Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.6.2006, 12:57   #1
devil.x3m
Novi član

Član od: 24.6.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Exclamation Restartuje se! Pomoc!

Imam problem sa kompom od pre dva-tri meseca. Mislim da nije vazno koja je konfiguracija u pitanju. Problem je sledeci:
Kada pokusam da kopiram CD ili DVD na hard, kompijuter se restartuje.
Na primarnom kablu imam HDD, a na drugom, sekundarnom, imam DVD citac i CD rezac. Restartuje kada se kopira i sa CD rezaca i sa DVD citaca!!!

Kada sam prebacio jedan od ova dva uredjaja na primarni kabl sa hardom (HDD kao master, a CD ili DVD kao slave), problem je nestao, barem za taj uredjaj koji je na tom kablu. Ovaj sto je ostao sam na onom sekundarnom kablu i dalje prilikom kopiranja ili cak gledanja filmova restaruje komp!!!
Do kabla nije, to znamo sigurno (cak sam probao i sa drugim).

Po mom misljenju je napajanje! Moguce je da je napajanje oslabilo vremenom, pa prilikom koriscenja uredjaja sa sekundarnog kabla, se preoptereti, mozda zato sto je potrebno vise stuje za plocu u tom trenutku ili... Ne znam za sigurno, samo nagadjam!

Kao sto znate svaka ploca kao sigurnost od pregrevanja procesora i slicnih kvarova za rezultat ima restart sistema, da ne bi doslo do veceg kvara!
Ako nije napajanje, onda je sigurno ploca, jer treceg nema!

Pregledao sam i bios, cak sam ga stavio i po default-u, ali nista. Upravo planiram da zamenim napajanje, da probam dali ce problem nestati!

Svaka pomoc mi je dobrodosla! Ukoliko imate neko misljenje o ovome, pomozite!
devil.x3m je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.6.2006, 13:29   #2
DorianGrey
Veteran

Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: Restartuje se! Pomoc!

Imao sam isti problem, i nije bilo napajanje, problem je bio pre svega u losim diskovima...to sto se resetuje, je zato sto ti je sistem podesen da se restartuje komp svaki put kada ima neka greska pri citanju, to se moze podesiti, u my computer/properties/advanced i imas dole Startup and recovery, pa iskljuci restart, trebalo bi da pomogne
DorianGrey je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.6.2006, 23:54   #3
Ladowina
Novi član

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ladowina

Imao sam slican problem. Komjuter se restartovao kad kopiram nesto sa CD/DVDa ili nesto instaliram (ne svaki put). Ali nikad se nije restartovao ako skidam disk preko alcohola! Probao sam da iskljucim "automatic restart" ali sam tad dobijao plavi ekran pa sam morao sam da restartujem komp rucno. Jedan clean XP reinstall je resio problem.
Ladowina je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.6.2006, 23:42   #4
Spawn BG
V.I.P.

Član od: 26.12.2005.
Zahvalnice: 409
Zahvaljeno 344 puta na 280 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Spawn BG

A mozda da proveris dzampere na cd i dvd, da nisu oba master ili oba slave, pa se kolju. Stavi cdrw da bude master, a dvdrom slave, izbegavaj cs (cable select). Ako je neki od njih naknadno dodat, ovo je jedan od mogucih izvora problema (meni se desilo da to zaboravim kad sam ortaku ubacio dvdrom)
Spawn BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.6.2006, 14:55   #5
Mirun
Član

Član od: 3.5.2006.

Citat:
Ladowina kaže:
Jedan clean XP reinstall je resio problem.
Prosto i efikasno. U pitanju nije hardver, po svemu navedeno, nego softver. Dakle, ako ništa ne pomogne odradi reinstalaciju, ma koliko te to bolelo.
Mirun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.6.2006, 19:10   #6
tomas
Starosedelac

Član od: 28.4.2006.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 273 puta na 224 poruka

Citat:
devil.x3m kaže:
Imam problem sa kompom od pre dva-tri meseca. Mislim da nije vazno koja je konfiguracija u pitanju. Problem je sledeci:
Kada pokusam da kopiram CD ili DVD na hard, kompijuter se restartuje.
Na primarnom kablu imam HDD, a na drugom, sekundarnom, imam DVD citac i CD rezac. Restartuje kada se kopira i sa CD rezaca i sa DVD citaca!!!

Kada sam prebacio jedan od ova dva uredjaja na primarni kabl sa hardom (HDD kao master, a CD ili DVD kao slave), problem je nestao, barem za taj uredjaj koji je na tom kablu. Ovaj sto je ostao sam na onom sekundarnom kablu i dalje prilikom kopiranja ili cak gledanja filmova restaruje komp!!!
Do kabla nije, to znamo sigurno (cak sam probao i sa drugim).

Po mom misljenju je napajanje! Moguce je da je napajanje oslabilo vremenom, pa prilikom koriscenja uredjaja sa sekundarnog kabla, se preoptereti, mozda zato sto je potrebno vise stuje za plocu u tom trenutku ili... Ne znam za sigurno, samo nagadjam!

Kao sto znate svaka ploca kao sigurnost od pregrevanja procesora i slicnih kvarova za rezultat ima restart sistema, da ne bi doslo do veceg kvara!
Ako nije napajanje, onda je sigurno ploca, jer treceg nema!

Pregledao sam i bios, cak sam ga stavio i po default-u, ali nista. Upravo planiram da zamenim napajanje, da probam dali ce problem nestati!

Svaka pomoc mi je dobrodosla! Ukoliko imate neko misljenje o ovome, pomozite!
a jel ti klokovana mashina kojim sluchajem?
tomas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.6.2006, 9:27   #7
devil.x3m
Novi član

Član od: 24.6.2006.

Izgleda da ne citate moj problem sa dovljno pazenje! Sto se tice dzampera i slicnih stvari, to se ne brinite, sve stoji na svom mestu!

Ipak, ono sto ste rekli da iskljucim "automatic restart", je navodno upalilo!

Ali mi windows i dalje prilikom paljenja postavlja onaj prozorcic sa greskom (poznati prozorcic sa don't send), sto je radio posle svakog restarta. Sto bi znacilo da negde postoji neki problem, ali ne znam koji.

A sto se tice reinstaliranja windowsa, pa otprilike je radjeno oko 4-5 puta. Sto zbog toga, sto zbog drugih stvari (virusi i sl.). Znaci, opet napominjem da problem SIGURNO nije softwerske prirode!

Posto je problem VALDA resen (vreme ce pokazati), hvala vam svima na pomoci, ali ako jos neko ima neki predlog zasto je to moglo da se desava, neka slobodno postuje.

U svakom slucaju hvala!
devil.x3m je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.6.2006, 12:13   #8
DorianGrey
Veteran

Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka

Imas u my computer/properties/advanced dole na dnu error report sending, i iskljucis pojavljivanje tih upozoravajucih prozora, to bi trebalo da resi problem
DorianGrey je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.6.2006, 15:44   #9
mitrovskiigi
Član

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 12

Proveri memoriju. Skini s neta program goldmemory i pusti ga jednu noc da radi. Pokrece se s diskete, dobices uputstvo.
mitrovskiigi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.6.2006, 16:06   #10
LordofBlood
Član

Član od: 23.5.2006.

ako nisi probao reinstal/repair probaj .... dzamperi nisu sigurno (inace kako bih win video uredjaje ??) probaj da nakacis hdd u drugu id granu .... po meni .... ako nije win onda je id grana problem .... ali ako je grana moras da pazis na hdd .... tako da ne bih bilo lose da probas sa nekom grobinom od hdd-a .... probaj .... pa javi ....
LordofBlood je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
pomoc!!! (komp se sam resetuje...) nino Kvarovi 26 10.1.2007 17:47
Spybot restartuje PC trotil Zaštita 6 21.1.2006 21:16
POMOC - isti problem na dve konfiguracije let4mi Kvarovi 6 21.12.2005 12:05
Pomoc vezana za kernel na linuxu charchfeno Slobodni softver 7 15.12.2005 2:11
Treba mi pomoc oko konfiguracije polarnimeda Šta da kupim? 8 10.11.2005 19:00

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:06.