![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka
|
![]()
Pozdrav Forumu.
Iz nekog razloga, u jednom trenutku mi je nestao Task Manager. Desni klik na taskbar mi daje sivu (onemogucenu) opciju. Isto vazi i za CTRL+ALT+DELETE. Kako da ga vratim i sta sam to mogao da uradim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
eat, sleep & blink
|
![]()
I ja sam imao problem, ali je reinstalacija sistema resila problem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Da,to je najbolje resenje.A,da li si instalirao neki program,koji ti sluzi za,,ceprkanje'' po sistemskim datotekama??? Jer,to moze biti uzrok nestanka Task Managera...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Nisam, ili se bar ne secam da sam nesto tako stavio. Petljao sam sa domenom i userima, mozda je to iniciralo nestanak ali je do skoro sve radilo OK.
Reinstalacija mi je zadnje resenje jer mi je kompjuter sad konfigurisan za rad i trebalo bi mi puno vremena da ga ponovo podesim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 15.11.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ako ti se bas ne mili da ponovo instaliras sistem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Da, prihvatio bih i to ali nisam uspeo da nadjem ni jedan besplatan.
U medjuvremenu sam provalio da je do korisnika. Svi drugi korisnici, i lokalni i oni na domenu, imaju tu opciju na ovom racunaru, a samo je moj korisnik nema. Grupa polisa nije dirana, korisnik je administrator i na domenu i u lokalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Bas zeznuto. To sto nema ni jedan besplatan se lako resi www (dot) seriall (dot) com i
skines regkey, ili sta vec trazi i resen problem (ima mala tracker scripta/trojanac na sajtu, ali nista opasno
![]() Poslednja ispravka: VojaM (16.11.2005 u 15:34) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Pa idi na "restore system file" u msconfigu, to je najlaksi nacin ...Verovatno si nesto cackao oko TEMP fajlova. Brisanje TMP foldera je prouzrokovalo isti problem i kod mene i kod nekoliko drugara..
p0z |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Mislim da si u pravu za brisanje temp sadrzaja. Cini mi se da sam to uradio jednom prilikom brzopleto, ne razmisljajuci o posledicama. Znaci otiso u nepovrat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 2.12.2005.
|
![]()
A da nije tebi (kao korisniku) blokirano koriscenje task managera, od strane administratora, ili mozda od strane nekog virusa.
Startuj regedit i pronadji sledeci kljuc: HKEY_CURRENT_USER\Software\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System pogledaj da li u tom kljuci ima stavka po imenu DisableTaskMgr i koju vrednost ima. Vrednost 1 onemogucuje koriscenje Task Managera, a vrednost 0 omogucuje koriscenje Task Managera, ili bese obrnuto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka
|
![]()
Ko zna da se snađe (i ima dovoljna prava pristupa) obično lako reši ovakve stvari pomoću Start -> Run -> gpedit.msc -> ENTER
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Nije ni gpedit, a ni polise u registriju. To sam prvo proveravao i ne vidim gde jos postoji kontrola task managera. Ako je ovo sa brisanjem tempa tacno onda je verovatno da se to ne moze vratiti (bar ja nemam nikakvu ideju).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
Član od: 6.12.2005.
|
![]()
u krajnjem sluchaju, repair windowsa bi trebao da odradi posao.
a mozda da probash sa system restore? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 2.12.2005.
|
![]()
Ne bih rekao da brisanje sadrzaja TEMP foldera iam veze sa time. Cesto brisem sadrzaj TEMP foldera, prilikom "cistke" na kompjuteru, i nikad posle toga nikakvih problema nisam imao, uostalom TEMP je folder za privremene stvari, npr. kada odpakujete neki RAR/ZIP fajl i slicno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
|
![]()
idi na start pa run i ukucaj "gpedit.msc" pa ides User configuartion/Administrative Templates/System/Ctrl Alt Del options pa desno izaberes Remove Task Menager i podesis na Not Configured
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 28 puta na 27 poruka
|
![]()
Idi na www.windowsxp.mvps.org tu ces naci resenje u vidu komande koja se prekopira u liniju run, ili mali exe fajl i problem se resava u cugu. To je posledica virusa. Ako ne mozes da dobijes stranicu kucajuci adresu u adres liniju int. explorera, idi na google i ukucaj adresu u liniju za pretragu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 9.5.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 19 puta na 16 poruka
|
![]()
Gledao sam PC-jeve gdje je Task Manager bio onemogucen, ali je posle ciscenja pomocu Ad-Aware-om ponovo proradio (dakle, bio je neki malware u pitanju).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Shut down i task menager | Shlaymara | Operativni sistemi | 11 | 6.12.2005 14:24 |