23.6.2024, 20:18 | #661 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.820
Zahvaljeno 975 puta na 599 poruka
|
Re: Elden Ring
Ja ne znam sto su svi opleli sad po Elden ringu.
To je ta prepoznatljiva formula, pa dodatno doterana sa skokom i jos nekim mehanikama. Kome ne odgovara, ne mora da igra, ali ja ne znam gde naci nesto bolje. I nije samo muscle memory, ima tu i do strategije, neki bossovi su gimmick itd. Ja vise volim DS, po meni nema potrebe da ovo bude open world, ali ajde. U svakom slucaju, to je otprilike to sto gejming trenutno moze da pruzi po pitanju boss fightova, dok mozda AI ne preuzme komandu nekad. |
24.6.2024, 9:38 | #662 |
Starosedelac
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 888
Zahvaljeno 1.176 puta na 632 poruka
|
Ako je jedino sto ti primecujes da su ubacili skok nije ni cudo sto ti nije jasno.
1. Odigraj DkS pa vidi koliko stete nanosis bossevima, cak i onim finalnim, a koliko oni tebi. Pa onda odigraj Elden Ring i uporedi. 2. Elden Ring bossevi imaju vise one hit killova, AoE dmg-a, status effect-a, Komboa nego sve prethodne Fromsoft igre zajedno! Sta vise samo DLC ima vise od ostalih njihovih naslova zajedno. 3. Ima vise problema sa kamerom nego sto je DkS2 ikada imao, a bio je pljuvan do neba zbog toga. Non stop skacu po areni i divljaju sto normalno pravi problema sa kamerom. 4. Animacije ogromnog broja neprijatelja i bossova ne odgovaraju njihovom kretanju, uopste ne pomeraju noge, a vec su supersonicnom brzinom na drugom kraju arene. To baca bilo kakav skill u vodu, jer se sve svodi na puko memorisanje. 5. Imaju endless staminu, stamina kao stats igraca u ovakvom stanju je totalni promasaj u Elden Ringu i zaostavstina prethodnih igara gde je bila kljucni deo. 6. Ogromna reciklaza protivnika i bosseva... 7. Igra se svela na roll roll roll roll roll roll poke roll roll roll roll, a ne stojis gde treba pri ovom napadu, mrtav si... Sledeci boss roll roll roll poke roll poke roll roll roll itd. 8. Animacije protivnika i bossova su brze nego mehanika igre samog igraca. Mozes bukvalno da parry-ujes protivnika, uzmes da popijes heal, protivnik je vec ustao pre nego sto je PC zavrsio animaciju heal. Ovo vazi za mnoge poteze ne samo parry... 9. Jeziv tracking, ali jeziv. Ponovo , odigraj ti ranije naslove pa uporedi. Ovde se u vazduhu bukvalno lik rotira da bi te udario. A gde su tu delayed attacks kojih je ovde pun *****, svaka susa ima second phase, poise koji cas radi cas ne radi itd. itd. Sve je ovoga bilo i u ranijim naslovima, ali su ovde sine odvrnuli rernu na 300, bez da je mehanika igre bitnije unapredjena. Mozes da skocis Poslednja ispravka: Bascelik (24.6.2024 u 10:35) |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Bascelik na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (25.6.2024), player1 (24.6.2024) |
24.6.2024, 13:13 | #663 |
Veteran
Član od: 29.6.2016.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 202 puta na 172 poruka
|
Za većinu stvari si ovde u pravu, ni ja nisam zadovoljan viđenim, ali to nam je što nam je, bolje od ovoga na tržištu trenutno nema (jedino Lies of P). Jedina satisfakcija je što ovo nije nikakav DLC već praktično Elden Ring II, ja ću ovo pržiti narednih meseci, jer zaista ne vidim neku alternativu.
|
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DaniloNS na korisnoj poruci: | ||
polarnimeda (24.6.2024) |
24.6.2024, 14:47 | #664 |
Starosedelac
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 888
Zahvaljeno 1.176 puta na 632 poruka
|
Ma Elden Ring je vrhunska igra i pored svega toga, ali bas preteruju i dizu ih u nebesa preterano (to je kod "price" jos vise primetno nego kod gameplaya, od par recenica ispade Miyazaki literarni genije), postoji velika verovatnoca da se pogube u sopstvenom hajpu, kao i mnogi dev timovi do sada...
|
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Bascelik na korisnoj poruci: | ||
24.6.2024, 14:55 | #665 |
Starosedelac
Član od: 26.6.2016.
Zahvalnice: 154
Zahvaljeno 575 puta na 350 poruka
|
Meni se čini da su novinari u strepnji da ako daju lošu ocenu nekoj FromSoft igri, da će gomila "gejmera" da se sjati da ih prozivaju da nemaju pojma, u git gud stavu.
Tako da zbog čitave zajednice koja je dosta kancerogena, ne čudi me diskurs. A to postavlja onda drugačije prioritete samim developerima koji ne dobijaju čist fidbek, ili ne u većoj meri, gde će prave probleme zapostaviti kao nuspojavu koja nije toliko bitna. Inače, jel viable build nešto tipa - STR i štit? Sad skoro baš završih Nine Sols, sjajna metroidvania a la Sekiro, gde je parry baš bitna funkcija, i kapiram koliko mi to nedostaje u Elden ringu. Kao što reče Bascelik, ovde ti je većina borbi samo roll, without rock Igra se svodi na to da pamtiš sekundažu u razmaku svakog od pedeset poteza jednog neprijatelja, da bi tu hvatao i-frameove i rollao, baš smara. Posle takvog tight gameplay-a kakav je Nine Sols (pa i Sekiro samim tim), ovo je baš meh. Evo sad se borim sa Baelom, kakva glupost od fajta. Čak bi bila vrlo epic da nema toliko bulšita natovarenog na jednu zverinu. Pošto je nemoguće bez summona, a ako hoćeš da odradiš jedan quest moraš i pozvati tog jednog lika - dešava se da me 1-shotuje bukvalno čim uđem u arenu i ne stignem da kliknem summon. |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Cracked But Whole na korisnoj poruci: | ||
Koreli A. (24.6.2024) |
24.6.2024, 15:35 | #666 |
Veteran
|
Mislim da čist strength (nabijen na 80) sa two-handed colossal oružjima je čak i poželjan za ovaj dlc. Nemaš ti tu puno opcija, isto ti je i ako koristiš ove brze dexterity čačkalice, ili kolosalna spora oružja, uvek će te boss svakako tresnuti po glavi, jer su im pokreti brzi. Tako da je bolje da imaš sporo kolosalno oružje koje ima veći AR (attack rating, dakle veći demidž), plus što sa takvim oružjem brže i češće stageruješ bossove. Svesno primiš udarac, ali ujedno i zadaješ takođe jak udarac uz mogućnost stagerovanja koji ćeš finiširati critical udarcem.
|
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DaniloNS na korisnoj poruci: | ||
player1 (24.6.2024) |
24.6.2024, 16:08 | #667 |
Kekule Mekule
|
GUGS i max poise radi posao za sada, mada potezi neprijatelja su jako retardirani, vise se osecam kao da sam se zadesio u DMC-u sa DS likom nego bilo sta drugo.
|
24.6.2024, 16:18 | #668 |
Starosedelac
|
Ja sam krenuo sa INT DEX buildom, pa se prebacio na primarno DEX plus 40 INT, da koristim neke magije, al ništa od toga ne vredi. E sad, jedini je problem ako nemam adekvatna oružja za STR pošto se nisam cimao toliko u base igri da to tražim
Backhand blade je ok oružje ali jeste baš ko čačkalica. Pritom je weapon art baš nepredvidiv, može da odmogne koliko i pomaže, jer pozicioniranje nema mnogo smisla. Ili ćeš da naletiš na neprijateljsku oštricu ili ćeš da izbegneš - a velike su šanse da i potpuno promašiš neprijatelja bez obzira na lock-on. |
24.6.2024, 16:47 | #669 |
Kekule Mekule
|
Odes na pocetak Caelida posle one crkve gde kuja radi invasion, ima par onih velikih kocija i glavatih kerova, tu ti je na jednim kocijama Greatsword (u dks poznat kao ultra greatsword, guts ultra greatsword iliti GUGS od milja), nabudzi ga do kraja i udri. Kad ga pokupis pravac direkt na jug u Fort Gael da ubijes lava i uzmes Lion's Claw ash of war i resio si igricu.
|
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Andross na korisnoj poruci: | ||
Cracked But Whole (24.6.2024) |
24.6.2024, 19:08 | #670 |
Veteran
|
Anvil Hammer, kolosalni čekić, novo oružje u DLC-u. Probaj to. Kida.
Ako ti se ne svidi čekić, onda ovaj Greatsword što ti Andross predlaže je takođe odlično rešenje, na njega staviš ash of war Lion's claw, ili Giant Hunt. |
24.6.2024, 19:20 | #671 | |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.820
Zahvaljeno 975 puta na 599 poruka
|
Citat:
Presao sam sve from software souls naslove koje su izasle za PC i ko sto vec rekoh, DS mi je bolje legao. Svaki deo mi je bolje legao nego Elden. Svejedno, bossovi mi jesu slicni. Bilo je i losijih i boljih u svim naslovima. Nisam osetio vece probleme sa kamerom nego inace, niti primetio da animacije otezavaju stvari vise nego inace... Nisu me kod posebno iritirali ni njihova stamina, ni tracking nesto posebno. ALI... Nisam ni igrao igre jednu za drugom, a nisam verovatno ni blizu toliko zahtevan ili osetljiv gejmer. Po ocenama vidis da vecina nije, sto i dalje ne znaci da ti nisi u pravu. Tvoje poente su na mestu, ali meni nisu bitnije izmenile iskustvo. Sve to prihvatim kao deo izazova. I da, nek je tebi i smesno nebitno, ali meni su dodati skok + mount + spirit ashes uneli vise razlike u Elden nego bilo sta od ovoga sto si pobrojao. Ocigledno nekom vise smeta ili prija jedno, nekom drugo. Ali se 100% slazem da je reciklaza gigantski problem. To im je po meni ogroman minus, veci od svih ovih ostalih. I ne volim sto je open world. Ja ne spadam u one koji velicaju Elden. On mi i nije igra za 10 (kao DS1 na primer), ali jeste za 9. I dalje su njegovi bossovi bolji od vecine toga sto nude druge "non-from" igre. Ali kakva je pljuvacina krenula u jednom momentu, zvucalo je kao da je Elden ring 5/10... Po meni, treba ceniti ono sto nudi mnogo vise nego traziti zamerke. Mnooogo je vise pozitivnih stvari. Tesko ces danas u gamingu dobiti mnogo vise za isti novac. |
|
25.6.2024, 10:54 | #672 |
Kekule Mekule
|
Ubio sam ovo djubre od igrajuceg lava, skoro svaki napad te staggeruje ili baca na ledja a deo je veceg komboa, ko je ovo tjunovo vode ne pio.
|
25.6.2024, 14:21 | #673 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.534 puta na 4.028 poruka
|
|
25.6.2024, 17:30 | #674 |
Kekule Mekule
|
Rado, ali boss je mrtav
|
25.6.2024, 17:49 | #675 |
Veteran
|
Završio danas. Poslednji boss je pao (teži je od Malenije). Da ne spojlujem mnogo, ali zaboravite na roll u ovom fajtu. Samo neki ogroman shiled u levu ruku, i koplje (ili neki thrusting sword) u desnu ruku, ništa drugo ne pomaže. Naravno, mimic obavezno da se zove.
|
25.6.2024, 19:02 | #676 |
Kekule Mekule
|
Ma git gud bajo evo Ongbal roka no dmg ez pez
Spoiler za Ko nije preso neka ne gleda:
Svaka cast btw, samo rokaj. |
25.6.2024, 19:18 | #677 |
Veteran
|
Ongbal, jedan od milion, toliko niko od nas nije dobar.
U prvoj fazi još nekako je i izvodljivo da se radi roll, kao i što se može videti u tom videu, ali druga faza je zaista nemoguća, komboi su dugački, delay attacks su konstantni, spinning vrteške, AoE svinjarije,... Kako je samo u ovoj drugoj fazi Ongbal majstorski naštimovao pravovremeni roll, neverovatno. Plus izabrao je odličan ash of war za potencijalni stager (''square off'' čini mi se), a tačno tamo gde nije bilo šanse da se rolla (a gde sam ja konstantno ginuo) Ongbal je bežao na kraj arene. Odličan je. |
25.6.2024, 19:26 | #678 |
Starosedelac
|
Odradio respec na STR build, stavio golden greatshield u levu ruku, neki greatsword iz DLC-ja u desnu, sve levelovao, preporodih se.
Koliko je dobro kad zapravo možeš da staggeruješ neprijatelje. Ne znam što sam se mlatio sa DEX INT buildovima uopšte. Možda je trebalo da dignem poene u FAI kako bih mogao da koristim neke buffove al ajd |
25.6.2024, 19:35 | #679 |
Veteran
|
Ja sam u ovom dlc-u nekoliko puta radio respec, ništa nije tako dobro kao strength, toliko mnogo opcija ima sa STR oružjem, veliki mačevi, kolosalni mačevi, toljage, halberdi, koplja,...''Heavy'' infuzija i skok igra stageruju momentalno.
|
25.6.2024, 20:55 | #680 |
Kekule Mekule
|
Ne znam da li si primetio dosta puta je na ovaj double swing radio roll pa parry / deflect jer ne moze samo rollom da se prodje. Gospodin stvarno.
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ring of Elysium | cages | Mrežne igre | 7 | 10.3.2019 22:00 |
DIY Light ring | Starface | Foto i audio/video | 0 | 4.11.2018 16:49 |
Call of Duty: Black Ops 4 - akcija! | Kole | Dešavanja i događaji | 11 | 2.11.2018 16:50 |
Dark Souls II | Exia | Role-Play | 1418 | 1.6.2018 13:30 |
Lucent Win modem ne daje RING, AT komande pomoc | jzeljko | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 23.6.2010 15:53 |