![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 7.4.2007.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Ocu ovo da zavrsim sad tokom raspusta da se ne mucim poslije...evo mog problema:Imam 2 hard diska u kompjuteru (jedan od 80gb a drugi od 250gb). Hard disk od 250gb je podijeljen na 3 dijela..na jednom je vista,na jednom xp operativni sistem a na trecem nista i plus imam taj drugi od 80gb koji je takodje prazan...zelim da u kompjuteru imam sto manje particija..dakle mogu li spojiti te hard diskove i na koliko djelova ce biti kada se maksimalno spoje i da li ce se pri tom spajanju izbrisati sva moja dokumenta u njemu? Hvala unaprijed (ako ste ista shvatili)..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
![]() Moj predlog je da batališ dva OS-a, instaliraj jedan (ili XP ili Vista u zavisnosti od tvojih potreba) a particiju na kojoj je bio jedan od ovih sistema spojiš sa ovom trećom particijom. Inače, opšta preporuka je da se HDD deli na dve particije, na jednoj ćeš imati OS i programe dok ćeš na drugoj imati sve bitne podatke, fajlove, slike, muziku itd. tako da u slučaju pada sistema nećeš imati probleme sa tim fajlovima jer će se oni nalaziti na drugoj particiji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eat, sleep & blink
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 7.4.2007.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Inače, opšta preporuka je da se HDD deli na dve particije, na jednoj ćeš imati OS i programe dok ćeš na drugoj imati sve bitne podatke, fajlove, slike, muziku itd. tako da u slučaju pada sistema nećeš imati probleme sa tim fajlovima jer će se oni nalaziti na drugoj particiji.[/quote]
da ali me mrzi uvjek da ilazim u dtugi hard disk da bi upalio muziku slike itd a i onda mi se pjesme nece naci u iTunes-u koji inace koristim... ostalo mi nista nije jasno...dakle moze li se spojiti makar da ih imam 3 particije al pod uslovom da nista ne reinstaliram... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Ja bih ti predlozhio sledece. Na taj disk od 80gb instaliraj XP, a ovaj drugi podeli na 2 particije od jedno 50 i 200 gb, na tu od 50 instaliraj vistu a na ovoj drugoj drzhi podatke... to smanjuje broj particija za 1, a svejedno kojim cesh redosledom instalirati OS-ove, onaj koji cheshce koristish stavi na brzhi hard disk
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
E ljudi imam jedan problem.Imam dva harda jedan od 80 i jedan od 120.e u tom od 120 je problem.kada god palim komp,na samom pocetku pise "prim slave disk problem status bad please backup and replase" to je taj od 120 on je slave.imao sam na njemu 2 particije i probao sam da ih obriisem,i formatiram hard,greska i dalje stoji,ali taj hard radi normalno.da li neko zna u cemu je problem,i kako da ga resim?.jel to znaci da ce da rikne hard ili moze nekako da se sredi?da li mozda moze da pomogne low level format?? hvala unapred
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Probaj da ga prikljuchish na drugi ATA prikljuchak (pretpostavlam ATA chim pominjesh prim. slave), ako i na njemu to izbacuje ili ti je falichan ATA kontroler na plochi, ili elektronika kod diska, sa chim ti ne mogu bash pomoci :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
|
![]()
[quote=DooMchE;689884]Probaj da ga prikljuchish na drugi ATA prikljuchak (pretpostavlam ATA chim pominjesh prim. slave), ako i na njemu to izbacuje ili ti je falichan ATA kontroler na plochi, ili elektronika kod diska, sa chim ti ne mogu bash pomoci :/[/quote
Imam samo jedan prikljucak na maticnoj ploci,ostali su sata,tako da to otpada.ploca je nova tako da ne verujem da ne valja kontroler na njoj ali hard je mator tako verovatno je on pokvaren.na ne znas nista o low level formatu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Ma ne verujem da je problem u formatu, ne bi trebalo da prijavljuje kao "primary slave problem", vec kasnije u toku bootovanja sistema. Probaj full format ako nemash nishta vazhno na disku, ne mozhe nishta da te koshta. Takodje mozhe da bude (ali chisto sumnjam) i do napajanja, ako je starije, a takodje izmenjaj sve moguce konektore pa proveri. Ako nishta od ovog ne radi onda je najverovatnije elektronika kod diska.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
USB Hard disk | Suad Novic | Operativni sistemi | 4 | 29.12.2008 20:01 |
Moj hard disk... umro... :( | forrest_gump | Nosači podataka | 8 | 4.12.2007 1:04 |
Da li mogu da od IDE napravim SATA Hard disk? | Mookey | Nosači podataka | 7 | 7.2.2007 3:44 |
Hard postao bad(RAW) | VMedic | Nosači podataka | 1 | 2.11.2006 4:50 |
SATA2 - Hard Disk dilema | Erdeljan Boris | ŠDK - Nosači podataka | 19 | 19.9.2006 22:49 |