Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 13.12.2024, 16:08   #41
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 193
Zahvaljeno 181 puta na 114 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 4

Trailer je klise/losija verzija Killing monsters trailer-a za W3.

Ciri mi je jedan od omiljenih likova W3, ali sam se nadao da necmo igrati sa njom.

Prvo, sama činjenica da je ona sama odlučila postati Witcher , dok su svi ostali dečaci bili prisiljeni na taj život i sada žive u izolaciji i suočavaju se s predrasudama, čini celu dinamiku čudnom.

Drugo, deset puta je moćnija od bilo koje Witcher-a zbog toga što ima elder blood, pa je čudno da je prošla kroz proces mutacija. Da, mogu smisliti razloge u okviru lore-a zašto bi to uradila, ali činjenica da moraju uvoditi novu ekspoziciju samo da bi to objasnili već deluje isforsirano.

Takođe, ova igra će postaviti kanonski završetak za W3. Umesto da svako ima svoj kanonski završetak, sada će samo jedan biti istinit.

Znam da neki vise vole premade characters, kao sto je Geralt, ali bi mi vise odgovaralo da su uzeli slican pristup kao V u CP2077 ili Shepard u ME. Predefinisana proslost sa otvorenim prostorom za izbor.
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2024, 16:16   #42
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.384 puta na 2.034 poruka

Citat:
jaomile kaže: Pregled poruke
Znam da neki vise vole premade characters, kao sto je Geralt, ali bi mi vise odgovaralo da su uzeli slican pristup kao V u CP2077 ili Shepard u ME. Predefinisana proslost sa otvorenim prostorom za izbor.
Pa, bilo bi malo teško objasniti igranje sa Ciri da je poginula u "trojci", zar ne?
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2024, 16:47   #43
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 193
Zahvaljeno 181 puta na 114 poruka

Kako mislis? Zasto je to pitanje na ovaj moj citat?

Ja bih samo vise volio da umjesto predefinisanog lika - kao sto su Geralt i Ciri, igramo u nastavku kao potpuno novi lik. Npr mladi novi witcher iz skole Grifina ili bilo koja od milion drugih opcija.
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2024, 17:04   #44
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Kako mislis? Zasto je to pitanje na ovaj moj citat?
Obrisao sam pogrešan deo poruke kada sam citirao ali citat je trebalo da bude ovo.
Citat:
Takođe, ova igra će postaviti kanonski završetak za W3. Umesto da svako ima svoj kanonski završetak, sada će samo jedan biti istinit.
Citat:
Ja bih samo vise volio da umjesto predefinisanog lika - kao sto su Geralt i Ciri, igramo u nastavku kao potpuno novi lik. Npr mladi novi witcher iz skole Grifina ili bilo koja od milion drugih opcija.
Bukvalno su svi nakon epiloga "trojke" znali da će protagonista sledeće igre biti Ciri.

Da je CDPR drugačije izabrao za vek i amin bi im se stavljalo na teret to što su umesto ustaljenog i izuzetno voljenog kanonskog lika izabrali nekog anonimusa.
Stara 13.12.2024, 17:45   #45
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 498
Zahvaljeno 3.140 puta na 1.319 poruka

Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2024, 20:55   #46
S.t.a.r.a.c.
Banned

Član od: 24.3.2018.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 110 puta na 62 poruka

Da, ali:

Citat:
The problem is not only about the agenda but the LORE breaking changes. The trial of grasses (the mutation process to become a witcher) cannot be performed on grown up people! The very reason it is children who participate in the trial of grasses is because their bodies are undeveloped at this stage, so it is easier to 'rebuild' them. And even with that, no Girl ever survived even the first step of the trial of grass, and just 2 out of 10 boys survived it. Furthermore, Ciri can't use Witcher signs or magic. In the books, Yennefer starts lecturing her, but after the accident in the desert, she loses any ability to use magic; Witcher signs are the lowest and simplest expression of magic, but still magic. Ciri only can use the gift of her blood, which is the ability to walk between worlds and even time. Another important point, the trail of grasses is a forgotten skill at this point as Geralt (which was actually confirmed in the latest book) is the last batch of children to undertake the mutation process. What we can see in this Trailer is BS Fan Fiction breaking the lore and shitting on the source material. This looks like virtue signalling slop, just like many other games today
S.t.a.r.a.c. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2024, 21:08   #47
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.597 puta na 4.062 poruka

Citat:
S.t.a.r.a.c. kaže: Pregled poruke
Da, ali:
Ako ces se fatati knjiga onda nemoj igrati ni igre jere vec od prve igre CDPR je izmjenio lore u vise navrata.
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2024, 22:03   #48
S.t.a.r.a.c.
Banned

To je normalno jer ne mozes sve iz knjiga implementirati u igru. Ali sada mijenjaju i ono sto je vec dio tih igara, a totalno nema smisla.
Stara 13.12.2024, 22:27   #49
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.859
Zahvaljeno 993 puta na 615 poruka

Nisu morali da je poruzne, da bi se nekom valjda ulizali, al dobro. Mod i teraj.
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2024, 22:40   #50
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
S.t.a.r.a.c. kaže: Pregled poruke
Da, ali:
Citat:
The problem is not only about the agenda but the LORE breaking changes. The trial of grasses (the mutation process to become a witcher) cannot be performed on grown up people! The very reason it is children who participate in the trial of grasses is because their bodies are undeveloped at this stage, so it is easier to 'rebuild' them. And even with that, no Girl ever survived even the first step of the trial of grass, and just 2 out of 10 boys survived it.
Bukvalno ništa u tom paragrafu teksta nije bazirano na izvornom materijalu. Knjige jedino govore da se deca biraju iz čisto praktičnih razloga, jer je najlakše započeti proces obuke budućeg večca dok je još mlad, i da u proseku tri od deset deteta preživi Trial of the Grasses. Ta priča oko "rebuildovanja" je prosto "umetnička sloboda" CDPR-a koji je rešio da "adaptira i proširi" izvorni materijal za potrebe treće igre.

Takođe, niko nikad nije ni pokušao da podvrgne devojčice proceduri tako da je i ovaj deo koji kaže "nijedna devojčica nije preživela ni prvi korak" čist "zato što ja tako kažem" argument.

Citat:
Furthermore, Ciri can't use Witcher signs or magic. In the books, Yennefer starts lecturing her, but after the accident in the desert, she loses any ability to use magic; Witcher signs are the lowest and simplest expression of magic, but still magic. Ciri only can use the gift of her blood, which is the ability to walk between worlds and even time.
Znaci nikada nisu do detalja objašnjeni u knjigama. Jedino što se zna je da je za nihovo "kastovanje" potreban intenzivan trening koji podrazumeva postavljanje prstiju u određen položaj da bi "kast" uspeo. Ciri tokom svog prvog boravka u Kaer Morhenu nije mogla da koristi Znake iz prostog razloga što su joj prsti još uvek bili previše mali za to.

Citat:
What we can see in this Trailer is BS Fan Fiction breaking the lore and shitting on the source material. This looks like virtue signalling slop, just like many other games today
Konstatacija od nekoga ko verovatno koristi ChatGPT za ovakve zidove teksta koji ne mogu da budu dalje od izvornog materijala.

U prevodu balavci koji još uvek ne znaju ni guzicu da obrišu kako treba i već jednom treba da prestanu da isisavaju radost iz svega čega se dotaknu jer svuda oko sebe vide nekakvu "a-đe-ndu"

CDPR je odavno u svoje igre, posebno "trojku", uveo izmene koje ne samo da ne prate izvorni materijal nego neke stvari potpuno retkonuju do neprepoznatljivosti.

Ova igra ako se potrudi da ispravi nedostatke "trojke" i pravilno inkorporira neke nove koncepte ima potencijala da bude najbolja Witcher igra.

Mislim, veštac koji crpi snagu iz mutacija i (prave) magije u isto vreme

Samo još i da dočekamo da igra izađe pre odlaska u starački dom

Citat:
polarnimeda kaže: Pregled poruke
Nisu morali da je poruzne, da bi se nekom valjda ulizali, al dobro. Mod i teraj.
Aman bre ljudi jeste li vi ikada videli žensko u svojim tridesetim godinama?
Stara 13.12.2024, 22:45   #51
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 498
Zahvaljeno 3.140 puta na 1.319 poruka

Citat:

Drugi engine, drugi ljudi, drugaciji studio...

Sto se tice lore-a sami su sebe malo gurnuli u vrelu vodu, pogotovu sada kad su izjavili da nece "dirati" ni jedan kraj iz TW3...kako ce zaobici oko toga kao i kako ce objasniti to kako je Ciri prezivela taj trial of the grasses...well saznacemo za 3-4 godine
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2024, 23:15   #52
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.597 puta na 4.062 poruka

Video

Ciri ce da koristi svoje moci u igri i sto se tice toga jaca je od Geralt-a. Cudoviste iz trailer-a je zvanicno "Bauk" iz srpskog folklora/mitologije XD
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2024, 23:38   #53
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.005
Zahvaljeno 4.063 puta na 2.436 poruka

Citat:
Monstrumi joj lomili vilicu jednom i nos dva puta, nije lako biti Witcher. Nego dok ovo izađe, flopnuće sigurno još par progresivnih naslova pa prolepšavanje u finalnom izdanju uopšte nije isključeno.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
polarnimeda (14.12.2024)
Stara 13.12.2024, 23:44   #54
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.673
Zahvaljeno 4.125 puta na 2.695 poruka

Ne znam sta se ljudi cude. Bukvalno jedan od krajeva trojke je da ona krene Geraltovum putem da bude Vestac.
player1 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2024, 23:46   #55
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.673
Zahvaljeno 4.125 puta na 2.695 poruka

Citat:
Aibo kaže: Pregled poruke
Monstrumi joj lomili vilicu jednom i nos dva puta, nije lako biti Witcher. Nego dok ovo izađe, flopnuće sigurno još par progresivnih naslova pa prolepšavanje u finalnom izdanju uopšte nije isključeno.
Iskreno, uvek sam smatrao da je najbolje napraviti dobar kontrast. Kada likusa "u divljini" izgleda kao ruzno pace, ali kada se sredi za drustveni izlazak da izgleda kao bomba.
player1 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.12.2024, 1:39   #56
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 659
Zahvaljeno 1.382 puta na 711 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Citat:
Realno postala je witcher, maklja se sa karakondzulama svaki dan citav dan i omatorila je, nije za ocekivati da bude negovana.
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.12.2024, 4:35   #57
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.859
Zahvaljeno 993 puta na 615 poruka

Ma nije do toga, deluje mi kao da su joj izmenili lobanju totalno... A nije da je bila dete u Witcher 3, pa da kazes da jos nije bila formirana.
Al OK, nek igra bude dobra, ovo ostalo se da resiti ili zanemariti.
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.12.2024, 11:05   #58
Cracked But Whole
Starosedelac

Član od: 26.6.2016.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 609 puta na 368 poruka

Ja ne razumem vaše standarde lepote kad vam sasvim prikladno žensko lice smeta jer su ga "poružnili" od neke varijante gde je Ciri izgledala kao tinejdžer.
Ako su vam tinejdžeri ideal lepote, onda dobro
Cracked But Whole je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Cracked But Whole na korisnoj poruci:
pentraksil (15.12.2024), player1 (14.12.2024)
Stara 14.12.2024, 13:10   #59
Malik Tintilinic
Starosedelac

Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 324
Zahvaljeno 372 puta na 264 poruka

Nisam igrao W jer iz treceg lica, nemam pojma ko je zenska i kako je izgledala, al' po trejleru ne bih rekao da je ruzna. Nije moj tip ni Judy Alvarez (kilo farbe svuda), pa opet uzivam u "vezi", razmena neznosti, dopisivanje.
Ovo da urade u prvom licu i mozda i ja odigram.
Malik Tintilinic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.12.2024, 13:10   #60
S.t.a.r.a.c.
Banned

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Bukvalno ništa u tom paragrafu teksta nije bazirano na izvornom materijalu. Knjige jedino govore da se deca biraju iz čisto praktičnih razloga, jer je najlakše započeti proces obuke budućeg večca dok je još mlad, i da u proseku tri od deset deteta preživi Trial of the Grasses. Ta priča oko "rebuildovanja" je prosto "umetnička sloboda" CDPR-a koji je rešio da "adaptira i proširi" izvorni materijal za potrebe treće igre.

Takođe, niko nikad nije ni pokušao da podvrgne devojčice proceduri tako da je i ovaj deo koji kaže "nijedna devojčica nije preživela ni prvi korak" čist "zato što ja tako kažem" argument.

Znaci nikada nisu do detalja objašnjeni u knjigama. Jedino što se zna je da je za nihovo "kastovanje" potreban intenzivan trening koji podrazumeva postavljanje prstiju u određen položaj da bi "kast" uspeo. Ciri tokom svog prvog boravka u Kaer Morhenu nije mogla da koristi Znake iz prostog razloga što su joj prsti još uvek bili previše mali za to.

Konstatacija od nekoga ko verovatno koristi ChatGPT za ovakve zidove teksta koji ne mogu da budu dalje od izvornog materijala.

U prevodu balavci koji još uvek ne znaju ni guzicu da obrišu kako treba i već jednom treba da prestanu da isisavaju radost iz svega čega se dotaknu jer svuda oko sebe vide nekakvu "a-đe-ndu"

CDPR je odavno u svoje igre, posebno "trojku", uveo izmene koje ne samo da ne prate izvorni materijal nego neke stvari potpuno retkonuju do neprepoznatljivosti.

Ova igra ako se potrudi da ispravi nedostatke "trojke" i pravilno inkorporira neke nove koncepte ima potencijala da bude najbolja Witcher igra.

Mislim, veštac koji crpi snagu iz mutacija i (prave) magije u isto vreme

Samo još i da dočekamo da igra izađe pre odlaska u starački dom

Aman bre ljudi jeste li vi ikada videli žensko u svojim tridesetim godinama?
Imas apsolutno pravo ponekad i ne napisati vecu kolicinu besmislica. A "umjetnicka sloboda" ti danas dodje kao nekakav izgovor.
Umjetnicka sloboda = samuraj peder. Mozda i Geralt napokon postane probudjen.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 3 White Ripper Role-Play 7743 21.5.2024 18:03
The Witcher 3 OBS LAG!! ringloW otpaTci 0 30.8.2022 15:01
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01
Witcher 3 kosplej akcija! Maskiraj se i osvoji GTX 960! Kole Dešavanja i događaji 38 17.4.2015 13:05

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:50.