Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Prenosni računari

Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 16.4.2012, 20:34   #1
makiem
Starosedelac

Član od: 6.1.2007.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 365 puta na 267 poruka
Određen forumom Potreban drajver za HP Omnibook XE2 DD

Ne, nije greska ... Dobio sam ovaj laptop za dz, a na njemu je bio instaliran win 98 na italijanskom. Iskopao sam negde cd Windows Millenium edition i instalirao, svi drajveri su instalirani osim onog za graficku i za modem. Modem i nije toliko bitan ali ako neko ima ili zna gde ima, neka napise za grafiku. Windows je instalirao genericki, ali rezolucija je ogranicena na 640*480, te je prikaz manji i uokviren crnim ivicama, kao i broj boja na svega 16.
Nasao sam na netu ta je u pitanju grafika Silicon Motion LynxE ali nikako nisam mogao da nadjem drajver za Win ME. Pokusao sam sa WIn 98 drajverima, i slika se prosirila i boj boja je bio 16 bit (normalno) ali kada bih usao u podesavanja displey-a rundll32 je prijavljivao gresku i sledio bi crash. Znam da je ovo slabo do zla boga, ali office 2003 i stampac bi radili na njemu, pa molim nekog ako ima resenje neka napise.
Da rezimiram:
1) Drajver za grafiku (Silicon Motion LynxE)
2) Drajver za modem (ne znam koji je na ovom modelu)
P.S. I da, jos uvek je u nekim delovima nase divne zemlje dial up jedini nacin pristupa internetu.
makiem je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Potreban drajver za Q tech web cameru PS mode Ostale komponente 1 7.4.2012 18:17
HITNO POTREBAN DRAJVER ZA GRAFiCKU JJovan otpaTci 1 6.12.2011 19:52
Potreban drajver za zvuk! mile66 Zvuk na računaru 8 12.3.2010 2:07
Potreban drajver za zvučnu karticu Do@ OldSchool Audio softver 2 14.11.2009 15:25

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:19.