![]() |
![]() |
|
Vesti Vesti koje se tiču osnovnih komponenti (procesora, ploča, memorije...) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Kompanija Western Digital predstavila je svoj prvi Hard Disk Enterprise klase sa kapacitetom od 2TB. Novi disk nosi oznaku 2TB RE4-GP, opremljen je sa 64MB cache memorije, a povezuje se putem SATA 3.0Gbps interfejsa. Ovaj hard disk podržava i WD GreenPower tehnologiju, koja omogućava uštede u potrošnji električne energije i do 50%. Western Digital 2TB RE4-GP ima očekivani životni vek od 1,2 miliona sati, a na tržištu bi se trebao naći u narednim nedeljama, po preporučenoj ceni od 329 dolara.
Inace, WD je prvi proizvodjac kome je ovo poslo za rukom, da smesti 2TB na jedan tvrdi disk. Jos info-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Preterali? Nemoj da si smešan. Pre svega nema preterivanja u ovoj oblasti, a pored toga ovo je namenjeno jeftinim mrežnim serverima koji izbegavaju skupe SCSI diskove.
Ovo je super vest i mogla bi da dovede do pojeftinjenja manjegabaritnih diskova, samo mi je ta cena od ~300$ nešto niska, očekivao bih bar 500+... vremena se menjaju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Slazem se sa Eniaroyahom, ovde nikad nece moci da se pretera, a nekim ljudima nikad nece biti dovoljno prostora... Uvek ce da traze jos nekoliko gigabajta...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
|
![]()
Nije uopste malo. Ja sam za 5 meseci uspeo da napunim 750GB
![]() Za nekoga ko ima dosta HD filmova, fotografije visoke rezolucije, sve vise igara zauzima dvocifren broj gigabajta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Niko nije preterao, samo mislim da bi niza cena bila bolja buducnost za nas korisnike. Bolje da gledaju kako ce hardovi biti jeftiniji a ne kako ce da nafuraju 2-3 cak i 5TB. OCZ je pre par dana najavio prvi SSD od 1TB (cenu nisam video ali verujem da je astronomska).
Evo slike, inace hard je 2x brzi nego sadasnji SATAII SSD-ovi... Brzina citanja je 500 MB/s a upisa je 480MB/s. Saznao sam i cenu a ona je $1400 za model od 250GB a cak $3000 za model od 1TB. ![]() Poslednja ispravka: dzonihsv (2.5.2009 u 12:41) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]()
Preterali su...
Za normalnog korisnika 2 TB je previse... Da ne pricam ako ga napunimo do kraja,ko ce da radi toliki bekap i na cemu? Naravno na jos jednom HDD-u od 2 TB... Ako mene pitate isuvise... A sad ukusi i razmisljanja su razliciti,ali ja znam da ga ne bih pazario... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Verovatno je ovakva prica bila i kad se pojavio hd od npr. 40GB...
I tad se cinilo da je mnogo, da nece moci da se napuni itd. Ali niko se ne bi bunio da mu stave takav disk u novu konfiguraciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]() Citat:
Sto se tice 2TB harda, daleko od toga da su preterali, mislim da kasne. Jos cekamo 5TB ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
^Pa sad sam te razumeo, OCZ-ov PCIe 1x SDD je brzi 2x od SATA SSD. To je logicno. Ali ti si rekao ovo
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa mislilo se na taj OCZ hard, niti jedan drugi nije bio u prici.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kao da ima veze: Hard Disk Drive = Solid State Drive.
![]() Pricacemo, onda samo "Drive". :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
|
![]()
Cek, cek... ocekivan zivotni vek je 137 godina?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.7.2007.
Zahvalnice: 703
Zahvaljeno 888 puta na 379 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]()
Ma zar nije jasno da je Blu ray dao licencu kinezima (mislim da je bila vest i u novom SK), biće poplava kako uređaja tako i diskova, znači silazi u mase. Uzimajući u obzir veličinu fajlova logična je i veličina HD i SSD uređaja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]() Citat:
Nema preterivanja kod diskova ako radiš nešto ozbiljno. Ja se bavim amaterskom video produkcijom i umetničkom fotografijom, za 6 meseci sam napunio 40ak GB fotki, a nemam RAW format... šta će biti kad ga budem imao? Video ne smem da pomenem, + uvek treba praznog nekompresovanog mesta za grabbing... Uostalom, rekoh već, ta serija diskova je namenjena mrežnim serverima za firme i entuzijaste, ne za tetris korisnika... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]()
Heheheh, ja sam budžio dva komada jedan 1,9 za OS a drugi kao storage čini mi se malo veći... beži , to je bilo vreme poplave PC smeća u Srbiji. Ljudi danas imaju mnogo veći izbor, mada se nešto suzio u zadnjih godinu dana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Član
Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 20 puta na 15 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Tema umesto vesti prerasta u "čemu ovo?". Naravno da tehnologija napreduje i da nije tako, još uvek bi se svi igrali na C64 ili nekim 286-icama. Dakle, tu priču nećemo više da čitamo, pričamo o hardu, a ne o potrebi za njime. I ovo uopšte nije preterivanje, čak ni za današnje kućne korisnike. Meni su oba harda skoro puna (ne znam da li je ostalo 20GB ukupno slobodnog prostora) i zaista bi mi legao jedan ovakav hard. I ako bi koštao ispod 300€ kod nas, to je sasvim dobra početna cena za ovaj kapacitet.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci: | ||
zdravkelja (2.5.2009) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows mi ne prepoznaje novi hard disk | Win32 | Kvarovi | 14 | 25.8.2009 22:28 |
Prebacivanje particije "C" na novi hard disk | MI66 | Nosači podataka | 5 | 15.5.2009 14:32 |
Crknut eksterni Western Digital hard disk | Vlado78 | Nosači podataka | 4 | 2.2.2009 8:33 |
Hard disk problem - treba mi pomoć da iščupam podatke | fingerprint | Nosači podataka | 2 | 22.12.2008 21:48 |
Hard disk is down!.... | Peruzzi | Kvarovi | 8 | 21.7.2006 0:13 |