Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Opšte teme > O SK-u uopšte

O SK-u uopšte Opšta rasprava o izgledu i sadržaju časopisa.
Primedbe, predlozi i pohvale su dobrodošli!

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.11.2011, 11:41   #561
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
Određen forumom Re: Kritike i sugestije

Treba.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2011, 21:21   #562
Luka Filipovic
Starosedelac

Član od: 9.7.2010.
Zahvalnice: 750
Zahvaljeno 536 puta na 369 poruka

Predlazem da se u Bonus Level ubaci sidebar koji bi sluzio samo za datume kada izlazi neka igra, sidebar ne bi trebalo da bude nesto veliki i ne bi vam oduzeo previse mesta.
Luka Filipovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.11.2011, 16:48   #563
Woof
Član

Član od: 27.1.2010.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 36 puta na 17 poruka

E, imam i ja kritiku!

Zasto izbaciste SK NK, tj nagradni kviz?!
Meni je (a i drugima koje poznajem) zanimljivo citati duhovite i mastovite odgovore na postavljena pitanja, a bogumi i smisljati iste. Svejedno delite nagrade, zasto da to ne bude malo zanimljivije od "svideo mi se tekst 24.1 56.3 i 44.2"?
Znate da nam se svidjaju tekstovi, a ako neki izazove kakvu diskusiju ili sl, uvek neko na forumu pokrene temu.

A i sugestiju:
Kad pisete o srodnim programima, npr raznim programima kao sto su CCleaner, System Mechanic, Win System Tools ili sta vec, da li biste mogli da date neku preporuku, tipa "dobar je ovo program, ali mi smatramo da je najbolji taj i taj i ako ga imate, ovaj novi vam ne treba". Razumete, ako vec instaliram nesto, npr. antivirusni program, hteo bih najbolji moguci 'bang for a buck'. Kvalitet umesto kvantiteta Uh ala i ja tupim
Woof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.11.2011, 18:28   #564
ikac011
Novi član

Član od: 12.1.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

sta se desava sa sajtom sveta kompjutera?
ikac011 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.11.2011, 7:39   #565
hisamuraj
Član

Član od: 21.12.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 11 puta na 6 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku hisamuraj
Thumbs down Re: Kritike i sugestije

Citat:
ikac011 kaže: Pregled poruke
sta se desava sa sajtom sveta kompjutera?
DA!!! Sta je sa sajtom?

Jel ocete da odrzim javno spaljivanje moje pozamashne kolekcije SK-a u znak protesta, pa da to pustim u milionski auditorijum???

A zasto? Pa zato sto izgleda da je mrak kapitalizma zamracio kancelarije SK-a i duboko zaplasio slobodni duh u ljudima koji su nekad sa toliko entuzijazma, energije i znanja pisali tekstove koji su zbog svoje sacinjenosti mogli da se citaju i po nekoliko puta. Teme su bile manje vise zanimljive, koliko je bilo zanimljivo pisanje i plus one staroFazonske ilustracije, obozavao sam ih. Danas se smatra da su devedesete bile tezak period al nekako je sve bilo bolje nego danas, na neki kvazi nacin, Ali dokaz da se moglo tako i to bolje nego danas.
Svakog meseca sam jedva iscekivao novi broj, sve do neke 1998, od tad je krenula kapitalisticka nizbrdicna modernizacija, gradijenti, fotosop i ostala digitalna "za par minuta gotova" graficka njesra. A tekstove bi, ovako kao sto danas izgledaju, mogla da pise i moja BABA kad bih je naucio da koristi Google Search, Google Translate i uz osnovno poznavanje gramatickih pravila iz osnovne skole. Znaci SK je postao jedna zgoljava, lenja i nasminkana revija.

Nemogu reci da je sve potpuno nekvalitetno,... reklame su dobro odradjene (svaka) i dobro pozicionirane i pazljivo rasporedjene i da THE NASLOVNA, cinimi se da je vise spremate nego ceo casopis, jesu to one Amercke fore kao lepo spolja a iznutra jadac???, grabite kupce na prvo vidjenje i jos najlonsko pakovanje da nemoze da se malo prolista + nema sajta da znam sta me ceka, dal bacam pare i vreme....???!!!.
Al sta cete, stara je poslovica upravu: PARA VRTI GDE BURGIJA NECE
ali ja bih je malo preradio za danasnje doba: BURGIJA NECE DA VRTI KROZ PARU. (za neupucene koji su propustili casove Srpskog, PARA = NOVAC , nekadasnji dinar je sacinjavalo 100 Para)

I nakraju se sigurno pitate kakve sve to ima veze sa sajtom? Tako lepo sto prodaja neide bas najbolje, zato sto odgovorni misle da suvise ljudi odustane od kupovine casopisa jer procitaju to malo osnovnih informacija sto bude na sajtu. I jeste tako. Nece niko da kupi casopis jer u njemu nema nekih znacajnijih tema ili nesto bitno zanimljivih informacija a da vec nisu dostupne na internetu. KAZEM, nekad su teme bile iste kao i danas ali su bile daleko zanimljivije interpretirane. Textovi su bili misli autora. Oduvek sam imao zelju da cujem sta neko drugi misli o nekoj temi koja me zanima a pogotovo misljenje experta ili entuzijaste, ama od zaludjenika bre, samo da je originalno, iskreno i smisljeno uz pomoc MOZGA a ne Googla i Interneta.
Ovo danas izgleda kao da ste postali SAMO medij za prenosnje informacija sa svetske mreze a to mogu i sam, da guglam.

P.S.
Izviljavam se onima koji nisu ponikli u SK-u odnosno novopeceni radnici.
A pozdravljam originalne kreatore SK-a koji su ga drzali u zivotu do 1998, ovo sve posle je infuzija i koma koja ce rezultovati gasenje sajta a verovatno i lagano gasenje casopisa. A sta da se radi kad nije profitabilan, ko sisa narod.
hisamuraj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.11.2011, 7:46   #566
hisamuraj
Član

Wink Re: Kritike i sugestije

Citat:
Woof kaže: Pregled poruke
E, imam i ja kritiku!

Zasto izbaciste SK NK, tj nagradni kviz?!
Meni je (a i drugima koje poznajem) zanimljivo citati duhovite i mastovite odgovore na postavljena pitanja, a bogumi i smisljati iste. Svejedno delite nagrade, zasto da to ne bude malo zanimljivije od "svideo mi se tekst 24.1 56.3 i 44.2"?
Znate da nam se svidjaju tekstovi, a ako neki izazove kakvu diskusiju ili sl, uvek neko na forumu pokrene temu.

A i sugestiju:
Kad pisete o srodnim programima, npr raznim programima kao sto su CCleaner, System Mechanic, Win System Tools ili sta vec, da li biste mogli da date neku preporuku, tipa "dobar je ovo program, ali mi smatramo da je najbolji taj i taj i ako ga imate, ovaj novi vam ne treba". Razumete, ako vec instaliram nesto, npr. antivirusni program, hteo bih najbolji moguci 'bang for a buck'. Kvalitet umesto kvantiteta Uh ala i ja tupim
Eee moj bratac, izbacili su oni u zadnjih nekoliko godina sve ono sto ljudi vole a to je otprilike oko 20-30 stranica na kojima je nekad bilo raznih rubrika.
A jos bi hteo da i dalje ide nagradni kviz si normalan bre??? pa ko ce to da plati kad kapitalisti nemaju para i samoproglasavaju nekakvu krizu. Ja jos nisam video da nam fali vazduha koji disemo, zemlje iz koje uzgajamo hranu i vode koja nas odrzava u zivotu. Jedino sto fali su PARE BREEEE!!!
Stara 12.11.2011, 13:21   #567
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Brate, ko ti drma kavez?
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.11.2011, 0:41   #568
hisamuraj
Član

Talking Re: Kritike i sugestije

Citat:
Maladikt kaže: Pregled poruke
Brate, ko ti drma kavez?
Sistem

a i nisam jedini koji tako misli...
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku hisamuraj na korisnoj poruci:
todos (14.11.2011), ZoNi (14.11.2011)
Stara 13.11.2011, 20:07   #569
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: Kritike i sugestije

Na stranu tvoja rezigniranost sistemom, tu ne mogu da ti pomognem, ali što se sajta tiče, mogu bar pravu informaciju da ti dam. Ne, nije u pitanju uskraćivanje preview-a čitaocima, verovao ti ili ne. Sam sajt je baš iz 98.-me koju pominješ i kao takav je zreo za penziju. Radi se na izradi novog sajta već neko vreme i to je glavni razlog neažurnosti starog, još uvek aktuelnog. Ne znam da ti kažem ni tačan, ni okviran datum kada će novi sajt proraditi. Po svoj prilici neće ove godine, ali će bar biti kompletan i dostojan SK-a. SK nije neka ogromna korporacija sa armijom zaposlenih, već ljudi koji rade na novom sajtu ujedno održavaju stari. Jasno ti je da nešto mora da trpi, jer dva posla istovremeno nije moguće raditi. Cilj je da novi sajt proradi što pre, pa makar i na uštrb redovnog apdejtovanja starog. Ne smeta to samo tebi, kao što si i sam primetio, ali bar da saznaš pravi razlog, a to svakako nije namerni nemar i nepoštovanje čitalaca.
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci:
hisamuraj (13.11.2011), ssSss (30.11.2011)
Stara 13.11.2011, 21:51   #570
hisamuraj
Član

Mozda sam malo preterao ali upravo je to najbitnije : pravoremeno informisanje. Da je negde bilo okaceno / naglaseno da je sajt u obnovi, strasti bi bile blaze a plus bi se Vi opravdali za zastoj.

Ja samo zelim da se glas nezadovoljstva cuje kroz sve kanale i anale
Stara 13.11.2011, 23:44   #571
Rocker
Neozbiljni kolega

Tehnički, sajt još uvek nije "u obnovi". "Under construction" će se nalaziti na adresi sajta tek kad novi bude u fazi postavljanja na server, a to ipak ne traje tako dugo. Bolje da stari sajt kako-tako funkcioniše dok novi ne bude gotov, nego da ne radi uopšte. Nije ovo nikakvo pravdanje, ali čisto da znaš da nas još uvek nije pojeo surovi kapitalizam. Ljudi koji čine SK i dalje s punim entuzijazmom pristupaju svom poslu. Niko nije došao u SK s namerom da se obogati.
Stara 14.11.2011, 1:04   #572
hisamuraj
Član

Red face Re: Kritike i sugestije

malo sarkazma i malo crnog humora, bolan bre...
Stara 14.11.2011, 11:18   #573
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Citat:
Rocker kaže: Pregled poruke
Niko nije došao u SK s namerom da se obogati.
A i da jeste, džaba mu
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.11.2011, 11:31   #574
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.613
Zahvaljeno 2.661 puta na 1.595 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Počeli ste da ne odgovarate na postavljena pitanja! Baš lepo sa vaše strane!
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.11.2011, 11:37   #575
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.613
Zahvaljeno 2.661 puta na 1.595 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Citat:
Rocker kaže: Pregled poruke
Na stranu tvoja rezigniranost sistemom, tu ne mogu da ti pomognem, ali što se sajta tiče, mogu bar pravu informaciju da ti dam. Ne, nije u pitanju uskraćivanje preview-a čitaocima, verovao ti ili ne. Sam sajt je baš iz 98.-me koju pominješ i kao takav je zreo za penziju. Radi se na izradi novog sajta već neko vreme i to je glavni razlog neažurnosti starog, još uvek aktuelnog. Ne znam da ti kažem ni tačan, ni okviran datum kada će novi sajt proraditi. Po svoj prilici neće ove godine, ali će bar biti kompletan i dostojan SK-a. SK nije neka ogromna korporacija sa armijom zaposlenih, već ljudi koji rade na novom sajtu ujedno održavaju stari. Jasno ti je da nešto mora da trpi, jer dva posla istovremeno nije moguće raditi. Cilj je da novi sajt proradi što pre, pa makar i na uštrb redovnog apdejtovanja starog. Ne smeta to samo tebi, kao što si i sam primetio, ali bar da saznaš pravi razlog, a to svakako nije namerni nemar i nepoštovanje čitalaca.
Svako ko sebe nipodaštava nije dostojan borca u moru svega i svačega!!! Nikada ali nikada nemojte da priznate da ne možete bolje!!! Moje iskustvo i moj život to govori!
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.11.2011, 15:19   #576
Rocker
Neozbiljni kolega

Citat:
todos kaže: Pregled poruke
Svako ko sebe nipodaštava nije dostojan borca u moru svega i svačega!!! Nikada ali nikada nemojte da priznate da ne možete bolje!!! Moje iskustvo i moj život to govori!
Mašiš poentu. Stvar i jeste u tome da se trudimo da sajt i časopis budu još bolji, a ne da se pravdamo kako ne možemo. U čitavoj priči jedino je vreme faktor na koji fizički ne možemo da utičemo.
Stara 5.12.2011, 23:03   #577
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.160
Zahvaljeno 4.994 puta na 2.910 poruka

Na konto večne priče o igri meseca

http://www.sk.rs/1998/10/siop01.html

Citat:
Odmah na početku treba naglasiti dve stvari. Prvo, titula Igre meseca ne podrazumeva obavezno najbolju igru u poslednjih trideset dana: pored kvaliteta, bitniji kriterijum za inauguraciju je odjek dotičnog naslova među domaćom (ili svetskom) igračkom populacijom: Dune 2000 nije šampion ni u jednom segmentu relevantnom za ocenjivanje, ali je zato apsolutno bez konkurencije kada se radi o potražnji u CD klubovima.
Eto, još pre 13 godina...
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2011, 14:17   #578
pixel
Član

Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka

Da li je moguće da timu koji prelama časopis, ne smeta ona odvratna bordo boja (kojim su ispisani naslovi, bullets-i, paginacija...)? Dajte bre to malo življe (tipa one plave boje za phone zone). I bordo boja kao i ona tamno zelena su užasne! Osim toga, bordo boja prednjači u časopisu!

Ne vidim ni jedan opravdani razlog zašto se ne bi ubacila narandžasta, zagašeno crvena, svetlije zelena...
pixel je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2011, 19:26   #579
JohnnyNT
Deo inventara foruma

Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka

^ To i još Gejstina Bibera preko cele naslovnice.Ma kakve vesele boje, nije ovo neki glupi tinejdžerski časopis
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku JohnnyNT na korisnoj poruci:
Uros Ducic (18.12.2011), White Ripper (9.12.2011)
Stara 7.12.2011, 23:39   #580
pixel
Član

Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka

^Ja ne pričam o duginim bojama na jednom mestu, već o zasićenijem koloritu koji se da videti u mnogim inostranim, a bogami i u domaćim IT časopisima.
pixel je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Forum: predlozi & sugestije oluja Forum o forumu 5976 26.8.2013 20:11
FF 2 - komentari, mišljenja, kritike... Eni Aplikativni softver 0 25.10.2006 17:23
Predlozi i sugestije za SK ezenkiel O SK-u uopšte 1 6.10.2006 1:51
Malo kritike nije na odmet Covenant O SK-u uopšte 77 3.7.2006 13:56
sugestije na sajt kenta Zanimljive Web lokacije 9 1.2.2006 21:30

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:20.