![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 | |
Banned
|
![]() Citat:
Ant Bully Garfield 2 Mission Impossible III Poseidon She's the Man The DaVinci Code The Guardian X-Men 3: The Last Stand A Sound of Thunder Are We There Yet? Bad News Bears Charlie and the Chocolate Factory Elektra Elizabethtown Fantastic Four Into the Blue Kung Fu Hustle Mr. and Mrs. Smith Serenity Sin City The Adventures of Shark Boy & Lava Girl in 3D Sky High The Woods The Aviator Blade Trinity The Day after Tomorrow Exorcist: The Beginning Flight of the Phoenix Garfield Ghost in the Shell 2: Innocence Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Hellboy Immortelle (ad vitam) Innocence I, Robot The Manchurian Candidate The Passion of the Christ The Perfect Score Sky Captain and the World of Tomorrow Something Borrowed Spider-Man 2 The Terminal Thunderbirds Torque Van Helsing Agent Cody Banks Daredevil Duplex Final Destination 2 Finding Nemo Freddy vs Jason Gothika Holes The Hot Chick The Italian Job L'apetta giulia e la signora vita Lara Croft Tomb Raider 2: Cradle of Life The Last Samurai The League of Extraordinary Gentlemen Legally Blonde 2: Red, White, and Blonde Lord of the Rings: The Return of the King Looney Tunes: Back in Action The Matrix Reloaded The Matrix Revolutions Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl S.W.A.T. Torque The Triplets of Bellville X2: X-Men United Adaptation The Adventures of Pluto Nash Auto Focus Black Hawk Down Blade 2 Brotherhood of the Wolf Collateral Damage Death To Smoochy Die Another Day FoodFight! Half Past Dead |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Banned
|
![]()
JOS FILMOVA:
Halloween: Resurrection Hart's War Impostor Jane Goodall's Wild Chimpanzees (Imax) K19 The Widow Maker Kung Pow! Enter the Fist Master of Disguise No Good Deed Panic Room The Pianist Race To Space Rollerball Scooby Doo Spider Man Star Trek: Nemesis Star Wars Epsiode II: Attack of the Clones The Time Machine Undercover Brother We Were Soldiers xXx A.I.: Artificial Intelligence Avalon Behind Enemy Lines Black Knight Bones Corky Romano Delivering Milo Driven Enigma Final Fantasy Going Back Jason X Jimmy Neutron, Boy Genius (2002 Oscar Nominee) Jurassic Park III Kate and Leopold Lara Croft Tomb Raider Max Keeble's Big Move Megiddo: The Omega Code 2 Monsters, Inc. Scary Movie 2 Shipping News Spy Kids The One The Others 3000 Miles to Graceland Battlefield Earth The Cell Charlie's Angels Dracula 2000 Dungeons and Dragons Final Destination Gladiator How the Grinch Stole Christmas Little Nicky Mission to Mars O Brother, Where Art Thou? Pitch Black Red Planet Rules of Engagement Scary Movie The Sixth Day Supernova X-Men The Astronaut's Wife Bats Deep Blue Sea Deep End of the Ocean Dogma From Dusk Till Dawn 2 My Favorite Martian The Thomas Crown Affair Toy Story 2 The World Is Not Enough Armageddon The Avengers The Big Hit Blade Blues Brothers 2000 Chairman of the Board Deep Impact Lost in Space Octopus Phantoms Shakespeare in Love The Siege Tale of the Mummy Anastasia Conspiracy Theory Contact Devil's Advocate The Fifth Element Flubber Free Willy 3: The Rescue The Jackal Men in Black Mortal Kombat II: Annihilation Red Corner Spawn Sprung Star Kid (aka The Warrior of Waverly Street) Titanic (Visual Effects Oscar Winner) Wishmaster Courage Under Fire Galaxis Goldeneye Lord of Illusions Nixon Waterworld Freejack Jurassic Park Star Trek VI: The Undiscovered Country |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Banned
|
![]()
IGRE:
Dark Sector Driver: Parallel Lines KrabbitWorld Labyrinth Black Burnout: Legends (PSP) Burnout: Revenge Heroes of Might & Magic 6 Ridge Racer (PSP) Ridge Racer 6 (Xbox 360) Serious Sam 2 (PC) Shadow of the Colossus (PS2) Quake IV Ace Combat 5 Baldur's Gate: Dark Alliance II Burnout 3 The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay Cold War Deus Ex 2: Invisible War Doom III Ground Control II Powerdrome ProPlanet Sanitaryware Browser Targetware: Unlimited Expansion Flight Sims WarDevil Battlestar Gallactica (cut scenes) Broken Sword: The Sleeping Dragon Brute Force Deus Ex 2: Invisible War Firestorm Port Royale Removal Man Serious Sam - XBox Unreal Tournament 2003 Age of Mythology Anno 1503 Blood Omen 2 Carnivore 3 Dead to Rights Serious Sam: Second Encounter Unreal Championship 007 Racing Anachronox Barbie Pet Rescue Civilization III Halo I-War 2: The Edge of Chaos Mechwarrior 4: Black Knight Resident Evil: Code Veronica X Serene Screen Aquarium Screen Saver Serious Sam (2001 Game of the Year, April 2001 PC Gamer Game of the Month) Three Sons (modeling / character movement) 2000: 1602 A.D. Baldur's Gate II Daikatana Deus Ex (2000 Game of the Year) Disney's Mickey Saves the Day Escape from Monkey Island Everquest: The Ruins of Kunark Icewind Dale Kiss Psycho Circus Ms. Pac-Man Maze Madness NFL Blitz 2000 Quake III Team Arena Rollercoaster Tycoon: Loopy Landscapes StarTrek Elite Force Star Trek: Klingon Academy Virtual Pool 3 V-Rally 2 Abomination:The Nemesi Project Asheron's Call Braveheart EverQuest Homeworld (1999 Game of the Year) Nomad Soul Official F1 Racing Omikron: The Nomad Soul Planescape: Torment Resident Evil: Code Veronica Rollercoaster Tycoon Rollercoaster Tycoon: Corkscrew Follies Sid Meier's Antietam Ultima IX: Ascension Unreal Tournament Urban Chaos Adidas Power Soccer 98 Baldur's Gate Command & Conquer: Red Alert Diablo Duke Nukem' Fallout Fallout 2 Red Beard's Pirates Quest Star Trek: Starfleet Academy Ultima Online Virtual Pool Virtual Pool 2 X-Men: The Ravages of Apocalypse |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Veteran
|
![]()
Bolje da si lepo stavio ovo
http://www.newtek.com/products/light...cts/index.html Tu se vidi da kako idemo ka 2006 dolazimo do cinjenice da je lightwave poklekao pred konkurencijom Sto se filmova tice ima poklapanja - jer se razliciti elementi obezbedjuju razlicitim softwerom - Npr u blade trinity je raspadanje vampira radjeno u Maxu upotrebom plugina --Thinking particles A i u nekim filmovima je toliko malo digitalnih intervencija da nema ni svrhe pominjati ih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Banned
|
![]() Citat:
Hope this helps..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Banned
|
![]()
Max ce krajem godine imati u 64-bitnoj verziji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() Citat:
![]() Sad si stvarno preterao. Cekaj... cijem sudu ti verujes (svojem, ili nekom tamo)? Ja da imam vremena i volje, mogu da ti nadjem milion takvih intervjua koje se odnose na milion varijanti razlicitih 3D programa. A jos mi nisi odgovorio na prvo pitanje. U cemu se radiocity razlikuje u lighwave-u u odnosu na max-ov radiocity ili light tracer? Sad citam, ovaj tvoj lik (koji god da je) kaze da mental ray ne treba koristiti, zato sto je jos uvek u fazi istrazivanja, ili sta ti ja znam... Evo sad vidim... Not properly integrated. Mental ray u mayi "not properly integrated"? Sta reci sad? Znam 1000 mayasa koji bi te lincovali zbog ovoga. Pazi sad. On kaze da maya ima najbolji nacin modelovanja, sto uopste nije tacno, ili u najbolju ruku parcencetom, delimicno polutacno. Evo zasto. Maya ima dobar nurbs modeling (a opet neki treci programi poput rhino-a imaju bolji), a poly modeling kakav ima max moze samo da sanja (a i mnogi drugi 3D programi). Sad, nadam se da znas razliku izmedju nurbs i poly modelovanja. Izvini ako lightwave nema nurbs modelovanje ![]() Lik se dalje usudjuje da uporedi sjajan XSI sa Lightwave-om. I da XSI-u nadje mane u poredjenju sa ovim. Greh. XSI je jedan od najizuzetnijih programa u 3D CG industriji. Hoces da uradimo jedan test? Ajde da ja i ti (kada smognemo vremena) uzmemo prostu prostoriju i da nakon sto je osvetlimo koristeci standardni nacin osvetljavanja ( nema GI rendera ) izracunamo vreme koje je potrebno za vizuelizaciju iste. Evo ja cu da je izmodelujem prostoriju u max-u i eksportovacu ti u formatu u kojem zelis. Postavicu jedan box u sceni odakle bi svetlost trebala da bije kroz prozor. Uzmi mayu, uzmi lightwave, uzmi XSI, uzmi sta hoces, a ja cu da uzmem max... I na kraju preracunacemo render vreme i kvalitet ( i ustupiti projekte onima koji zele da provere). Ljudi na ovome forumu mogu onda da prosude, ciji je realisticniji render... A onaj ko izgubi... pazi... onaj ko izgubi... kupuje gajbu piva ![]() Jel' moze? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() nije ravnopravno sto se tice brzine rendera, LW3D je 64bit :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Ponosni Eipixovac :)
|
![]()
ovaj tekst ne znam odakle ti, ali recimo sledece: ja znam da radim fino u maxu, ali samo citao dosta i o maji... skoro sve ovde sto je receno o maxu i maji je netacno. Mental ray je integrisan u max skoro kao scanline, a isto mislim da je dobro integrisan u Mayu.
Drugo, maja je teza od maxa za ucenje, a max ima bolji default renderer. Max je mnogo bolji za modelovanje (poly) od Maye, dok Maya ima jakeee nurbse i dobar char modeling i animaciju... cek, ajd da malo usporimo... jel ti radis u lightwave-u? daj neki svoj radi u lightwave-u, pa da vidimo sta moze da se uradi. Da ne pricamo na prazno ovako. A maya je glavna u filmskoj industriji, to se zna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
information junkie
|
![]() Citat:
![]() Posmatram vas već duže vreme kako se raspravljate, i nažalost ne mogu da upadnem u svadju jer nikad nisam koristio LightWave (a i nemam nameru) pa ne mogu da ga poredjujem sa Maksom (koji koristim!). Verujem da je to slučaj i sa izvesnim korisnicima koji su oduševljeni spiskom filmova i igara koji su radjeni u LW a nemaju blage veze sa ovim drugim. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Banned
|
![]() Citat:
Imam blage veze sa drugim, vec sam napisao da sam jedno vreme radio u 3D Studio-u za DOS ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
information junkie
|
![]() Citat:
![]() Pitanje: Jesi li radio na nekom filmu i zaradjivao parice ili si radio reklame? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() Citat:
Organsko modelovanje. Ali jos mi nisi odgovorio na pitanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Veteran
|
![]()
Cek cek
On rece - Dos. ![]() A onda je radio u lightwaveu i prestao da radi---iz ovoga se moze zakljuciti Poodavno ![]() 3ds za dos je bio modularan kao i Lightwave Dok je 3ds MAX nesto sasvim drugo A onda si POVREMENO pratio razvoj i jednog i drugog Bogami ala si ispratio svaka ti cast( mislim za povremeno) Ovo stvarno namece pitanje - STA SI TI TO RADIO U LIGHTWAVEU i zaradjivao parice???? Inace u onom spisku naveden je i LORD OF THE RINGS -THE RETURN OF THE KING. E bas me zanima sta je radjeno u LW za ovo. Jer i Cavke na grani znaju da WETA digital( koja je radila 100% digital worka za Lotr) radi iskljucivo u MAYI i Massivu( massive prime - 17000$) P.S - Sto se renderovanja u Mayi tice -Samo cu da kazem RENDERMAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Veteran
|
![]()
Pa sigurno smo nesto od toga videlil.
Daj primer??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
information junkie
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Banned
|
![]() Citat:
HAHA Pa zar mislis da cu ja da se pravdam nekom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Veteran
Član od: 20.10.2005.
Zahvalnice: 433
Zahvaljeno 111 puta na 79 poruka
|
![]()
Ajde ljudi izqulirajte.Nema svrhe ulaziti u ovkve rasprave.Navedite dobre loše osobine ovog programa ako ste ga koristili, recite zašto je bolji, zašto lošiji.Neko ko nema pojma ništa pametno ne može da čuje ovde
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Banned
|
![]()
Napraviti balon koji izduva a onda ga gravitacija povuce na zemlju traje nekih 10-tak sec.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
sbb light paket, njegov glupi proxy i problemi | Rakic90 | Internet tehnologije | 28 | 24.1.2007 23:59 |
K.O.T.O.R. II ili nešto drugo? | bad_wizard | Role-Play | 48 | 17.5.2006 1:35 |
konvertovanje mp3 u wave | alen | Aplikativni softver | 6 | 21.2.2006 19:38 |