![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Imam plocu Epox 8rda6+pro. Na njoj je integrisana zvucna kartica sa Realtekovim ALC850 cipom. Problem je sledeci. Kada instaliram bilo Nvidia Audio driver ili Realtek audio driver zvuk je generalno los, nema basova, prevelika izoblicenja... Jedan prijatelj mi je savetovao da instaliram Realtek High Definition Audio Driver sto sam i uradio. Tada je bilo sve OK. Problem je u tome sto sam to odradio na test hard disku od 7.5GB i na novom Windowsu. Kada sam to pokusao da odradim na 80GB nisam uspeo. Dobio sam poruku "Microsoft Bus Driver should be loaded in your sistem before you instaling Realtek High Definition driver". Reinstaliram ja Windows a ono opet isto. Probao sam milion kombinacija ali nece. Sta treba da radim i kako da loadujem ovaj bus driver pre instalacije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 235
Zahvaljeno 421 puta na 347 poruka
|
![]() Citat:
Skini Driver Detective i pusti ga da ti analizira komp, samo unesi ispravno model, reći će ti šta nije u redu. Nazalost, komercijalan je, ali ćeš bar dobiti informacije. Poslednja ispravka: Suad Novic (25.6.2008 u 19:46) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 11.142 puta na 7.123 poruka
|
![]()
Ako koristiš Win XP bez najnovijeg Service Packa pre instalacije High Definition audio drajvera treba da instaliraš patch KB888111
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
a u Device Manager-u (DM) mogu da vidim da je kod mene instalirana verzija 5.10.0.5683 Probao sam da instaliram ovaj novi, preko starog, restartovao, ali u DM opet stoji stara verzija, kao da se nije "primio". Mora li pre instalacije novog drajvera da se deinstalira stari? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
U principu, uvek je obavezno da pre instalacije nove verzije drajvera (za koji god uređaj da je) deinstaliraš staru. Ako to ne uradiš, mogući su najrazličitiji problemi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nešto tu meni ne "štima". Pratim redovno sve apdejte za Realtek, i pokušavam da ih instaliram, ali ona verzija drivera mi uvek stoji u DM, kao da Windows ne dozvoljava da se instalira. Ili nisu u pitanju isti driveri.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|