|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
16.11.2006, 22:06 | #1 |
Novi član
Član od: 14.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
upozorenje za beocity adsl
Godinu dana vec koristim ADSL ,moj ISP je beocity. Bio sam prezadovoljan ,nisam imao skoro nikakvih problema,cak predproslog meseca uplatim 512/128.
Sve je bilo savrseno do pre 10 dana ,kada sam primetio da mi je preko dana download pao na 1-2Kb/s(prosek je do tada bio oko 45Kb/s). Takodje sam primetio da od 1h pa do 7h sve opet radi normalno. Pozvao sam ih naravno, i saznao da: teh.sluzba:"Zbog velikog opterecenja smo prinudjeni da smanjimo prioritet za p2p i torrent protokole " ja:"znaci blokirate p2p i torrente " teh.sluzba:"ne samo smo smanjili prioritet,mozete vi istovremeno i da surfujete i da gledate live strime , i slusate 10 radija,imace te max protok" ja:" zasto ne zakupite novi link od telekoma ,kada prikljucujete toliko novih korisnika ?" teh.sluzba: " ne isplati nam se " ja: " dokle ce ovakvo stanje potrajati? teh.sluzba:" ne nazire se poboljsanje uslova " ja: " pa sta vi mislite zasto ljudi koriste ADSL?" teh.sluzba:" pa sigurno ne za p2p i torrente,ako zelite mozete slobodno da raskinete ugovor " ] ja: " hvala,dovidjenja" Sto je najgore ,zelim da raskinem ugovor i da promenim provajdera, ali ako to uradim gubim paricu,ili sta vec, i moracu da cekam 2-3 meseca da telekom ponovo pocne da prikljucuje centrale na nbgd. U medjuvremenu sam proveo celu noc na netu pokusavajuci da otkrijem u cemu je rec, i ukratko evo kako to radi: Prilikom koriscenja p2p ili torrent proglama, salju se paketi koji imaju potpis protokola koji se koristi,provajder prepoznaje te pakete i odbacuje ih, i na taj nacin filtrira saobracaj. Problem nije moguce resiti koriscenjem enkripcije protokola koji je moguc kod ned nekih programa,kao sto sa Azureus ,bitcomet utorrent....,posto je i ovo provaljeno . Provajder moze da prepozna kriptovane pakete ,i da vam uspori upload,pri cemu opet znatno opada download( Postoji resenje ovog problema ,ali nije besplatno,naime moguce je koriscenje HTTPS proxy servera(SSL proxy),ali nisam za sada uspeo da pronadjem ni jedan besplatan,niti bih znao kako da ga koristim,posto bas i nisam vican u ovom polju. HTTPS proxy takodje vrsi enkripciju,ali sve sto provajder vidi je obican HTTP saobracaj kroz port 80. Program kao HTTP-tunnel ovo vrsi automatski ,za sav saobrcaj sa vaseg racunara ,ali pretplata je mesecna,3$ mesecno,a i sve i da zelim dodatno da platim,nemoguceje iz zemlje srbije. Ako neko ima resenje ,molima vas za odgovor Poslednja ispravka: Iris (16.11.2006 u 22:39) |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
sezam pro adsl | sokratbg | Internet usluge | 44 | 26.3.2008 12:57 |
aDSL stize ?! | Mare-kg | Internet tehnologije | 0 | 14.9.2006 15:46 |
ADSL | alex92 | Internet usluge | 8 | 5.8.2006 22:56 |
adsl, ruter i p2p | mfritz | Internet usluge | 10 | 20.6.2006 15:46 |
Adsl | Dingo | Internet usluge | 13 | 22.12.2005 2:03 |