Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Prenosni računari

ŠDK - Prenosni računari Saveti u vezi sa kupovinom PDA, notebook, laptop i ostalih prenosnih računara

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.9.2007, 3:31   #1
airforce_on
Član

Član od: 26.7.2007.
Zahvalnice: 96
Zahvaljeno 37 puta na 29 poruka
Exclamation Nekoliko stvari pre kupovine laptopa...

vec duze vreme planiram da kupim neki laptop i uvek iskrsne nesto sto me dobro natera da razmislim!trudim se da pratim sve po tom pitanju: i casopise i sajtove posvecene tome,cak i one reklame iz novina iz Idea-e i ostalih *****a...
naime,pre svega zelim sto vise misljenja i pomoci pre kupovine,jer zelim da izvucem maksimum iz kinte koju dajem za notebook.na kraju krajeva,nisam nasao pare na ulici,a sto je jos gore,dobio sam nekih 500e za "freeride",pa ne bih da zalim posle sto nikoga nisam pitao za koristan savet pre kupovine!
najbitnija stvar je za sta mi je potreban notebook,je li...da budem iskren koristio bih ga za sve pomalo!po profesiji sam inzenjer i to podrazumeva koriscenje adekvatnih programa.takodje volim da odigram poneku kvalitetnu igricu (FPS-ovi kao Quake 4,pa i ovaj novi superrevolucionarni BioShock i RTS-ovi,kao Tiberium Wars) uglavnom,ali prema multimediji nemam nekih preteranih zahteva,sem da slusam muziku i gledam neki film.posto sam i muzicar,voleo bih da radim i sa programima za obradu zvuka po mogucstvu!naravno,udobnost u radu se podrazumeva i iskljucivo bih radio na XP-u ili Visti.
e sada...znam da je smesno da pocinjem sa "zeleo bih,bla,bla,bla..."ali ko ga j... dakle,zeleo bih da bude istrajan sto je vise moguce,ali neka se vremenom zrtvuju igricemogu da podnesem samo i CS 1.6 online
e ovo je sada jako bitna stvar,a niko do sada nije znao da mi je lepo objasni:sta ce biti sa donosenjem zakona o smanjenju poreske stope sa 18% na 8% na informaticku opremu?kada ce to biti?da li vredi cekati jos koji mesec,ne bi li se ovo jasno definisalo?znam da su to objasnjavali u proslom broju SK-a,kao uvod,ali mi i dalje nista nije jasno!
zeleo bih da izbegnem integrisanu grafiku sto je vise moguce,pogotovo nesrecne Intelove cipove,kao i acerove masine,jer imaju ocajan kvalitet izrade (krcka plastika)...dobro,ovo poslednje moze da se podnese,ali bez Intela,pleaseneka ima i 56k modem i WLAN (bitne stvari za mene),a ostalo prepustam vamajaaako pozeljan je neki dvojezgarni procesor
eh da...meni se najvise svidjaju Asusi,Toshibe,FS,MSI-i,HP-ovi! i na kraju da napomenem da,ako je potrebno,mogu da zategnem za nekih sto evra vise,maksimum!
hvala unapred
airforce_on je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza
Pregled sa stablom odgovora Pregled sa stablom odgovora

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Pomoc oko kupovine laptopa... Bokile Šta da kupim? 1 24.7.2007 17:08
Pomoć oko kupovine laptopa - ASUS A6M gosn.prirodni ŠDK - Prenosni računari 7 28.4.2007 13:29

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:13.