Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Video/TV softver

Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl.

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 11.3.2006, 16:20   #1
Devil
Član

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Question Losa slika sa VHS-a na DVD?

Imam Leadtec WinFast 2000xp Expert karticu.
Kada prebacam sa kamere koja koristi kasete od 8mm na DVD dobijam sliku sa kockama. Za ovo sam koristio "Ulead DVD MovieFactory 3 SE" i stavio sam kvalitet na DVD High Quality.
Kako da dobijem sto bolju sliku?
Devil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.3.2006, 21:59   #2
Brains
Cogito ergo Brains

Član od: 16.10.2005.
Zahvaljeno 42 puta na 26 poruka
Određen forumom Re: Losa slika sa VHS-a na DVD?

Citat:
Devil kaže:
Imam Leadtec WinFast 2000xp Expert karticu.
Kada prebacam sa kamere koja koristi kasete od 8mm na DVD dobijam sliku sa kockama. Za ovo sam koristio "Ulead DVD MovieFactory 3 SE" i stavio sam kvalitet na DVD High Quality.
Kako da dobijem sto bolju sliku?
Pretpostavljam da koristis videoin... A da ti lepo izgrebujes to preko WinFast-a ili nekog drugog programa za grebovanje (stavis recimo neki MPEG kvaliteta 100 i bitrate-a 10000 (Malo jaci komp ce svariti ovo relativno lako) i tek sa takvim materijalom da se bacis na konvertovanje u DVD.
Brains je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.3.2006, 22:33   #3
Devil
Član

Pokusacu, nego bi mi za to trebalo mnogo prostora na hdd-u (kojeg, naravno, nemam). A koliko bi trebalo vremena na AMD Athlon 2000+, 256 MB-RAM, Radeon 9000 64 MB? Jednom sam radio prebacivanje sa DivX-a u DVD i to je trajalo oko 3 - 3.5 sata i koliko se sjecam 10 GB
Mozes li da mi kazes koji su programi najbolji za postupak koji si mi naveo.

Hvala!
Stara 20.3.2006, 14:09   #4
Brains
Cogito ergo Brains

Član od: 16.10.2005.
Zahvaljeno 42 puta na 26 poruka

Citat:
Devil kaže:
A koliko bi trebalo vremena na AMD Athlon 2000+, 256 MB-RAM, Radeon 9000 64 MB? Jednom sam radio prebacivanje sa DivX-a u DVD i to je trajalo oko 3 - 3.5 sata i koliko se sjecam 10 GB
Mozes li da mi kazes koji su programi najbolji za postupak koji si mi naveo.
Hvala!
obzirom na konfiguraciju recimo da bi mogao da grebujes MPEG (768x576) u kvalitetu oko 8000 kbps. To bi te izaslo po 3-4GB videa za svaki sat materijala. Moraces eksperimentalno da vidis koji bitrate ti najvise odgovara. Slobodno mozes to da radis iz Winfasta. A ako ti nije bitno editovanje uhvaćenog materijala kao ni meniji na DVD-u, možeš i direkno iz Winfasta da snimas na DVD medijum. A ako treba da ga editujes, pa onda da ga pretvaras u DVD sve sa menijima, onda ti tu ne mogu pomoci. Svaki program ima svoje boljke i prednosti. Vremenski, ako grebujes direkno na DVD, radi realtime bez potrebnog mesta na HDD-u, a ako treba da editujes i rekompresujes, racunaj oko duplo više od duzine originalnog materijala. Za prostor racunaj da ti treba prostor na disku za grebovani materijal i jos oko 5 GB za DVD.
Brains je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2006, 19:34   #5
Devil
Član

Smile Re: Losa slika sa VHS-a na DVD?

Hvala puno
Stara 1.5.2006, 9:55   #6
DragonSlayer
Starosedelac

Član od: 30.4.2006.
Zahvalnice: 621
Zahvaljeno 264 puta na 174 poruka

Ja sam muke mucio sa ovim stvarima, imao ViVo kartice i 64 MB i 128 MB i tamte, vamte, i evo sta sam na kraju uradio: kupio DVD Recorder, povezes ga sa videom, i kao nekad kasete.... ovde REC ovde PLAY i teraj. Izaberes mod (hoces na 1 DVD 1 sat, 2 sata, 2.5, 3, 4, ili 6 sati) i snimas. Kada snimam sa DV kamerice, idem 1 sat na kaseti na 1 sat na disku i slika je savrsena, kad sa VHS-a idem 3 na 3, primecuju se malo posledice kompresije, ali gledano sa plejera na TV, ekstra je. Znam, reci cete cena, i mene je to mucilo, ali kad sabrah i oduzeh: PHILIPS (preporucujem markirane, gledao sam sa XORO-a i SKYVISIONA kad ljudi radili, dolazi do mimoilazenja zvuka i slike, pa onda slika pozuri (bukvalno ) da stigne zvuk, i tako na svakih 7-8 minuta za sve vreme trajanja snimka) DVDRecorder sam platio 350 evra pre 8 meseci. I otplatio se: prebacio sam sve svoje kasete znaci nisam platio drugo, (imao sam ih 20-ak, moja svadba (4) moj ispracaj (2) sestrina svadba (4) dete rodjenje, rodjendani.... + navato sam nekoliko likova koji nemaju ni PC ni DVDRecorder, uradio njima, naplatio skromno (npr 5 kaseta 30 evra i slicno) tako da je on sam sebe otplatio i sada radim bez glavobolja. Kojih sam imao dok sam radio sa PC-em, nerviranja, pa lose, pa drrecavo, pa bezi zvuk.... Moje resenje je bilo to. + ako hoces da obradjujes, menije, ovo-ono, onda je najlakse da skines sa DVD-a na HDD i radis mu sta hoces. Za to bar nema problema.
DragonSlayer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Halo 2 na PC-u i Win Vista Meho Krljic O igrama uopšte 4 18.4.2006 20:00
Pojava gresaka I losih sektora na hard-diskovima Vlado78 Nosači podataka 6 2.3.2006 9:37
Zasto je slika na monitoru losija nego na TV Bosko Bozinovski Video/TV softver 2 18.1.2006 14:21
Slika sa kompa na TV Svideo komunista Grafika 5 16.1.2006 23:51

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 13:43.