![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#181 |
Banned
|
![]()
Kao sto rekoh, drndao sam to po ceo dan kao sasma mali
![]() Sto mi neko ne dade nesto da programiram u to vreme ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Veteran
Član od: 30.7.2007.
Zahvalnice: 97
Zahvaljeno 68 puta na 37 poruka
|
![]()
Ma samo kad bi imao neki pazzle slide program da ubacim cifre ovde-onde po poljima i da kliknem na dugmence, a komp sam da traži put do rešenja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
master at work ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Mr. Spatula
|
![]()
Bas ti se neda da naucis
![]() Probaj ovo -> http://www.jaapsch.net/puzzles/javascript/fifteenj.htm Posto se vec pocelo pricati o svemu i svacemu, svi postovi su preseljeni ovamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() - šteta što nema program, jer sajt kad tad mogu da ukinu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Veteran
|
![]()
ništa... probaću ovako da vrtim bezveze, dok m ne pukne film
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]()
Nemoj da odustaješ. Moguće je postoji neka greška u samoj igri. Meni se to desilo dok sam igrala Secrets of Da Vinci: The Forbidden Manuscript. U pitanju je bila je slagalica sa Mona Lizom. Mučila sam se par dana da je složim i nisam mogla da verujem da ne mogu da je rešim. Onda sam morala da pogledam rešenje i ustanovila sam da baš ta slagalica ima grešku. Inače, sa ovakvim slagalicama nikad nisam imala problema, rešim ih čas posla. Malo su mi čak i dosadile, jer u moje vreme, ovakve slagalice smo kupovali na vašarima i igrali se do besvesti.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Mr. Spatula
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]()
E,to su već moderniji likovi. Moje su bile sa Miki Mausom.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Starosedelac
|
![]()
ko zeli moze da popuni upitnik u vezi avantura, ima par strana pitanja a link je na Just Adventure sajtu - http://www.justadventure.com/
pitanja nisu tolko losa, ima i nekih glupih (kolko sati mesecno biste igrali avanturisticku igru?), negde se dozvoljava i vise odgovora kao sto je npr. stikliranje za vise tipova grafike koju zelite a negde moze i da se dopisuje, tipa kakav interfejs hocete i slicno par njih je i malo detaljnije gde treba da gradirate bitnost stavki, kao sto su npr. inventari, dijalozi, indikator progresa i slicno |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
Shlaymara (29.5.2009) |
![]() |
#194 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Neverovatno da u anketi nisu uopšte spomenuli najodvratniju stvar u avanturama - umiranje
![]() Osim toga, pitanja vrlo često nisu precizna. Primer: hoće da im čovek kaže šta utiče da li će da kupi ( ![]() Ovu anketu, rekao bih, nije radio neko ko mnogo poznaje i voli avanture. |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Starosedelac
|
![]()
cc, napljuva ljudima anketu ko nista
![]() ![]() ![]() ![]() hehe vec mogu da vidim zoranovu anketu Kako biste zeleli da vam izgleda interfejs? Other: Bas me briga za interfejs, necu umiranje u igri. Kojim dugmetom zelite da klikcete Other: Juhuuuuu, rekao sam necu umiranje u igri!!! ![]() salu na stranu, slazem se sa zoranom, pored par glupih pitanja ima onih koja fale, izmedju ostalih i ovo sto je on napomenuo, ili recimo u vezi brzog izlaska za ekrana, skrolovanja ekrana, precica, mapa.. ima i pitanje da rangiramo koliko nam se svidja replayability u avanturi sa ponudjenim - ne svidja mi se uopste. takodje, pitali su da li avantura treba da ima titlove zbog onih sa ostecenim sluhom - pa valjda treba da ima u svakom slucaju, i zbog mogucnosti mrmljanja glumaca ili bilo kog drugog razloga. za "site review" se bas i ne bih slozio, i da sad moraju da napominju koji je sajt. mislim, neko moze da kupuje avanture zbog opisa na gamespotu, ali taj se nece avantura naigrati. podrazumeva se tu da ce se pogledati vise izvora, a pre ili kasnije onoga koga zanima ce doci i do pravih opisa i onoga sto ga zanima, bilo to na nekim totalno levim ili specijalizovanim avanturistickim sajtovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kao što (nadam se) znate, Šlajmara se latio teškog i nezahvalnog posla da teoretski obradi avanture, tj. objasni osnovne elemente i pojmove žanra. U njegovoj temi pročitajte šta avanture jesu i treba da budu, a kao dopuna (tj. šta nisu i ne treba da budu) pogledajte ovo.
Tražeći odgovor na Snežino pitanje u PA ![]() ![]() ![]() Neke od falinki avanturističkih igara koje nerviraju Rona Gilberta već su apostrofirane u ovoj temi (Dijego ih je onomad, mislim, najbolje potkačio), ali ima i dosta dosad nenaglašenih a koje nas (igrače i ljubitelje avantura) sve ponekad izvode iz takta. Pročitajte ovaj zanimljiv tekst, nećete se pokajati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Mr. Spatula
|
![]()
Citao sam ranije, tekst je odlican
![]() Evo jos jendog na slicnu temu, takodje zanimljiv. A guide to create the ideal adventure game |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Starosedelac
|
![]()
Gamespot jase ponovo. U opisu za Memento Mori, nadmasili su samoga sebe - Pero, genijalcino...
Prvo, ocena od 4,5 bi mozda i mogla da prodje... ok, ne bi mogla, jer Memento ovako objektivno ne ide ispod 7, jer igra nije nesto i toliko spektakularno losija od ostalih avantura recimo.. O igri ce biti prilike da se detaljnije napise, a za sada da se osvrnemo na Gamespotov review, i to taman kada se cinilo da se malo vracaju u normalu. Pocetak opisa je epohalan - "Point-and-click adventure games aren't exactly known for their high levels of action..." ![]() zatim napominje kako ima dosadnih i nepotrebnih detalja "Lara, for instance, kicks things off with a thrilling quest to get a new cell phone battery from the IT department at her Lyon office and figure out how to turn on a machine in the Interpol lab" Ovaj.. da, slazem se. Kao i u jedno 99% drugih avantura. "Max wanders the darkened Hermitage, where the biggest obstacle is a velvet rope he doesn't think he should cross." verovatno se ovde zaglavio pa je kivan sto mu igra ne dozvoljava da preskoci konopac, iako je to irelevantno u tom trenutku... preci ce konopac kad bude trebalo "If you can pick an item up, you can be assured that you'll need it down the road." ![]() ![]() uhh.. ok, ne bih vas vise zadrzavao Poslednja ispravka: dijego_ (7.8.2009 u 3:05) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
zoran845 (23.8.2009) |
![]() |
#199 | |
Banned
|
![]()
Nemas ti pojma, blatis tu G.
Kako objasnjavas ovo: http://www.gamespot.com/pc/adventure...result;title;0 ![]() ![]() Jbt, sad kad pogledam, tacno bih je (blagi boze ne opet ![]() Koliko je to dobra avantura, prica, likovi, i naravno grafika ![]() ![]() ![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 189
Zahvaljeno 505 puta na 323 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, avanture po defaultu |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Zasto su zamrle FMV avanture? | Patton | Avanturističke igre | 28 | 8.4.2016 18:41 |
Lucas Artsove avanture | caine | Stare igre | 23 | 20.5.2008 21:19 |
Stare domace tekstualne avanture za spectrum | Shkomi | Stare igre | 7 | 5.11.2007 19:19 |
Stare avanture | N_i_k_o_l_a | Avanturističke igre | 42 | 15.5.2007 16:03 |