|
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
8.2.2017, 23:10 | #1 |
Član
Član od: 28.7.2012.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 17 puta na 17 poruka
|
Bluetooth audio receiveri/adapteri
Da li neko ima iskustva sa ovim uredjajima? Kakav je zvuk, da li se gubi na kvalitetu, koji je domet i slicno..?
Trenutno su kod nas izgleda dostupni samo Logitech i TP-Link bluetoot audio resiveri: TP-Link HA100 i Logitech Bluetooth Audio Receiver sa cenom od oko 4000-5000 dinara, kao kvalitetniji uredjaji. A na KP ima dosta jeftinijih no name kineza koji mi nesto ne ulivaju poverenja kad je kvalitet zvuka u pitanju ali mozda se u praksi to i ne primecuje. Voleo bih da cujem kakvi su vasi utisci jer planiram da nesto od toga kupim, a ne bih davao velike novce ako vec i kinezi mogu da prodju.. |
9.2.2017, 7:43 | #2 |
Deo inventara foruma
|
Re: Bluetooth audio receiveri/adapteri
Za kineze ne znam, ali cuo sam kvalitetnije Jabra setove, zvuce solidno.
Licno posedujem Sony SBH20 koji se kod nas prodavao, doduse u paketu sa slusalicama ali to je naravno lako zameniti, i on se osim ako ga ne kacis na neki profi hifi cuje odlicno. Domet zavisi od zidova, sa kraja na kraj sobe bez problema, sledeca soba vec zavisi od polozaja zida i materijala od kojeg je napravljen, tako da ne ocekuj da ces slusati muziku na 2 spratu i slicno. |
9.2.2017, 17:06 | #3 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.344
Zahvaljeno 3.305 puta na 2.280 poruka
|
Ja imam noname kineza od 3 dolara koji radi odlično to što treba da radi i napaja se preko USB ali je kvalitet zvuka toliko loš da sam ga koristio samo kad tog dana kad sam ga uzeo i nikada više. Čisto da znaš da ne uzimaš.
Pre svega je problem u snazi samog uređaja odnosno izlaznog signala, previše je slab pa samim tim i tih. A kvalitet zvuka sam po sebi je jednostavno loš. Podnošljiv kada bi izlaz bio jači i glasniji ali i dalje loš. Evo, recimo, ako glasnoću zvuka na zvučnicima kada zvuk ide iz laptopa preko kabla ocenim sa 10 a moj Moto G ocenim sa 8 onda je ovaj kineski BT risiver neka šestica. |
9.2.2017, 19:25 | #4 |
Član
Član od: 28.7.2012.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 17 puta na 17 poruka
|
E to sam zeleo da cujem, iz prve ruke.
Voleo bih da cujem i utiske nekog ko je koristio neki od ova dva sto sam naveo. Mada verujem da je kako ih opisuju jer u sebi imaju DAC. |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adapter, audio, bluetooth, receiver, zvucnici |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Bluetooth pomoć | Kobilic | Prenosni računari | 3 | 5.2.2012 11:02 |
Problem sa zvukom. | radulence84 | Kvarovi | 0 | 5.10.2011 10:36 |
Realtek HD Audio drivers | Predrag Stankovic | Audio softver | 3 | 3.1.2011 20:42 |
Da li je neko koristio VIA VT1708S Audio Codec? | McNAIR | Zvuk na računaru | 0 | 1.9.2009 15:40 |
bluetooth audio headset | water wizard | Zvuk na računaru | 0 | 29.1.2008 23:10 |