![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 27.1.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Skinuo sam program sa ekstenzijom bin ali ne znam kako da ga instaliram.Trazio sam po forumu ali i na googlu ali nisam nasao.Znam da treba nesto da se kuca i znam gde treba ali ne znam sta.Koristim kubuntu linux i takoreci sam pocetnik tako da nemojte mnogo slozeno da objasnjavate vec ako je mogu sto prostije.Oprostite i hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.161
Zahvaljeno 4.995 puta na 2.911 poruka
|
![]()
Prvo probaj "sh imefajla.bin", a ako neće, možda se radi o CD/DVD "slici" pa onda udri "mount -t iso9660 -o loop imefajla.bin /neki/folder", i idi u taj folder.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Odradi sam ovo prvo i nece zati mam uradio ovo drugo i evo sta mi je izbacio
Kod:
Usage: mount -V : print version mount -h : print this help mount : list mounted filesystems mount -l : idem, including volume labels So far the informational part. Next the mounting. The command is `mount [-t fstype] something somewhere'. Details found in /etc/fstab may be omitted. mount -a [-t|-O] ... : mount all stuff from /etc/fstab mount device : mount device at the known place mount directory : mount known device here mount -t type dev dir : ordinary mount command Note that one does not really mount a device, one mounts a filesystem (of the given type) found on the device. One can also mount an already visible directory tree elsewhere: mount --bind olddir newdir or move a subtree: mount --move olddir newdir One can change the type of mount containing the directory dir: mount --make-shared dir mount --make-slave dir mount --make-private dir mount --make-unbindable dir One can change the type of all the mounts in a mount subtree containing the directory dir: mount --make-rshared dir mount --make-rslave dir mount --make-rprivate dir mount --make-runbindable dir A device can be given by name, say /dev/hda1 or /dev/cdrom, or by label, using -L label or by uuid, using -U uuid . Other options: [-nfFrsvw] [-o options] [-p passwdfd]. For many more details, say man 8 mount |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 42 puta na 32 poruka
|
![]()
Ili
./imefajla.bin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Nece,daje sledece
HTML kod:
Configuring the installer for this system's environment... No Java virtual machine could be found from your PATH environment variable. You must install a VM prior to running this program. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
A koji je program u pitanju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drug Član
|
![]()
Pa javu instaliraj iz nekog paket managera, a evo sad sam gledao kod mene iz synaptica ima jalmbum u repozitorijumima, ne treba ti konzola uopshte
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Drug Član
|
![]()
PCLinuxOS
probaj da ukucash u konzoli: sudo apt-get update (osvezava listu repoa) sudo apt-get install imeprograma Batali manuelne instalacije, kod njih treba da pazish o zavisnostima paketa, i prilicno je komplikovan posao za pochetnika. Instaliraj Synaptic iz aptitude-a (Kubuntuov paket menadzer), ili iz konzole (na isti fazon kao gore) i naci ces ga 100% EDIT: Neka me ljudi isprave, ali cini mi se da se paketi distribuiraju sa *.rpm extenzijom a ne *.bin (koja je rezervisana za binarne fajlove, kao sto su CD image-i). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Drug Član
|
![]()
E sad sam video, da se program ne zove jalbum a ne jalmbum? Ovaj prvi je valjda za web albume slika, a ovaj drugi nisam nashao ni preko google-a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Član
|
![]() Citat:
Za install Java Virtual Machine Kod:
sudo apt-get install sun-java6-jre ![]() Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Drug Član
|
![]()
Odprilike ovo je neshto vezano bash za javu, vrlo interesantno, mislio sam da se arhife u javi distribuiraju u .jar formatu. Mozda je ovo bytecode, mada nisam siguran.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Instalacija Viste x64 na IDE hard disk, i jos jedan mali problem? | zokocx | Operativni sistemi | 6 | 25.11.2007 12:31 |
Problem nforce 3 instalacija i .. | nikos | Kvarovi | 6 | 25.10.2007 23:48 |
Provjera i nedoumice: instalacija HD, FAT32/NTFS, OS dileme | mr.marvin | Nosači podataka | 1 | 12.10.2007 20:21 |
Core 2 duo instalacija ??? | Miroslav Pavlovic | Osnovne komponente | 4 | 22.6.2007 15:12 |
HDD - DVD problem - File Corrupted - Nakon rezanja i prilikom instalacija | mzeg | Kvarovi | 2 | 23.1.2007 13:05 |