovi mi se najvise dopadaju u testovima hardvera mada i on bi trebao da promeni neke stvari. Recimo kada opisuje proc, mb, memoriju trebao bi da kaze i koliki je oc uspeo da ostvari i obavezno da navede kakvo je hladjenje koristio tom prilikom. Eto od mene toliko, sada ste vi na redu. Mozda se kasnije setim jos necega. ![]() Ako neko misli da necija kritika nije osnovana neka to obavezno kaze... Poslednja ispravka: Dusan_BG (22.5.2007 u 20:18) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Starosedelac
|
![]()
Ja se ne slažem sa tvojom kritikom pod br. 2
![]() Ne sviđa mi se ponekad što je loš kvalitet štampe - npr. u ovom poslednjem broju, desilo se da je list "pobegao" kada je prolazio kroz mašinu, pa se osnovne boje ne preklapaju "u milimetar" (čest problem kod starog izgleda časopisa...bože, kad se setim...). Ali to se retko dešava. I malo da pojednostave tehno rečnik, ponekad. Citat iz majskog broja Hard/soft scene: Citat:
![]() ![]() Imam još mnogo kritika, al' ne smem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.160
Zahvaljeno 4.994 puta na 2.910 poruka
|
![]()
^ Ovo kad bi se ispisalo čistim srpskim jezikom, zauzelo bi desetak redova
![]() Zato ćuti i plivaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
U vreme kad sam ja počeo redovno da čitam SK (davne '95), stručni jezik je bio još izraženiji jer su kompjuteri tada bili mnogo manje rasprostranjeni a auditorijum je činila mahom starija garda. U vreme kad nije bilo net-a, šta misliš kako je bilo klincima kao ja? Pa smo nekako plivali i zato danas znamo toliko koliko znamo. Nije ni zanimljivo kad sve odmah razumeš. Što kaže voodoo - plivaj!
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci: | ||
ballerina72 (22.8.2014) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 860
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Meni samo smeta qzma kad počne da mlati sa "marsovskom" terminologijom"intergalatičkog" čovjeka... Shvatate šta hoću reći...
Ali kolumna mu je haos u ovom broju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
da, izgleda da je qzma taki kaki je. neka ga. ako nishta drugo simpa su mu tekstovi. sto se tice primedbi:
1) ako vec opisujete neki monitor, djojstik, USB ili sta god preptostavljam da to radite jer ga ima na trzistu i na ovim prostorima. napisite cenu. makar od koliko do koliko mu se krece cena. izrazi skup i jeftin ama bas nishta ne znace (osim mozda odnos cene i kvaliteta ali mislim da je to nedovoljno). 2) kad pisete o igricama NEMOJTE prepricavati pricu koja prati igru. ubijete smisao (ako je prica bitna) igre. " i na kraju dodjete i spasete ovog ili onog i onda vas izda onaj...." ![]() sto se tice pohvala: 1) odlicno sto ste se pozabavili opisima monitora TFT jer to ce svi imati in matter of no time. 2) svaka cast na duhovitim odgovorima na pitanja iz i/o port-a (pismo meseca: "ja mislim da je ovaj..." vas odgovor: "your skills in humor has increased to 2" (prim. aut.) (sk 5/2007) POZDRAV |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Deo inventara foruma
Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka
|
![]() Citat:
str. 41 - na kraju svakog pasusa je cena dotičnog USB flešića u dinarima str. 135 - na kraju teksta se nalaze cene sva tri džojstika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starośeđelac
|
![]()
tft monitori se inace vrlo cesto opisuju,to je slucaj vec duze vrijeme,u jeku njihove popularizacije.sto se recenzija igara tice,bez kratkog opisa radnje to ni priblizno ne bi valjalo,igre se kupuju zbog price i gameplaya,ne zbog grafike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
Mogli biste da ponovo objavljujete SvetIgara,mislim igrica sad ima ko buranije,pa bi ste itekako imali o cemu da pisete (odgovor na Kuzmin odgovor na pitanje jednog citaoca koji je imao slicno pitanje)
ko shvati sadrzaj u zagradi,dobija moju graficku na 8 mjeseci koriscenja |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci: | ||
Eddy (3.11.2009) |
![]() |
#12 | |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.355
Zahvaljeno 3.310 puta na 2.284 poruka
|
![]() Citat:
![]() LM, kada ste se vec uhvatili Sveta igara, hoce li neko da mi kaze, kako to da na vasem sajtu postoje naslovnice za svaki mesec Sveta igara do 4/2001? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka
|
![]()
Ne, nego je u časopisu pre igara stajala ta stranica. Neka vrsta naslovne strane u časopisu koja je najavljivala deo časopisa drugačije sadržine od prvog dela časopisa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Mogli bi ste da vratite inicijale autora vesti u Bonus levelu... Meni je bilo zanimljivo da gledam ko je napisao koju vest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
1 predlog samo sto se tice tema na forumu. Bezbroj puta vidjam nazive tema koji su dosta zanimljivi, mnogo ljudi ceka odgovor na njih, i onda kada se otvori tema prvih 3 posta su zapravo neki odgovor na temu, a sve ostalo su pitanja koja nisu vezana za naziv teme. Mislim da moderatori moraju uciniti nesto protiv toga.
Primer: Naziv teme - Windows 7 ili Xp posle 2-3 posta : " e a kako da instaliram XP?" i slicne nepovezanosti.... Ovo je za dobrobit foruma. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku razbijac89 na korisnoj poruci: | ||
oluja (12.1.2010) |
![]() |
#19 | |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Novi član
Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Mi smo zemlja gde je "lov u mutnom" omiljen način poslovanje domaćih firmi.
Zbog/radi toga predlažem da uvedete i rurbriku "Pokaži prstom na trgovca koji mi je prodao neispravnu robu pa me posle zavlačio nedeljama dok nisam progoreo i uzeo motku da ga sačekam iza ćoška!" Drugim rečima poradite malo na zaštiti potrošača, većinom su kupovali ono što su videli na testu u vašem i našem časopisu! Nešto kao vodič za trgovinu, kog trgovca zaobići... Dizajn je OK, kvalitet štampe zadovoljavajući, broj reklama - prihvatljiv (treba i vi da živite, oskudacija je), obim i sadržaj su OK (ukusi i interesovanja su različiti, ne čitam podrobno što me ne zanima, više fakultativno). Kratko i jasno dobri ste, al uvek može bolje, bar sam ja to govorio poslodavcu dok sam mesečno prelamao 160-360 stranica 4 različita magazina (štampalo se kod vas u Krnjači, tako da znam zbog čega vam je štampa kakva jeste). Svakako veliki pozdrav, budite još bolji! |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Forum: predlozi & sugestije | oluja | Forum o forumu | 5976 | 26.8.2013 20:11 |
FF 2 - komentari, mišljenja, kritike... | Eni | Aplikativni softver | 0 | 25.10.2006 17:23 |
Predlozi i sugestije za SK | ezenkiel | O SK-u uopšte | 1 | 6.10.2006 1:51 |
Malo kritike nije na odmet | Covenant | O SK-u uopšte | 77 | 3.7.2006 13:56 |
sugestije na sajt | kenta | Zanimljive Web lokacije | 9 | 1.2.2006 21:30 |