Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.2.2011, 0:31   #1081
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
Određen forumom Re: Dragon Age 2

Cini ti se al' navici ces se s' vremenom - samo joj daj sansu.
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2011, 0:42   #1082
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.558
Zahvaljeno 4.111 puta na 2.684 poruka

Pa ne znam, meni i prvom delu i u drugom kamera isto shugava. Tj. ne skidam prste sa desnog dumeta misa (cime jelte, manuelno pozicioniram kameru). Navika jos od prvog Darkensanga (koji je isto problematican po tom pitanju).
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2011, 0:48   #1083
FooFighter
Član

Član od: 29.6.2006.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 120 puta na 53 poruka

Citat:
Ekiman kaže: Pregled poruke
... meni se ne svidja i zbog blizine kamere i zbog brzine tako da mi se cini ko da je gameplay promenjen kao da igram sa jednim likom u druzini a ne 4 posto je tako sve brzo da ne upsem da pohavtam druge ko u DAo tj ko da ne igram istu igru a i dijalog je doziveo znatne promene i ne cini se zanimljiv i ako kopira ME,ali kao sto rekoh necu igrati do finalne verzije
Fair enough.
Mada, 100% ces se navici kad budes igrao full verziju jer je stvarno jednostavno, narocito ako budes pichio na normal. Cela mudrost u takvoj situaciji je... space. Samo hitnes space, pauziras, sa F1 - F4 prodjes kroz kompanjone, naredis im sta dalje, otpauziras - i gledas kako se something awesome desava I tako u krug.

Ako vec nisi, baci pogled na Dragon Age 2 Combat Walkthrough. Sjajan video.

Donekle razumem primedbe zbog uvodjenja Dialogue Wheela, naizgled velika promena. Ali imaj u vidu da je ovo bio samo Demo. Siguran sam da ce dialozi u Full-u biti odradjeni na nivou.

Uzmi za primer encounter sa Flemeth iz demoa. Po meni vrhunski odradjen dijalog. Tacno je da sa desne strane imas "samo" tri opcije za odgovor, ali zato imas i 'investigate'. Kada iscedis sve iz investigatea, posmatrano u celini, taj dijalog nije nista manje kompleksan od nekog dijaloga iz keca, gde su odgovori izlistani u stilu: 1. ..., 2. ..., 3. ... itd. Slozices se?
FooFighter je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku FooFighter na korisnoj poruci:
bokela (25.2.2011), player1 (25.2.2011), Vulee (25.2.2011)
Stara 25.2.2011, 0:50   #1084
Ekiman
Starosedelac

Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka

moguce, demo mi izleda sugavo zato sam rekao da cekam konacan proizvod a demo sam prekinuo posle 10minuta da ne kvarim utisak
flemeth?dotle nisam ni stigao a ni necu bar ne u demo-u
Ekiman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2011, 0:50   #1085
Vulee
Deo inventara foruma

Član od: 4.8.2009.
Zahvalnice: 1.551
Zahvaljeno 1.820 puta na 888 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vulee

Citat:
FooFighter kaže: Pregled poruke
Uzmi za primer encounter sa Flemeth iz demoa. Po meni vrhunski odradjen dijalog. Tacno je da sa desne strane imas "samo" tri opcije za odgovor, ali zato imas i 'investigate'. Kada iscedis sve iz investigatea, posmatrano u celini, taj dijalog nije nista manje kompleksan od nekog dijaloga iz keca, gde su odgovori izlistani u stilu: 1. ..., 2. ..., 3. ... itd. Slozices se?
http://social.bioware.com/forum/1/to...x/6192420&lf=8

Svima preporučujem da pogledaju postove gosn. Gaidera na ovu temu.
Čovek je lepo objasnio da DA2 ima isto toliko izbora u toj oblasti kao i DA:O.

Citat:
moguce demo mi izleda sugavo zato sam rekao da cekam konacan proizvod a demo sam prekinuo posle 10minuta da ne kvarim utisak
flemeth?dotle nisam ni stigao a ni necu bar ne u demo-u
Čekaj, ŠTA?
Pljuvao si po kvalitetu dijaloga, a odigrao si 10 minuta igre?!
Ma daaaaj...

Poslednja ispravka: Vulee (25.2.2011 u 0:57)
Vulee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vulee na korisnoj poruci:
bokela (25.2.2011)
Stara 25.2.2011, 7:07   #1086
marko@@1983
Član

Član od: 11.9.2009.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 19 puta na 12 poruka

e pa do sad sam igrao demo,jako sam zadovoljan...borba mi se mnogo svidja kako je odradjena...dosta su ispeglali grafiku ,bas sve ide glatko...za sad pro
marko@@1983 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2011, 11:01   #1087
Ekiman
Starosedelac

Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka

Citat:
Vulee kaže: Pregled poruke
http://social.bioware.com/forum/1/to...x/6192420&lf=8

Čekaj, ŠTA?
Pljuvao si po kvalitetu dijaloga, a odigrao si 10 minuta igre?!
Ma daaaaj...
Ja sam igru prestao da igram zbog borbe a nisam ni jednom spominjo kvalitet dijaloga nego sam rekao da mi se ne svidja koncept dijaloga tj. da je upropascen...Btw, moja je stvar da li cu igrati neku igru 10h ili 5 minuta i kada cu prestati da je igram, donositi zakljucke o njoj a posebno o jednom demou koji traje najvise 2h tako da je mojih 10minuta dovoljno, bar za mene.Koliko znam ovo je forum i ja mogu da kazem sta mi se svidja a sta ne to sto ti fanaticno branis ovu igru koja jos nije ni izasla tj. demo ko da dobijas pare od biowara to je druga stvar.
Prestao sam da dolazim na druge teme ovde pa cu tako i na ovu dok ne izadje cela igra a vi lincujte ovde i dalje svakoga ko kaze neku kritiku na racun DA2 tj njegovog demoa

Poslednja ispravka: Ekiman (25.2.2011 u 11:09)
Ekiman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2011, 11:20   #1088
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 683
Zahvaljeno 1.226 puta na 950 poruka

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
a to nestajanje pa backstab je aktivna osobina rogue-a..
I prilicno je overpowered bar u demou. Kad god se teleportuje iza ledja protivniku istranzira ga kao kupus.
Mislim da je cela ova prica bila prilicno bespredmetna jos od pocetka (55 strana nagadjanja, raspravljanja, pametovanja i ponekad cak bezrazlozno ostrih tonova) a ni demo ne prikazuje zaista igru vec kako neko vec rece - samo demonstrira borbu i zaista ne mozemo doneti na svim relevantnim cinjenicama utemeljen sud samo na osnovu njega (a trebalo bi da mozemo, bar ja tako shvatam ulogu demoa).
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
Vulee (25.2.2011)
Stara 25.2.2011, 13:22   #1089
Vulee
Deo inventara foruma

Citat:
Ja sam igru prestao da igram zbog borbe a nisam ni jednom spominjo kvalitet dijaloga nego sam rekao da mi se ne svidja koncept dijaloga tj. da je upropascen...Btw, moja je stvar da li cu igrati neku igru 10h ili 5 minuta i kada cu prestati da je igram, donositi zakljucke o njoj a posebno o jednom demou koji traje najvise 2h tako da je mojih 10minuta dovoljno, bar za mene.Koliko znam ovo je forum i ja mogu da kazem sta mi se svidja a sta ne to sto ti fanaticno branis ovu igru koja jos nije ni izasla tj. demo ko da dobijas pare od biowara to je druga stvar.
Prestao sam da dolazim na druge teme ovde pa cu tako i na ovu dok ne izadje cela igra a vi lincujte ovde i dalje svakoga ko kaze neku kritiku na racun DA2 tj njegovog demoa
Igraj ti i 10 sekundi, baš me briga, ali nemoj da širiš dezinformacije.

Kako ne bi ispalo da ja prozivam tebe jadnoga bez razloga, prilažem citat.

Citat:
dijalozi uprosceni kao ima i neka joker opcija koja naravno nije smesna,voice over od hawkea mi se ne svidja naravno...
A nisi spomenuo kvalitet, jel? Mora da mi se čini, ali kompleksnost dijaloga je direktno povezana sa kvalitetom.
Takođe se može videti da se tebi ne sviđa jedna opcija u dijalogu, kao ni da ti se ne dopada Hawke-ov VO. To bi bilo ok, da nisi igrao demo samo 10 minuta.
Ti se već odlučio da ti se igra ne dopada, i tu nema pomoći.

Citat:
Laskaris kaže: Pregled poruke
samo demonstrira borbu i zaista ne mozemo doneti na svim relevantnim cinjenicama utemeljen sud samo na osnovu njega (a trebalo bi da mozemo, bar ja tako shvatam ulogu demoa).
Od najave igre, svi kukaju o borbi, porede je sa Mass Effectom... Verovatno im je bilo najvažnije da dokažu da je to taj stari DA, a na BioWare priče se samo retki žale, samim tim nema potrebe za egzibicionisanjem.

Poslednja ispravka: Vulee (25.2.2011 u 14:02)
Stara 25.2.2011, 17:33   #1090
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:

Slazem se sa tobom da je iskljucivo tvoja stvar da li ces igrati neku igru i koliko ces je igrati ali se apsolutno slazem sa Vuletom da 10 minuta nikako ne moze biti dovoljno da li je neka igra dobra ili ne i komentarisati kvalitet iste.

To bi otprilike bilo kao kada bi odgledao jedno 7-8 minuta fudbalske utakmice u kojoj nisi video nijednu sansu vec samo pocetno ispitivanje snaga na polovini terena i rekao "Ovo ce biti do zla boga dosadna utakmica" i prestao da je gledas a utakmisca se na kraju zavrsi rezultatom 4:3 uz dva crvena kartona, promaseni penal za izjednacenje u zadnjoj minuti...
Stara 25.2.2011, 17:41   #1091
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Citat:
Marti Misterija kaže: Pregled poruke
Slazem se sa tobom da je iskljucivo tvoja stvar da li ces igrati neku igru i koliko ces je igrati ali se apsolutno slazem sa Vuletom da 10 minuta nikako ne moze biti dovoljno da li je neka igra dobra ili ne i komentarisati kvalitet iste.
Ovo treba da posaljes Bioware-u. Mucili se ljudi da izbace demo da ljudi vide da li im je igra dobra i da li da je kupuju a evo sad ispada da u stvari ne moze nista da se zakljuci iz toga. Mogli su te radne sate bolje utrositi...
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2011, 17:43   #1092
Vulee
Deo inventara foruma

Citat:
Sarmatian kaže: Pregled poruke
Ovo treba da posaljes Bioware-u. Mucili se ljudi da izbace demo da ljudi vide da li im je igra dobra i da li da je kupuju a evo sad ispada da u stvari ne moze nista da se zakljuci iz toga. Mogli su te radne sate bolje utrositi...
Ovo bi imalo smisla kada bi demo trajao 10 minuta.
Stara 25.2.2011, 17:45   #1093
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:
Mislim da me nisi razumeo - nisam rekao da se iz kompletnog demoa ne moze zakljuciti da li je igra dobra, koji btw. traje skoro dva sata vec sam rekao da se iz 10 minuta igranja sa sve prologom ne moze zakljuciti da li je igra dobra ili ne a to svakako nije isto. Znaci kljucna rec je ono 10 minuta. Procitaj ponovo taj deo mog posta koji si citirao.

Ili je neko mozda sposoban da cak i iz ucitavanja igre vidi da li je ona dobra ili ne?
Stara 25.2.2011, 18:52   #1094
Sarmatian
Starosedelac

Ne treba mi ni dve sekunde igranja da vidim da recimo Titan's Quest nije igra za mene i da zakljucim da je losa, po mom misljenju, naravno. To ne znaci da ce svakom biti.

Ako je jos neko pratio razvoj, citao recenzije i kritike, moze sasvim lepo da odluci da li mu se igra svidja ili ne svidja i iz kog razloga. Naravno, postoji i drugi slucajevi gde ce neko biti neodlucan, pa ce tek posle dva ili tri sata igre shvatiti.

Ne postoji univerzalna granica koliko igra mora da se igra da bi "smeo" da imas misljenje o njoj. Prilicno sam siguran da se svima desilo da instaliraju nesto, probaju nekoliko minuta i da padne uninstall...
Stara 25.2.2011, 19:17   #1095
Grimm_SBL
Veteran

Član od: 24.3.2006.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 58 puta na 29 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Grimm_SBL

Haha, kako me je DA2 demo istrolovao, nemaju karakter editor... nek se slikaju, ne igram sa Talibanom. Ono malo što sam igrao mi je glupavo, borba bez veze, a i dialog je tipičan Bioware-ov, tj npr mogu da kažem 3 iste stvari na tri malo drugačija načina.

Oh well.
Grimm_SBL je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2011, 20:13   #1096
Vulee
Deo inventara foruma

http://www.youtube.com/watch?v=Yh5X0hvYNIU

Silverman toliko nervira ljude svojim marketinškim forama, prirastao mi je za srce.
Stara 25.2.2011, 20:52   #1097
FooFighter
Član

Član od: 29.6.2006.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 120 puta na 53 poruka

Jbt, koliko je reklamirajuci DA2 uspeo da ocrni Origins, neupuceni bi mogao pomisliti da je prvi deo najgora igra ikada.
Mike, Ray & ekipa se sad facepalmuju, garant.
FooFighter je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2011, 20:55   #1098
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:
Ne treba mi ni dve sekunde igranja da vidim da recimo Titan's Quest nije igra za mene i da zakljucim da je losa, po mom misljenju, naravno. To ne znaci da ce svakom biti.

Ako je jos neko pratio razvoj, citao recenzije i kritike, moze sasvim lepo da odluci da li mu se igra svidja ili ne svidja i iz kog razloga. Naravno, postoji i drugi slucajevi gde ce neko biti neodlucan, pa ce tek posle dva ili tri sata igre shvatiti.

Ne postoji univerzalna granica koliko igra mora da se igra da bi "smeo" da imas misljenje o njoj. Prilicno sam siguran da se svima desilo da instaliraju nesto, probaju nekoliko minuta i da padne uninstall...
Zasto zamenjujes teze i nameces nesto sto nisam rekao?

Ja uopste nisam rekao da on ne sme da ima svoje misljenje sto se da videti iz mog posta, vec sam samo rekao je to isuvise malo vremena da bi se na osnovu toga sa sigurnoscu moglo da se zakljuci da li je igra dobra ili nije.

Citat:
Takodje videti da li je igra za tebe ili nije i videti da li je igra dobra ili nije na osnovu samo dve sekunde, dva ili dvanaest imnuta ili koliko vec su dve sasvim razlicite stvari. Postoje igre koje su dobre ali ja i pre nego sto ih vidim znam da nisu za mene (PES, 2K11, NFS, GTA etc.) jer ne volim te zanrove i ja bih sad na osnovu minut vremena mogao da zakljucim da su to lose igre (a nisu).

Ja i dalje stojim iza toga da na osnovu prvih deset minuta/petnaest stranica mozes da naslutis ali ne i sa sigurnoscu da kazes da se radi o losem filmu/igri/knjizi a ti si slobodan da mislis sta hoces - niti ti to branim niti me preterano interesuje.

Samo te molim da bar lepo procitas ono sto sam napisao i da ne zamenjujes stvari tako sto mojih deset minuta po tebi ispade ceo demo, da neko ne sme da ima misljenje o necemu i slicno.
Stara 25.2.2011, 23:01   #1099
Sarmatian
Starosedelac

Citat:
Zasto zamenjujes teze i nameces nesto sto nisam rekao?

Ja uopste nisam rekao da on ne sme da ima svoje misljenje sto se da videti iz mog posta, vec sam samo rekao je to isuvise malo vremena da bi se na osnovu toga sa sigurnoscu moglo da se zakljuci da li je igra dobra ili nije.
Ja sam odgovorio na tacno to sto si rekao, ne vidim gde je bila zamena teza...

Citat:
Takodje videti da li je igra za tebe ili nije i videti da li je igra dobra ili nije na osnovu samo dve sekunde, dva ili dvanaest imnuta ili koliko vec su dve sasvim razlicite stvari. Postoje igre koje su dobre ali ja i pre nego sto ih vidim znam da nisu za mene (PES, 2K11, NFS, GTA etc.) jer ne volim te zanrove i ja bih sad na osnovu minut vremena mogao da zakljucim da su to lose igre (a nisu).

Samo te molim da bar lepo procitas ono sto sam napisao i da ne zamenjujes stvari tako sto mojih deset minuta po tebi ispade ceo demo, da neko ne sme da ima misljenje o necemu i slicno.
Ok, imas svoje misljenje, ali je cinjenica da to da li je igra dobra ili losa vrlo subjektivna stvar. Meni je Diablo losa igra dok je nekome najbolja na svetu.

Ja sam licno odigrao pola sata demoa, ali sam i posle desetak minuta mogao da zakljucim neke stvari, naime, da su mi borbe prebrze i haoticne, da su animacije suvise karikirane, da je broj magija/vestina znatno smanjen, da mi se prelazak na dialogue wheel i VO glavnog lika ne dopada i da odsustvo izometrijske kamere dodatno komplikuje stvari. U principu, mogao si za vrlo malo vremena da vidis samu mehaniku igre. Na osnovu toga, neko moze sasvim lepo da zakljuci da li mu je igra losa ili ne.

Naravno, ono sto se ne moze saznati iz demoa je prica, kvalitet pricanja iste, kvestovi itd... ali nisam video da je niko taj deo igre napadao.
Stara 25.2.2011, 23:20   #1100
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 840
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Citat:
Vulee kaže: Pregled poruke
Ti se već odlučio da ti se igra ne dopada, i tu nema pomoći.
Kao što si ti već odlučio da ti se igra dopada i tu nema pomoći. Šta god neko ovde iznese kao zamerku, ti imaš kontraargument, kao da je DA2 najsavršenija igra ikada napravljena.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
dragon age, rpg

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Dragon Age: Awakening Goldfinger Role-Play 285 11.2.2012 14:38
Dragon Ball online VladarTame Mrežne igre 4 26.2.2009 2:38
MSN - pomoć Pedinho Aplikativni softver 3 4.12.2008 16:45
Metalci spasavaju princezu Covenant Cvet kompjutera 28 12.10.2007 16:09

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:22.