![]() |
![]() |
|
|||||||
| Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#401 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
P.S. Ne valjaju se piše odvojeno ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#402 |
|
Veteran
Član od: 4.3.2009.
Zahvalnice: 126
Zahvaljeno 193 puta na 127 poruka
|
^Sredi link.
|
|
|
|
|
|
#403 |
|
Novi član
Član od: 5.8.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
sredi link
a znam da se pise odvojeno al ovo na brzinu pa et
|
|
|
|
|
|
#404 |
|
Član
Član od: 30.9.2007.
Zahvalnice: 106
Zahvaljeno 80 puta na 40 poruka
|
http://www.debugmode.com/winmorph/
samo kosa crta na kraju ljudi... |
|
|
|
|
|
#406 |
|
Član
Član od: 6.7.2008.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
Sada meni treba pomoc. Mislim da ce me neko razumeti.Hocu da napravim motiv za majcu. Ja sam nasao motiv koji trebam da izdvojim sa plakata koji je 1235x1733. Meni je potrebno da motiv bude sirine ili visine preko 600 px. To sam uspeo. delovalo je sve super medjutim odbili su mi foto,kao razlog su naveli da je loseg kvaliteta. Kad na racunaru otvorim sliku deluje lepo,kad sam je prebacio u telefon i probao da posaljem porukom vidi se sve sto sam radio kao neke brljotine oko motiva.
Zasto je to tako? Kako da isecem lepo i precizno motiv bez prepravki? Ja sam radio sa Ctrl+Alt+X pa sam je odvojio sa Edge highlighter tool ali izgleda da negde gresim. Inace treba da snimim kao png. na kraju. Ako neko ima vremena i volje poslacu mu sliku na mail pa da mi pomogne
|
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Deo inventara foruma
|
Evo još jedan
Dao ti je čovjek ispravljen link Citat:
![]() Dalibore, motivi za majice se rade u Corelu kao vektori, a ako ih radiš u Photoshopu kao rastere onda je najbolje da u štampariju odneseš PSD u layerima i da ne sačuvavaš kao PNG nego da ti rezolucija printa bude 300 ili više dpi. Rasteri su LOŠI za štampu, tu su vektori STANDARD. |
|
|
|
|
|
|
#408 |
|
Član
Član od: 8.5.2010.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 32 puta na 28 poruka
|
Kako da napravim lako novogodisnju cestitku u Photoshop-u CS3 ili u nekom drugom programu?
Skinuo sam uputstvo sa sajta kompjuter bibljioteke ali se bunim oko koraka 6 i 7. |
|
|
|
|
|
#409 |
|
Starosedelac
|
predji odmah na korak 8 i primeni metodu 11 na sve layere.
zatim postupkom 3 zavrsi rad u 10. koraku. |
|
|
|
|
|
#410 |
|
Član
|
Mogu li da se dva shape layer-a spoje u jedan (shape,ne raster)?
|
|
|
|
|
|
#411 |
|
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
Možeš da ih merdžuješ?
|
|
|
|
|
|
#412 |
|
Član
|
^ rasterize-uju se ako ih merdžujem
|
|
|
|
|
|
#413 |
|
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.287
Zahvaljeno 4.495 puta na 1.329 poruka
|
Mislim da je najbolje to odraditi u Ilustratoru.
|
|
|
|
|
|
#414 |
|
Veteran
|
A da probas da ih povezes u grupu? Pa onda izvrsis te operacije koje hoces.
|
|
|
|
|
|
#415 |
|
Član
Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 25 puta na 17 poruka
|
Imam jedno pitanje: Video sam ove teksture za izvesnu igru pa me interesuje na koji nacin, tj kojom metodom je dobijena zelena varijanta teksture? (prva tekstura je original)
Da li neko moze da napise kojom alatkom/filterom ili necim trecim je ovo uradjeno i kako? Pokusavao sam svasta ali sam prilicno slab u PS. ![]() By madsrdjan at 2011-01-18 ![]() By madsrdjan at 2011-01-18 |
|
|
|
|
|
#416 |
|
Član
Član od: 30.8.2009.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 142 puta na 95 poruka
|
Ima vise nacina, ali generalno najbolji je napravis novi layer, popunis zeljenom boljom (zelenom u ovom slucaju) i promenis blending mode (drop lista na vrhu layers palete).
Moze da se izvede i preko Photo filtera ali daje mnogo slabije rezultate, tj blaze nijanse sto nekada moze da bude korisno, a definitivno najlaksi nacin je da samo smanjis opacity layera (gornji desni ugao layers palete). |
|
|
|
|
|
#417 |
|
Veteran
|
Imam pitanje: Mogu li (i kako) da pomeram sliku koja je zumirana dok mi je selektovan neki od lasso tool-ova???
Ako ne kako vi precizno selektujete? |
|
|
|
|
|
#418 |
|
Član
Član od: 30.8.2009.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 142 puta na 95 poruka
|
Drzis space, ja sa 90% selekcija koristim pen tool, najpreciznije sto moze, ostatak vremena laso, nisam ljubitelj smart select alatki.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lars03 na korisnoj poruci: | ||
NikolaS93 (21.1.2011) | ||
|
|
#419 |
|
Veteran
|
Ok, hvala to je pomeranje, a mogu li da povecavam/smanjujem zum dok mi je selektovan lasso tool?
Nisam ni ja ljubitelj smart select alatki, mada koristim Topaz ReMask, i sasvim lepo obavlja posao mada ne moze da se ocekuje perfektno, tako da uvek ponekad treba manualnu odraditi. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Tagovi |
| obrada fotografija, photoshop |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Adobe Premiere Pro, Photoshop | zombi | Grafički softver i radovi | 8 | 23.1.2008 0:37 |
| Besplatni Photoshop filteri (freeware) | oluja | Grafički softver i radovi | 3 | 9.2.2007 15:16 |
| Adobe Photoshop CS bounty hunter :) | nightshift | Grafički softver i radovi | 10 | 30.12.2005 0:21 |