![]() |
![]() |
|
|||||||
| Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Deo inventara foruma
|
Pozdrav svima, imam laptop Lenovo N500 sa sljedećim komponentama:
CPU Intel Core 2 Duo 2 GHz RAM 4 GB HDD 160 GB VGA Intel 4500 OS Win7 x64 Ultimate Imam i dva problema s njim. Problem br. 1 - baterija Na njemu je bila fabrički instalirana Vista i postoji recovery particija sa originalnim OS-om. Na Visti uredno vidi bateriju koja radi, koju sam testirao i koja daje uredan napon. Sada je instaliran Win 7 x64 Ultimate koji kaže "No battery is detected" i stoji crvenim prekrižena ikonica baterije kao da je uopšte ne prepoznaje. Probao sam: - Device manager, zakoljem generički driver (uninstall), vađenje baterije pa ponovno vraćanje, 30 sekundi držanje power buttona bez baterije i adaptera da se razelektriše i ništa nije uspjelo od navedenog - novu zamjensku bateriju iz battery shopa sa kojom se dešava isto. Problem br. 2 - tastatura Ne radi ni pod Vistom ni pod Win 7 x64. Konektor je uredan, nije korodirao niti je u nekom prekidu, tipke su uredne a tastatura ne radi. Probao sam: - Device manager, zakoljem generički drajver za tastaturu (uninstall), vađenje tastature i ubacivanje druge sa drugog laptopa, produvavanje svega kompresorom, ubacivanje USB tastature koja uredno radi preko USB-a, pritiskanje Num Lock, ScrLck i Caps tastera da bi ova integrisana tastatura "odbagovala" i ništa. Ne znam više šta da mu radim a muče me samo ta tastatura i baterija, sve drugo je uredno. Ima li neko kompletnu šemu/slike ploče ovog laptopa, da provjerim da nisam slučajno neki kablić zaboravio spojiti, u šta sumnjam ali nije loše provjeriti? Ima li neki drugi način da riješim ova dva problema? Hvala. |
|
|
|
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Lenovo g580, problem audio jack | Markius | Kvarovi | 6 | 12.9.2014 15:24 |
| Problem - Tastatura | problematicno | Kvarovi | 3 | 12.3.2013 15:05 |
| Dell vostro 1510 nova baterija problem | Juraj | Kvarovi | 1 | 21.1.2013 2:33 |
| Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |
| Logitech Desktop Media Mis i Tastatura (Problem) | celitano | Ostale komponente | 5 | 17.12.2005 1:30 |