![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
Pregled rezultata glasanja: Da li biste ucestvovali u playthrough-u? | |||
Da |
![]() ![]() ![]() ![]() |
42 | 41,18% |
Da, ali nemam vremena za tako nesto |
44 | 43,14% |
Ne |
10 | 9,80% |
Glupe li ideje |
6 | 5,88% |
Glasova: 102. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Mr. Spatula
|
![]()
Da li ima zainteresovanih igraca da organizujemo jedan playthrough na SK forumu?
Verovatno se neki pitaju sta je to playthrough. U principu nista specijalno. Skupi se grupa ljudi, odaberemo koju cemo igru igrati, igra se igra po etapama, odredi se datum pocetka igranja i svaka etapa se igra ne duze od nedelju dana (sve zavisi od igre) a za to vreme se na forumu iznose utisci, zanimljiva opazanja, trazi pomoc ako se zaglavi (walkthrough je no-no), daju hintovi, kace zanimljive slike, komentarise prica, citiraju duhoviti komentari...uglavnom, diskutuje se o igri. Postoje i neka pravila oko igranja tj. sta se sme a sta ne, sta se mora a sta ne, ali o tom potom. Vec imam neke ideje sta bi se moglo igrati, ali prvo da vidim ima li zainteresovanih za ovako nesto. Tu je i glasanje da bude sve crno na sivoplavo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nisi za izjašnjavanje stavio mogućnost (srpski: опцију) "da, ali umlatiće me žena, dolazi mi Kuma iz Beograda, sprema se nevreme, najezda skakavaca,...", pa ću za sada da se uzdržim od glasanja.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 1.541
Zahvaljeno 523 puta na 178 poruka
|
![]()
Glasao sam za "Da, ali nemam vremena..." a u stvari mislim "Možda, zavisi od igre"
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ezenkiel na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (15.10.2009) |
![]() |
#5 |
Mr. Spatula
|
![]()
Daj predlog
![]() Treba samo obratiti paznju da igra bude sto linearnija, da se ne desi da svi krenu razlicitim putevima ![]() Ja sam mislio da krenemo sa Runaway kecom i to zbog nekoliko razloga. Igra je dobra, linearna, nije teska, ima od svega po malo, zanimljiva prica, humor, dobra grafika, odlicna muzika, verovatno je svi poseduju (ili se moze kupiti orginal za 400-500 din), dobro radi pod XP/Vista... A ako bi sve dobro proslo, onda bi mogli nastaviti sa Runaway 2 da se obnovi gradivo jer Runaway 3 izlazi do kraja godine (a svi znamo kako se zavrsava dvojka ![]() Ali ako ima neko bolje predloge... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Da sacekamo jos nekoliko sati za Machinarium? To niko nije igrao, a igra ce verovatno biti odlicna.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
To su verovatno svi odigrali
![]() ![]() Najbolje nešto novo, za šta još nema pomoći i što niko nije igrao. ![]() ![]() Nego, gde da nađemo nešto što Forest nije igrao? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
playthrough je odlicna stvar da nateras sebe da odigras neku igru za koju nikako da se nakanis
isto tako, cak i kada te neka igra nervira lakse ces da istrajes u igranju jer je u drustvu zanimljivije, i u tom slucaju mozes svaki cas kada te u igri nesto iznervira da dodjes na temu i zakeras do mile volje ![]() evo recimo, Journey To The Center Of The Earth koji sam uzeo da igram ovih dana bi bio sjajan predlog za playthough - iako jedna od najranijih Frogwares-ovih igara ona je jedna od boljih, pogotovu ako gledamo sa aspekta izgleda lokacija i same grafike, uz pricu i i myst-like logicke zagonetke, ali je gora i od myst-a po pitanju pruzanja dodatnih informacija, nagovestaja oko zagonetki i slicno. takodje, nije problem preci pet ekrana dzinovskih pecuraka za redom gde na svakom morate da gledate trk i kas heroine bez prekidanja, nego sto cete verovatno morati isti putem nazad ubrzo iako niste sigurni da li ste obavili sve na trenutnoj lokaciji u drugom navratu, imate zagonetke koje vrlo lako mogu da dovedu da neko prelako odustane od igre zbog loseg dizajna i feedback-a. recimo - ako vec radite nesto dobro a fali vam jos neka stvarcica igra ce to ignorisati i necete ni znati da ste na dobrom putu. na primer, evo ovo jedne banalizovane i uproscene zagonetke iz igre sa izmenjenom radnjom - ocete da pecate sa kanapom i mamcem ali igra ignorise tu radnju, umesto da kaze kako to nije losa ideja ali da bi mozda trebalo da nabavis jos nesto (stap). to moze da dovede do toga da pomislite kako uopste i ne treba to da radite. da se razumemo, nisam po "defaultu" za ovakvo titranje u igri ali nekad treba i nagovestiti nesto prema tome, playthrough tu moze dosta da olaksa nerviranja, jos ako ima nekih dead-endova i slicno mozes na vreme saznas. sa druge strane, playthrough ocigledno moze i dobro da ispoilerise igru, jer komentarisanja u toku igranja ce bar u nekoj meri doneti i neke informacije tog tipa. ali za neke od avanturistickih vukova ovog foruma koji ce trkom na forum cim reshe jednu zagonetku pa da se siti isprichaju o dozivljaju ili da pljuju po grafici ovo ce biti slag na tortu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
Oggy (15.10.2009) |
![]() |
#9 | ||||
Mr. Spatula
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Eto kako to rade na AG forumu -> http://www.adventuregamers.com/forum...archid=3521909 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Verovatno ce se brzo pojaviti neki walkthrough ili UHS file, pa ce se lepo videti koliko ima etapa. Mislim da ti nalazis obaveznim da neko napravi uvod u igru (kao na AG forumu), ali to nije neophodno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
Član od: 5.4.2008.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 191 puta na 125 poruka
|
![]()
Ideja uopste nije losa.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
Bolje onda Machinarium ako cemo nesto novo, Adam's Venture ima previsoke zahteve za grafickom koje mozda nemaju svi
A i Machinarium deluje kao nesto o cemu bi vise moglo da se diskutuje, eventualno bi moglo od novih i Return to Mysterious Island 2 Mozda da stavis ovih nekoliko igara na glasanje isto |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Mr. Spatula
|
![]() Citat:
RtMI je previse nelinearan za playthrough. Vrlo brzo bi smo se razisi kojekuda, a ima nekoliko vrlo smarujeceiritirajucih momenata koji se provlace kroz celu igru. Machinarim za sad izgleda kao idealni predlog, nije dugacak, moze da se podeli na etape, svi mogu da ga pokrenu... Jos neki predlozi ili je Machinarium kupljen? Kriticna masa igraca je tu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 507
Zahvaljeno 122 puta na 66 poruka
|
![]()
Slazem se za Machinarium, ajmo ja vec zaglavio malo. Ideja je
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Mr. Spatula
|
![]()
Niko nista ne komentarise, je l to znaci da smo se odlucili za Machinarium?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.000
Zahvaljeno 401 puta na 248 poruka
|
![]()
Mislim da cu vam se i ja pridruziti, ionako sam u procesu nabavljanja Machinariuma
![]() ideja je odlicna btw |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.495
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]()
Jos jedan glas za Machinarium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 3.11.2009.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Ucestvovao bi itekako bi ucestvovao.Narocito sto sam presao dosta point&click avantura i one su mi specijalnost
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Onda se vidimo posle prvog
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
|
![]()
ocemo da igramo nesto dok Patton hvata meduze u plicaku
![]() Jel raspolozen za Touche neko?... dajte predloge ako ima zainteresovanih Poslednja ispravka: dijego_ (7.8.2010 u 22:39) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, playthrough |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|