![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 12.12.2005.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
|
![]()
Do stana imam sproveden UTP kabl sa krova zgrade od wireless interneta. Kada su namestali kabl stavili su ga u hodnik. Jasno mi je da im je to bila najlaksa varijanta. Medjutim meni trebaju dva kabla koja ce da idu u dve sobe. Kupio sam UTP kabl i konektore, nabavio klesta za krimpovanje, napravio dva kabla potrebne duzine. Kupio sam i "razdelnicu" sa dva zenska prikljucka i sve to namestio. Kad ubacim samo jedan kabl taj kompjuter ima internet i sve je u redu, medjutim kad ubacim oba kabla da bi oba kompjutera imala internet, nemaju ni jedan ni drugi. Kao da se diskonektuju.
Da napomenem da su oba kabla ispravna. U cemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.587 puta na 1.855 poruka
|
![]()
Ako želiš da podeliš internet na dva ili više računara biće ti potreban Ruter...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 18.5.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 425 puta na 385 poruka
|
![]()
Ili switch
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Kao što rekoše moje učene kolege, mrežni kabl ne može se tek tako razvoditi kao struja - običnim razdelnikom. Potreban je uređaj zvani svič (u prevodu, otprilike - preklopnik). Ponekad se koristi i komplikovanija sprava zvana ruter, ali to u tvom slučaju nije potrebno.
Svičevi u današnje vreme nisu skupi. Tebi je dovoljan neki sa 4 priključka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Po meni je bolje da se ulozi tridesetak evra u neki ruter koji ima i wireless. Nabavices laptop, dodje ti neko u goste sa lapom i lakse je tako umrezavati uredjaje, nego razvlaciti kablove... Naravno, ako imas novca za to. Ako ne, onda neki switch i Bog da te vidi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 12.12.2005.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
|
![]()
Hteo sam da sad prodjem jeftinije, a kasnije da predjem na wireless. Na kraju ce moje "zicano" resenje da bude samo malo jeftinije nego wireless.
![]() Hvala svima na odgovorima. Sad mi se namece pitanje cemu sluzi razdelnik koji sam kupio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Nicemu... barem u tvom slucaju
![]() EDIT: Ako se ne varam, spliter koristis da kroz jedan kabl provuces dva razlicita signala. Logicno, sa druge strane mora da bude kombajner (po srpski). U tvom slucaju, to nema apsolutno nikakvu primenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
HDMI kabl | Kovle | ŠDK - Grafika | 1 | 18.6.2009 22:17 |
USB kabl i 3.5mm adapter | Stojadin | Modovi | 6 | 26.10.2007 1:02 |
Kabl od monitora ne odgovara ulazu na grafičkoj... | M1los | Grafika | 28 | 17.8.2007 13:41 |
ipod video + firewire kabl | .com | Foto i audio/video | 5 | 5.8.2007 20:41 |
USB kabl na HDD Rack? | wraith | Nosači podataka | 1 | 12.3.2006 21:45 |