![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Posto je Zoran845 predlozio da se otvori tema u kojoj bi se raspravljalo o tome sta je avantura po defaultu (recimo), a i da ne bi spamovali u temi o BS, evo je...
@Zoran Moja greska, iz onog "ne razumem" sam ukapirao da ti ne razumes sta Nillaith kaze... Poslednja ispravka: caine (6.8.2007 u 3:58) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 24.3.2007.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
@ Zoran845
Pošto sam malo kratkovid i zaboravan, molim te da mi navedeš mesto gde sam rekao da Tomb Raider nije avantura Nisi direktno, ali po tvojim nekim stavovima Tomb Raider nije avantura, jer se tu na svakom koraku gine |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() E, sad, kad sednem za komp i pustim ("čistu") avanturu, zadnje što očekujem je da će da me prebije siledžija sa ramenima kao trokrilni orman ili da upadnem u neku rupu i sj***m se! ![]() U tome je poenta svega sto sam do sada na ovu temu rekao. Jedan lik iz oblasti života o kojoj je STROGO zabranjeno govoriti na ovom forumu bi sad rekao: "Je l' jasno?" ![]() ![]() Pozdrav i nemoj da mi zameriš, jednostavno si me žacnula u živac. ![]() P.S. Imam Tomb Raider, ali je još nisam odigrao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
@Shlaymara Necu vise da te vucem za misa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 24.3.2007.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Nisam ti zamerila nisha, niti mi je bio cilj da se s nekim owde svadjam, samo sam rekla da je meni zanimljivije ako mi iskochi Game Over, load game....
Aw bilo, proshlo idemo dalje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 60 puta na 47 poruka
|
![]()
Uh, da se razumemo, ja sam Tomb Raider navela kao primer, niko ga pre mene nije spominjao.
I da, zna da iznervira kada umres usred avanture i shvatis da ti je poslednji save od pre 3 sata ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa da, kao sto sam ranije rekao, ok je postojanje game overa u avanturi ako igra napravi autosave pre pogibije. Ipak, kad covek igra avanturu ne ocekuje da ce da umire na pola sata...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 60 puta na 47 poruka
|
![]()
Istina
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 31 puta na 24 poruka
|
![]()
U starim avanturama Sierre(Space quest,King's quest) se gine na svakom koraku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Amen.
![]() Citat:
![]() ![]() Posle sam odigrao i preostale dve Pajton avanture, pa "The Curse of Monkey Island", pa "Grim Fandango" a šesta avantura je bio baš "Broken Sword: The Shadow of the Templars". Tu sam, kad sad pogledam, prvi put video sopstveni nadgrobni spomenik u jednoj avanturi, i biće da je podsvest proradila kad sam se onoliko uskopistio zbog pravdanja "smrti" u avanturama. ![]() Eto razloga, a nisam ni bio svestan toga. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku caine na korisnoj poruci: | ||
Propeler (23.9.2007) |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 7 poruka
|
![]()
@ caine
Jeste hvala. R'away2 sam odigrao a za ove ostale, osim Sam & Maxa, nisam cuo. Thx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 7 poruka
|
![]()
kad sam vec tu da pitam... Jel moze neka preporuka shta sad odigrato od avantura a da je novije. Poslednje shto sam odigrao je Tunguska. I sve bitnije avanture pre nje. Jel izashlo neshto dobro u medjuvremenu od Tunguske pa na ovamo da vredi? Thx.
Poslednja ispravka: Shlaymara (23.9.2007 u 18:29) Razlog: Izbacen prvi deo posta koji nema veze sa temom |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
|
![]() Citat:
Nemoj ti mali mene da ispitujes oko mog avanturistickog staza ![]() ![]() Evo moje liste predjenih avantura (P&C i njima slicnih, dakle ne arkadnih mada sam i ovih presao milion): Myst 1 3 i 4, Syberia 1 i 2, Longest Journey 1 i 2, Broken Sword 1 2 i 3, Sherlock Holems Earring i Awakened, Post Mortem, Still Life, Return To Mysterious Island, Fahrenheit, Agatha Christie ATTWN, Scratches, Secrets Of Da Vinci, Paradise... A sada cekam da nabavim Dead Reefs i Secret Files Tunguska (deluju mi zanimljivo) i naravno izlazak novog Sherlocka... Ne mogu bas svega da se setim... ![]() A sto se tice obavezne lektire nisam je obavezno citao u srednjoj skoli, uvke sam nekako eskivirao... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Anyway, cenim da ce ti se Grim svideti. Obavezno javi utiske. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Banned
|
![]() Citat:
Citat:
Pa mozda sam odigrao 2-3 crtane avanture (bese to davno)... Ne mogu se po kvalitetu meriti sa ozbiljnijim, po mom misljenju, plus im je jedino humor... Znaci ne moze da se bira rezolucija, vec je igra (GF) odradjena u 640x480... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Koliko sam ja primetio, sve p&c avanture, po tezini i kvalitetu zagonetki ne mogu da se porede sa Mystolikim avanturama, ali mogu medjusobno... Cini mi se da nema veze u kom je maniru radjena grafika. Naravno, neka je teza od druge, ali nezavisno od grafike. Npr, Discworld je, po meni, jedna od najtezih p&c avantura, a ima cartoonoliku grafiku. ![]() Poslednja ispravka: caine (10.10.2007 u 19:39) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() Bas taj Monkey Island je klasican primer, glavolomke su tu da zabave, ne da namuce... Jednostavno cartoonolika grafika je namenjena deci, kao i recimo vecina tih avantura... Oko boldovanog se mogu sloziti. Mozda ih (avanture) i ne treba deliti po grafici... Ali takva grafika obicno ide sa jednostavnim opustajucim glavolomkama... Bar sam ja takav utisak stekao... Naravno uvek ima izuzetaka, ali da li se bilo koja cartoon avantura moze meriti recimo sa Syberi-om, po prici, po zagonetkama, po grafici (crtezima), ma igra te jednostavno uvlaci, a to se ne moze reci za ove... Pa mislim nivo detaljnosti koji je odradjen oko likova, mene je najvise odusevio onaj pijani/propali ruski ex pilot (OSETIS MU NOSTALGIJU ZA KOMUNIZMOM SA SVAKIM UDAHOM I IZDAHOM, naravno vodka govori iz njega ![]() Ko razume shvatice... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ova rasprava je zrela za (novu) temu - "Grafika u avanturama".
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, avanture po defaultu |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Zasto su zamrle FMV avanture? | Patton | Avanturističke igre | 28 | 8.4.2016 18:41 |
Lucas Artsove avanture | caine | Stare igre | 23 | 20.5.2008 21:19 |
Stare domace tekstualne avanture za spectrum | Shkomi | Stare igre | 7 | 5.11.2007 19:19 |
Stare avanture | N_i_k_o_l_a | Avanturističke igre | 42 | 15.5.2007 16:03 |