![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 3.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
pozdrav svima
kupio sam nov PC i vec imam problema konfiguracija je sledeca maticna: Intel D945PLRN cpu: Pentium D 940 3.2GHz dual core memorija: PQI 2x512MB na 533MHz graficka: Asus EAX1600PRO 256MB hdd: Seagate Baracuda 250GB rezac: Pioneer DVR-111 kuciste sa napajanjem: neko Asus sa 360W e sad problem je sledeci i pretpostavljam da je do ploche imam jedan stari hdd mada nije star, od prosle godine ,IDE paralelni od 80GB western digital koji podrzava sve zakljucno sa ultra dma 5 i nakacim ga na ide flat kabal na ovaj novi pc BIOS ga ne vidi sto je vrlo cudno al kad se sistem XP podigne prepoznaje ga i vidi mu sve particije zapravo dvije koje sam napravio znaci mogu da radim sa njim al vidi cuda kad krenem da prebacujem odnosno da kopiram sa njega na novi hdd, to se obavlja vrlo sporo (za 5GB treba vise od 30-40min) i opterecuje CPU idem ja na device manager na ono IDE ATA/ATAPI i tamo vidim da taj hdd od 80GB radi u PIO modu, i nema mogucnost da se postavi na neki DMA mod zbunjen sam restartujem i ulazim u BIOS,pokusavam da nadjem setovanje za to al kako kad uopste i ne vidi ovaj hdd od 80GB onda ga ja raskacim i odem na net da trazim update BIOS-a i komplet update za ovu plochu nadejm najnoviji BIOS i vrlo lagano ga flashujem sada je situacija drugacija novi BIOS vidi hdd od 80GB ali nema nikavih podesavanja za DMA ili PIO namjestim cak i boot order da prvo ide ovaj od 250GB ali pazi sada problema sistem nece da se podigne!!! puf tu sam vec prodimio raskacim 80GB i vratim stari bios i onda radi onako kako je i bio napomenucu i jos da sam primijetio dok se sistem podize sve nesto blica na monitori neke bijele roze horizontalne linije...mozda je to do graficke??? puf ma puko sam i jos nesto dal je normalno da temp procesora gledano iz BIOSa bude oko 65-68 stepeni celzijusa? zahvalio bih svakom ko moze da pomogne a ako ne da mi kazete koja je ploca neke druge marke dobra za gore pomenuti procesor do otprilike nekih 100-120 evra |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 348 puta na 247 poruka
|
![]()
za temperaturu je moguce,ipak su vrucine,ne znam da li imas neke coolere sem onog "glavnog" ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
da da ima dodatni ventilator na kucistu, ima ventilator na napjanju i graficka ga ima, ostalo na plochi je sa hladnjacima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
stavi taj hdd, digni win i idi u ide ata/atapi i klikni na roll back driver. resetuj komp i sve bi trebalo da je u redu. radilo kod kolegnice provereno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Probaj da u device manager-u u IDE ATA/ATAPI uninstaliras celu granu na kojoj se nalazi taj HDD. Posle dva restarta bi trebalo da proradi kako treba. Za ovo sto se ne vidi u BIOS-u proveri jumpere. WD ima vrlo zuljav sistem jumperisanja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
rijesio sam problem!
![]() probao sve kombinacije i na kraju upalila ova rezac stavio kao master a ovaj wd 80GB postavio na cable select odnosno CS jumper setovanje - oboje na isti ide kabal sada ga i BIOS vidi i XP se normalno podize i oba hdd-a rade punim DMA 5 modom! zahvaljujem na pomoci svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem instaliranja Nero 7 Ultra Editiona | Djomla | Aplikativni softver | 22 | 22.11.2006 10:45 |
Problemi sa novom plocom DFi NF4 Ultra | Boris B. | Kvarovi | 10 | 11.5.2006 3:42 |
veliki problem sa nec 4550 dvd-om | uplasenko | Nosači podataka | 10 | 4.4.2006 19:18 |