![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 | |
Starosedelac
|
![]()
Shadow of the Comet sigurno sa svojom celokupnom atmosferom i postavkom price a posto su je radili stari majstori "Alone in the Dark" serijala ne treba posebno naglasavati dozivljaj onima koji su igrali i neki njegov deo
Interesantno je da ga nema na listi, pa izgleda da su se na JA povodili strecanjem i protrcavanjem macke koja rusi kantu kao glavnim elementima u njenom spravljanju jer i sami kazu "Shadow of the Comet is the best of the ‘Cthulhu’ adventures, the best computer game based on an H.P. Lovercraft story and one of the best horror games ever released" Phantasmagoria, iako "cheesy" horor, nije bez svojih aduta, kao i malko preterani Harvester koji je ambijentom dosta slican Dark Seedu 2 i koje bi i Dejvid Linc rado potpisao prebacivanjem odgovora na Pattonovo pitanje u novu (staru) temu dolazimo do interesantne situacije Citat:
![]() ja sam bio najblizi - Shadow of the Comet je iz treceg lica ![]() ![]() Wolverine, izvini samo sto nisam bio bas najhitriji sa odgovorom ![]() Poslednja ispravka: dijego_ (3.4.2010 u 2:13) Razlog: spajanje |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (3.4.2010) |
![]() |
#42 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Prosto je neverovatno da sam sinoc prelistavao ovaj deo foruma i nisam nasao gotovo identicnu temu koja vec postoji
![]() Hvala svima na preporukama. S obzirom da imam Amigu vec preko 20 godina, naravno da nisam propustio nijedan njen hit, tako ni Dark Seed. Drugi deo sam nabavio davno, ali RIP verziju, tek skoro nesto sam nabasao na full verziju sa propratnim video materijalom. Nisam je jos probao. IHNM me odavno vec privlaci, pogotovu sto je u potpisu Cyberdreams (isto kao DS), ali pored ovih fancy sarenisha od igara nikako i ona da dodje na red. Scratches sam odigrao dva puta, cak pisao i recenziju za SK. Cudi me da niko nije pomenuo Ripper-a ![]() Prvo cu dati sansu Lost Crown-u, a onda cu se pozabaviti ovim starijim naslovima. Ponovo bih presao Dark Seed i obogatio ovaj podforum jednom kratkom recenzijom. Onda dalje Dark Seed 2, Sanitarium, IHNM. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Patton na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (3.4.2010) |
![]() |
#43 |
Starosedelac
|
![]()
pa dobro, Ripper je horor koliko i Gabriel Knight 2 recimo, uz to su i detektivske a najpre bi se reklo misterije/trileri
mada se apsolutno slazem da igra kao i film ne mora biti po "kalupu" zanra da bi bismo je tu i ubrajali, pa cak i da bi bila dobra horor igra To je i stvar licnog dozivljaja. Meni su recimo "Znam sta ste radili" tipovi filmova uvek bili pre zabavni ili smesni nego sto sam ih smatrao strasnim (dobro, nije bas najbolji primer). Ne kazem da ne volim ovakve filmove, cak naprotiv - ali gledalac ce u filmu poput Petak 13. ili Noc Vestica unapred znati koju vrstu strave da ocekuje iako naravno ni to nije nikakav garant da se nece uplasiti, strecnuti ili slicno. Zato ova druga grupa koja igra na kartu postavke radnje i price moze ispasti mnogo strasnija, tipa Psiho, Duhovi u nama itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Starosedelac
Član od: 12.4.2006.
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 482 puta na 244 poruka
|
![]()
Odigrao sam Downfall (v.1.4) sa dole spomenute liste i sviđa mi se.
Mislim da je nepotrebno kotirana tako visoko u poređenju sa drugim naslovima sa iste te liste, no dobro....svako ima svoje. Sam dizajn igre je lepo osmišljen. Nije mi bila scary, mada je horror atmosfera lepo dočarana.Zagonetke nisu teške i nema mnogo šetanja tamo/vamo, i kratka je - za ubiti dva popodneva. Nešto kao psihološki triler(?) sa primesom blage jeze. I ima malo "violence and gore, sexual content and strong language and it is suitable only for persons of 18 years and over". Poslednja ispravka: draske73 (5.4.2010 u 23:20) Razlog: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Član
Član od: 14.9.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 9 puta na 8 poruka
|
![]()
dosta volim horore,ali od tih manje poznatijih ima npr clock tower za sony 1 vrlo istripovana igra,pa npr nije losa obscure,zatim parasite eve 2 odlicna igra koja je bila za sony 1,x files za sony 2 sve su to manje vise zapostavljene igre a vrede da se odigraju bar neko ko voli horor zanr
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Veteran
Član od: 27.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 270 puta na 153 poruka
|
![]()
Ljudi da li neko ima iskustva sa igranjem Eternal Darkness Sanity Requiem htio bih je probati po preporuci druga koji kaže da te igraprosto opsjedne atmosferom i strahom.Nisam našao nikakvi tag o njoj na forumu a htio bih eto znati iz nečijeg iskustva da li je vrijedna igre pošto je dosta davno izašla.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.668
Zahvaljeno 841 puta na 501 poruka
|
![]() Citat:
a trebala bi svakako biti vredna- pokupila je odlicne ocene (9/10) kada je izasla (2002.)... evo ign link-a: http://cube.ign.com/objects/015/015887.html ... |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci: | ||
Goldfinger (21.9.2010) |
![]() |
#48 |
Deo inventara foruma
|
![]()
pa ima emulator za GC
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, horor, horror, predlozite mi avanturu, preporuka avantura, preporuka igara |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|